Arduino - timeout (Rebel 2)

Arduino - timeout (Rebel 2)

Příspěvekod myfin02 » 09.01.2017 11:00

Ahoj,
včera jsem konečně dokončil Rebela 2 8) . V pohodě jsem nahrál firmware, vše šlapalo. Tisk ale nebyl ok, tak jsem si hrál s nastavení firmware. Problém nastal v momentě uploadu firmware. Bohužel jsem nechal tiskárnu v zásuvce a ještě k tomu jsem měl připojeného repetier hosta. Teď mám pouze podsvícený display, tiskárna nefunguje a do arduina nejde nic nahrát. Píše: avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout.

Vše je nastaveno správně (jedu na ubuntu). Nevíte někdo co s tím? Je arduino na odpis?
Díky Ondra
myfin02
 
Příspěvky: 10
Registrován: 05.12.2016 15:40
Reputation: 0

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

Příspěvekod Rebel » 09.01.2017 11:35

takto jednoduse arduino urcite neodpravis, muze se stat, ze se smazne bootloader, nekdy i obsas atmegy ktera emuluje seriovy port (pokud tam nemas FTDI vi CHxx prevodnik). Takze nejdrive napis, co to mas za arduino a pak jak se to tvari po odpojeni a pripojeni a pripojeni po zadani "dmesg" v terminalu. Melo by se to priznat treba jako ttyUSB, nebo nejaky ACM.....
Pokud mas nastavene IDE dobre, tedy vyber desky a portu a nesedi ti na tom stale ten Host (tedy nezustal otevreny dany port), tak by to mohlo byt mazlym bootloaderem. Pokud mas k dispozici druhe arduino ci programator, da se to resit.
Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I - III, Kossel Mini - Anycubic, Rebel CUBE (ve výstavbě), Rebel II RELOADED (ve výstavbě) - ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 2471
Images: 259
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 9

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

Příspěvekod myfin02 » 09.01.2017 11:53

Arduino mega2560 R3, klon z italie.
Připojené k systému je ok viz:
Kód: Vybrat vše
[ 1835.086660] usb 2-2: USB disconnect, device number 8
[ 1838.166158] usb 2-2: new full-speed USB device number 9 using xhci_hcd
[ 1838.296201] usb 2-2: New USB device found, idVendor=2341, idProduct=0010
[ 1838.296204] usb 2-2: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=220
[ 1838.296206] usb 2-2: Product: Arduino Mega 2560
[ 1838.296207] usb 2-2: Manufacturer: Arduino (www.arduino.cc)
[ 1838.296208] usb 2-2: SerialNumber: 8553431393735120C161
[ 1838.296404] usb 2-2: ep 0x82 - rounding interval to 1024 microframes, ep desc says 2040 microframes
[ 1838.297433] cdc_acm 2-2:1.0: ttyACM0: USB ACM device


/dev/ttyACM0

Driver je v poho, připojení i odpojení ubuntu registruje... Včera se stejným nastavením vše šlo až do té osudné chyby :-).

Vypadá to skutečně na odmázlý bootloader.... Programátor ani jiné arduino zatim nemám ale mam v planu si koupit ještě jedno. Neznáš nějaký český návod jak tam bootloader pomoci jiného arduina nacpat? Tohle už je na mě moc vysoký level...
myfin02
 
Příspěvky: 10
Registrován: 05.12.2016 15:40
Reputation: 0

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

Příspěvekod Rebel » 09.01.2017 12:21

No, zadny rozumny navod jsem nenasel, principielne je to banalni, ale nikde jsem to nenasel lidsky a jednoduse napsane :D Jedna se o to, ze do zdraveho arduina nahrajes sketch programatoru, propojis je pak 5ti dratama (je to propojeni popsono i v prikladu toho vlastniho programatoru v IDE) a pak se pripojis USB k tomu zdravemu arduinu, vyberes spravny typ desky a programatoru v nastaveni IDE a das volbu "Vypalit zavadec" pokud to mas v CZ, nebo tak nejak. Nemam to ted pred sebou, tak to z hlavy jen tak nejak sypu.
Pokud bude nejhur, tak mi to posli, vyzkousim to, popripade ti to prehraju, kdyz nebude mrtve nic jineho.
Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I - III, Kossel Mini - Anycubic, Rebel CUBE (ve výstavbě), Rebel II RELOADED (ve výstavbě) - ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 2471
Images: 259
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 9

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

Příspěvekod myfin02 » 09.01.2017 12:33

Ok, díky.
Zkusím to nejprve sám. Chtěl bych to umět až se mi to stane příště. Ale pokud bych to nedal, tak bych tvé nabídky rád využil. Je nutné mít k tomu UNO nebo je možné dělat to i přes druhé MEGA?
myfin02
 
Příspěvky: 10
Registrován: 05.12.2016 15:40
Reputation: 0

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

Příspěvekod Rebel » 09.01.2017 13:07

klidne MEGA.
Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I - III, Kossel Mini - Anycubic, Rebel CUBE (ve výstavbě), Rebel II RELOADED (ve výstavbě) - ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 2471
Images: 259
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 9

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

Příspěvekod zao » 09.01.2017 14:24

zao
 
Příspěvky: 2
Registrován: 06.12.2016 21:45
Reputation: 0

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

Příspěvekod bigbejcek » 09.01.2017 14:32

http://www.theengineeringprojects.com/2 ... ga328.html

Mě se stalo že při připojení 12V z RAMPS a 5V USB odešel stabilizátor na meze.
bigbejcek
 
Příspěvky: 52
Images: 0
Registrován: 20.12.2015 17:08
Reputation: 0

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

Příspěvekod Rebel » 09.01.2017 14:57

zao píše:Dovolím si doplnit https://www.arduino.cc/en/Tutorial/ArduinoISP


No jo, to ja si nedovolil, kdyz to chtel v CZ :D
Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I - III, Kossel Mini - Anycubic, Rebel CUBE (ve výstavbě), Rebel II RELOADED (ve výstavbě) - ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 2471
Images: 259
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 9

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

Příspěvekod myfin02 » 09.01.2017 15:11

Já to v AJ zvládnu :-D... A jestli se mi to povede, tak udělám CZ manuál.
myfin02
 
Příspěvky: 10
Registrován: 05.12.2016 15:40
Reputation: 0

Příspěvekod Rebel » 09.01.2017 15:14

To by bylo super, pokud by si pak souhlasil, dal bych to do FAQ.
Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I - III, Kossel Mini - Anycubic, Rebel CUBE (ve výstavbě), Rebel II RELOADED (ve výstavbě) - ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 2471
Images: 259
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 9

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

Příspěvekod myfin02 » 09.01.2017 21:56

Určitě :-). Hned jak mi dorazí tak se na to vrhnu...
myfin02
 
Příspěvky: 10
Registrován: 05.12.2016 15:40
Reputation: 0

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

Příspěvekod myfin02 » 11.01.2017 11:12

Když budu chtít příště udělat změnu ve firmware a poslat ji do arduina, tak musí být arduino kompletně odpojeno? Myslím tím i sundaný ramps?
myfin02
 
Příspěvky: 10
Registrován: 05.12.2016 15:40
Reputation: 0

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

Příspěvekod Rebel » 11.01.2017 11:36

ne
Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I - III, Kossel Mini - Anycubic, Rebel CUBE (ve výstavbě), Rebel II RELOADED (ve výstavbě) - ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 2471
Images: 259
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 9


Zpět na REBEL II

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Yahoo [Bot] a 2 návštevníků