Připojení tiskárny tak aby ji to akceptovalo je ale mírnej očistec. Pořád to nešlo ačkoliv jsem měl všechno správně, nakonec jsem restartnul tiskárnu i tablet a pak si to konečně vyžádalo povolení pro připojení usb zařízení a chytlo se to.
Rozhraní je takovej jednodušší strohej Octoprint, dá se tam zapnout webserver a pak teprve se to dá použivat na dálku.
Kamera telefonu tam rovnou nejde, ale samo to doporučí instalaci aplikace IP Webcam která udělá další webserver s obrazem z kamery.
Hodil jsem tam nějakej testovací objekt a dal tisk, jelo to OK..
... co se asi stane když dám aplikaci na pozadi nebo se zamkne displej říkám si...

Seženu si OTG USB-C redukci a zkusím ještě novější telefon, ale tipnul bych si že na pozadí nebo při zamčení displeje to stejně nepojede. S tím mám dost problém.. sice se dá v aplikaci nastavit že nebude zhasínat displej, ale na to abych tomu svěřil třeba 10 hodinovej tisk a materiál třeba za 100 korun.. nejsem blázen

Androidu se v tomhle nedá věřit.
Zlatej Octoprint - pokud bych chtěl ušetřit použiju OrangePi za pětikilo, pokud chci hotový řešení tak RPi za litr a je to vyřešený a komfortní.
Tohle je fakt peklo pro masochisty na malý hodinový tisky možná, ale abych to nechal běžet a šel spát nebo odjel do práce..
edit: teď mě ještě napadlo.. navíc bude potřeba OTG redukce s odbočkou na napájení.. starej telefon rozhodně několik hodin takovej záhul nevydrží (displej + celkem náročná aplikace).
Takovou redukci už jsem dlouho neviděl.