Ahojte!
Minulý víkend som si zaobstaral tlačiareň Rebel II z bazošu, javil sa mi ako vhodný kandidát na prestavbu. Cieľ prestavby je jasný: preniesť tlačiareň do roku 2019, čo sa týka komfortu ovládania a kvality tlače. V praxi to znamená, že:
- tlačiareň dostane nový magnetický heatbed s vymeniteľnými plátmi (a'la Průša)
- drivery TMC2209 s ovládaním cez UART a homingom bez koncových spínačov
- mesh bed levelling pomocou indukčného snímača
- 24V zdroj
Čo sa týka základnej dosky, som sa rozhodol pre MKS Gen L v1.0, nakoľko mi bola pribalená k driverom TMC2209 prakticky zadarmo. Za iných okolností už by som išiel do 32 bitovej dosky, napr. SKR v1.3, ale čo nebolo, ešte môže byť
Hotend, ktorý bol v mojom prípade lacný klon E3D Lite6 som sa rozhodol nahradiť originálnou Lite6, ktorá mi leží bokom (používal som ju v klone i3 MK3S, ale napokon som ho nahradil V6-kou). PTFE trubku vymením za Capricorn, aby som mohol tlačiť PETG aj trvalo (poslednú dobu totiž tlačím skoro výlučne PETG), a to je asi všetko.
V súčasnosti na tlačiarni je hotová os Y (čakám len na nejaké skrutky a heatbed), na osi X chýbajú 8mm tyče (budú tento týždeň, pôvodné boli už v horšom stave a prilíš krátke) a os Z je v podstate tiež hotová. Čakám na kolieska Bondtech (klony z Číny, sa mi osvedčili pri stavbe klonu Prusa i3 MK3S), induktívny snímač (klon PINDY) a snímač prítomnosti filamentu (tiež klon i3 MK3S z Číny). Firmvér (Marlin 2) som už prednastavil, snáď dobre
Keď bude všetko hotové, zverejním aj presnejší návod na prestavbu s STL súbormi a odkazmi na Aliexpress.
Zatiaľ pridávam dve fotky, jednu z pôvodného stavu tlačiarne, druhú z dnešného dňa
(inak pracovný názov tlačiarne je Rebel II Plus)