Ahoj,
tak jsem si také postavil Rebela II a tisknu první kousky.
Jedu na hw RAMPS 1.4 a sw Repetier-Host + poslední (stable) verze Sliceru.
Rozměrově i objemově se mi zdá, že je vše perfektní, ale problém mám se smršťováním dílů. V rozích se plast zvedá, čím větší díl a vrstva, tím víc. První tisky dělám náhradní díly na Rebela, protože některé koupené díly mi praskly, např. levý horní držák Z-ka neustál náraz při prvních pohybových pokusech, držáky tyčí na osu se stolkem zase neustály můj kroutící moment, atp. B)
Proto jsem hned od začátku dal výplň 50%. Tisknu na zdrsněný kapton (to drží pěkně), ABS-ko 1.75 černé (koupené v Futur3D).
Mám hotend celokov, který chladím malým větráčkem (docela výkonným) a trysku 0,4. Větrák (řízený) na chlazení dílů jsem zatím neinstaloval. Co se týče teplot, tak první pokusy jsem tisknul na 235(230)/115(110), parametry sliceru defaultní. Pak jsem zkusil větší teplotu 240(235)/116(112) + výplň 40%, zdálo se mi to horší. Při teplotě 230(225)/115(110) + výplň 60% + zvýšení rychlostí o 10% až 20%, to je subjektivně trošku lepší, ale stejně jsou rohy přizvednuté.
Teď o víkendu zkusím instalovat větrák na ochlazování dílů. Ještě mě napadlo, co třeba tisk po cca 15ti až 20ti vrstvách pozastavit, aby to trochu vychladlo a pak pokračovat?
Prosím tedy o rady, co bych měl zkusit a jak jste to řešili vy, myslím že to řešil asi každý a každý trochu jinak B)
Ukázka jednoho z prvních tisků: http://youtu.be/YZ6sN4Ur1cE
Ještě doplním, že můj větrák na chlazení elektroniky docela fičí, tak jsem dočasně mezi hotbed a elektroniku připevnil kartonový papír, abych eliminoval ofuk dílů z levé strany.