od Alexco » 10.02.2016 22:08
No nevím jak kdo, ale já jsem poprvé objednál ABS u nejmenováného prodejce, znáčkový, EU, akurat jíž při prvních tiscích jsem zjistil, že po otevření ABS musím do pár dnů dotisknout, pak i při nizké teplotě prskál. Dálší můj filament byl z Mladče, došel pěkně zabalený, pravda jenom kratší kousky do 10m , ale tisklo se z toho celkem fajn. pak jsem si objednál "chuchvalce" , v neděli odeslál, a jaké bylo mé překvápění, v ponděli jsem měl to doma. Rozmotano 4,5kg za cca 6hodin, teda spolu s manželkou. Zatím jedině co mohu říct, za tu cenu stojí to za to. Vadí mi na většině příspěvcích jak prodejce jeden druhého hání, bez ohledu na to, že většinou máte stejné zdroje. Pro mne za mne, nelíbí se vám , že někdo rozmotává, hold není tak línej, a nechce mít vše hotové... Jínák by nebyli ani váše projekty s tiskárnama, vždýť si stávite sámi doma, proč teda kdýž vám vadí filament "neznáčkový" , nekoupíte i tiskárnu od renomováného vyrobce? Odpověď je furt tá sáma, cena. Akurát už ve víru získu a "byznysu" jste zapoměli na to důležitě, je to jenom o přístupu. Kdo chce mít jenom znáčkové , ať si platí za to logo a reklamu firmy, ale proč zároveň taky zahodí svého Rebela, či jakoukoli jinou tiskárnu postavenou vlastníma rukama, a koupi si za 60-200 tísic "znáčkovou" tiskárnu. Já osobně uvažují i o stavbu extruderu na vlastní strunu, ne kvůli penězum, ale kvůli tomu, že pak mohu říct: toto jsem výrobil sam, vlastnima rukama. A kdo nesouhlásí s mým názorem, tak ať si nechá svůj, ale do mého se nerejpá. HOWK domluvil jsem.
Nikomu to nevnucují, já experementují, ty experementuješ, řekneme to mezi sebou a třeba něco pozitivního vzníkne i pro jiného...