Jirka
s3030150 píše:Je tam len jeden zadrhel. Mam na mysli s Rpi, ked ju chcem korektne vypnut, musim pouzit ssh a shutdown. Inak sa ide pri najblizsom starte dosrat kontrolou disku.
lubos píše:Octoprint takovédle krásné systémové menu, kde je i shutdown (a cokoliv co si tam přidáš), takže ssh se nekoná.
Napájím to mimo tiskárnu a vlastně nevypínám, protože vlastně taky proč
crown píše:Dokonce muze raspberry ovladat pres rele rebela.
To si ted buduju.
Plan je:
pred tiskem se pripojit na raspberry, zapnou rebela a nahrad gcode soubor
nahrat box na rozumnou teplotu (? 30 C) a templotu udrzovat pres templotni senzor
monitorovat tisk pres kamerku
po skonceni, nebo pri problemech vypnout rebelovi rele
Raspberry asi necham bezet, ale jde udelat vypinac, ktery pres GPIO posle rpi signal, ze se ma vypnout.
AndroidCZ píše:s3030150 píše:Je tam len jeden zadrhel. Mam na mysli s Rpi, ked ju chcem korektne vypnut, musim pouzit ssh a shutdown. Inak sa ide pri najblizsom starte dosrat kontrolou disku.
Já jsem už mnohokrát Raspi s Octoprintem vypnul vyškubnutím napájení a neregistroval jsem nějaké trable s následným spuštěním (resp. nemám připojený displej abych viděl zda něco takového jako kontrola disku proběhne). Jako rozumím že to asi není "košer" přístup, ale tisknu s Raspi a Octo skoro rok a bez problémů. Možná je to tím, že s ohledem na spotřebu Raspi jej běžně ani nevypínám.
s3030150 píše:nieco podobne mam v plane tiez. len jeden detail mam navyse - obvod, ktory bude sledovat napatie na Rebelovi a v pripade straty napatia na vstupe spusti shutdown rutinu na Rpi. Obvod zaroven bude zabezpecovat nabijanie akumulatora, ktory udrzi Rpi pri zivote do shutdownu. Neviem, ci sa na to cele nevykaslem, je to sice zaujimave, ale sam elektroniku nezvladnem vyrobit. Programovanie je ok, ale ta elektronika
Zpět na OSTATNÍ PROBLEMATIKA HW/SW
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků