Toto fórum slouží k prezentaci vlastní tvorby, včeně stl, popřípadě i src. Nevkládejte prosím komerční nabídky a ani prezentace tvorby, která není zpřístupněna ostatním zdarna. Děkuji

od lubosh » 03.06.2020 20:38 

Ahoj,
vyrovnávání HB jsem řešil přesnou konstrukcí:-)
Ne, vážně. Pojezd X (lineár) je štelovací - lze trošku naklonit a tím srovnat výšku trysky na pozici vpravo i vlevo.
Osa Y je už srovnaná konstrukcí - stejná výška pojezdů. Dural tl. 3 mm jsem podlepil nahřívací destičkou 10x10 cm, také na 12V a k pojezdové konstrukci jsem to přilepil oboustranou mechovou samolepkou. Je tlustší a tak i trochu pruží, což je potřeba. Tisknul jsem jen PLA, takže jsem tam dal PEI samolepku. Na tiskárnu se nesmí během tisku sahat, je to daň za jednoduchou konstrukci.

- 
				lubosh

-  

- 

od PavelB » 08.06.2020 08:46 

Ahoj,
tak jsem našel trochu času po večerech a moje mini 3D tiskačka je v hrubé stavbě na světě. 
Konstrukce z profilů 30x30 je dost pevná a kolmost a rovinost hodně dobrá. pojezdy krásně jezdí. Jsem spokojen.
Viz tady 
https://pavel-pb.rajce.idnes.cz/minic_- ... _tiskarna/Vyrovnání HB zkusím přes pružiny, tak jak to je na Rebelovi. Teď mě čeká elektronika.
Luboši, kde jsi schoval zdroj? Mi se tu válí 12V 10A, mělo by to stačit.

- 
				PavelB

-  

- 

od lubosh » 08.06.2020 10:24 

Vypadá to výborně!
Nojo, bytelné toto bude dostatečně.
Zdroj jsem nechal na zemi a přivedl kablíkem s konektorem XT60.

- 
				lubosh

-  

- 

Zpět na Uživatelská tvorba - FREE