Zdravím Vás rebelové,
dlouho jsem přemýšlel, zda i tady zveřejnit mé dílo a dnes jsem se rozhodl, že tak učiním.
Po první stavbě Rebela II jsem stále uvažoval o další stavbě, ale rozměrově mi to nevycházelo tak, abych uspokojil své rozměrové potřeby. Bylo mnoho návrhů na PC, které jsem hodil pod stůl, hodně hodin a uvažování nad další konstrukcí. Ale jak tady nejvyšší REBEL nahodil info o sCUBE, volba byla téměř jasná, byť konstrukce byla menších rozměrů. Ale co se týká konstrukce, tak jsem si řekl, že tam nebude problém postavit trochu větší tiskovou plochu.
Našel jsem bed 300x300 a od tohoto rozměru jsem začal vycházet. Výšku jsem si stanovil 500mm.
Po pár týdnech modelování jsem se dostal k ostré verzi a začal objednávat materiál a něco stvořil i v práci.
Jakmile to započalo, tak Rebel II jela skoro pořád a tiskla díly.
Postupně se už hromadilo spousta dílů a muselo se začít skládat. Osu X a Y jsem nechal na 10mm tyčích, osa Z je z 12mm tyčí a proto se osa Z musela upravit. Celkem trochu, ale později při stálých vibracích stolu muselo přijít další zpevnění.
Teď tiskárna jede celkem v pohodě, samozřejmě to má pořád nějaké mouchy, ale to se všechno časem zlepší, až na to přijde čas. Tímto děkuji Rebelovi za občasné rady, lidem tady na foru, kteří taky poradili, lidem, kteří už řešili problémy v podobě obsáhlých témat, ze kterých jsem čerpal rady a i skupině na FB 3D tisk.
Trocha technického infa:
-tiskový rozměr: 300x300x475
-deska RUMBA+
-drivery DRV8825
-pojezdové kalené tyče x+y-10mm, osa z-12mm
-REIDA sonda
-AL podložka na magnetech
Nyní mám na PC dodělanou sestavu na 4 multimaterial.
A přidávám pár fotek ze stavby.