Repetier-Server končí beta verze

Re: Repetier-Server končí beta verze

Příspěvekod Rebel » 03.11.2016 20:19

tak to je peknej ulet. presel jsem na Octoprint drive, nez se to asi bloklo :D az budu mit chvilku, schvalne zkusim ten puvodni RS.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3281
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 100
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Repetier-Server končí beta verze

Příspěvekod medapeta » 03.11.2016 21:40

Dobrá volba !
  • 0

-------------------------------------------------------------------
Rebelix X2, Rebel II HD, Rebel IIC 250x300x300
A asi dvacet opravdu hodně velkých tiskáren v práci.
medapeta
 
Příspěvky: 1363
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 6
Jen tak dál :)

Re: Repetier-Server končí beta verze

Příspěvekod Rebel » 03.11.2016 22:11

No, RS ma neco do sebe, ale jeho cena je dost limitujici.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3281
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 100
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Repetier-Server končí beta verze

Příspěvekod kissman » 03.11.2016 22:32

jmysicka píše:Ahoj, prosím Tě ten displej má mít nějaké parametry, aby fungoval? Je k němu nutná placená verze RS, nebo to jede i na free? Bude mi fungovat webka, fungující na raspbianu uplně normálně, ale octo, ani astro vůbec? Funguje připojení tiskárny přes wifi - tedy spojení repetier host / wifi / repetier server? Děkuji za info

jakykoliv touch, co funguje s Rpi bezne... co se tyce webky, take mam webku ktera na octo a uz ani astro od jiste verze nefunguje. Tady slape, ale slibit ti to samozrejme nemuzu - potreba odzkouset. Behem par dni bude vydana dalsi verze, ktera opravi nekolik chyb a pridani novych funkci - nektere se tykaji i webky (napr. moznost mit pripojenych vice webkamer naraz vc. definic pro jednotlive tiskarny). Pokud pouzijes image pro Rpi a mas kompatibilni WiFi modul, nastavis si WiFi z RS bez potreby upravy configu rucne. Repetier Host bohuzel nepouzivam, ale nemel by to byt problem. Mam slozky na serveru a z nich rovnou tisknu gcody generovane v S3D...
  • 0

Tiskárny: Prusa i3 MK2, MK3, RebeliX X2 XL dual, 3DS CubePro Duo, Cube, ProJet 1200, BCN3D Sigma, FF Finder
Používám: Simplify3D, Repetier Server
kissman
 
Příspěvky: 151
Registrován: 26.10.2015 18:42
Bydliště: Sokolov
Reputation: 0

Re: Repetier-Server končí beta verze

Příspěvekod jmysicka » 13.12.2016 15:54

Dovolím si upozornit, že je k dispozici nová verze RS 0.80.3, která obsahuje mimo jiné jednu podstatnou změnu (minimálně pro mě :) ) a tou je 14 denní trial plné verze. Po dobu 14 dní tedy funguje vše. Docela mě to nadchlo natolik, že zvažuju vyhodit displej, odebrat ho z FW a místo něj dát tohle.

Jinak co se týče displeje, koupil jsem, nainstaloval a vyzkoušel tento. Funguje parádně, za málo peněz hodně muziky...

https://www.aliexpress.com/item/3-5-LCD-TFT-Touch-Screen-Display-for-Raspberry-Pi-2-Raspberry-Pi-3-Model-B/32701628698.html?spm=2114.13010608.0.0.Hokhxn

A protože jsem vyzkoušel asi pět šílených návodů jak displej rozchodit (ano, nefunguje po vybalení z krabice a já nejsem tak moc kámoš s linuxem), z toho několik ani nefungovalo, tak pro případné zájemce je uplně jednoduchý ČESKÝ a funkční návod v pár krocích tady:

https://drive.google.com/file/d/0Bwrcwplcf5l-bUhFWWs2Vm12dFE/view?usp=sharing

Raspi jsem si připojil kabelem do síťě, aplikací Fing pro android jsem si zjistil IP, pak jsem se aplikací juiceSSH připojil přes SSH do shellu, tam doporučuji spustit "sudo raspi-config" a expandovat filesystem (první volba, ovládání šipkama) a dál už lze pokračovat dle návodu pro displej. Heslo na wifi se dá už pak zadat na displeji. Teď už jen zbývá koupit za 14 dní licenci na RS :) ještě že budou ty vánoce :D
  • 0

jmysicka
 
Příspěvky: 115
Registrován: 23.05.2015 19:17
Bydliště: Čáslav
Reputation: 0

Re: Repetier-Server končí beta verze

Příspěvekod blackjack220 » 13.12.2016 17:34

Návod vypadá skvěle, budu to muset taky zkusit. Zrovna ten samý displej mi tu už hodně dlouho leží a nejsem schopný ho spustit :-(
  • 0

Rebel 2 HD, firmware Repetier 0.92v9
blackjack220
 
Příspěvky: 127
Registrován: 10.11.2015 21:02
Bydliště: Plzeň
Reputation: 0

Re: Repetier-Server končí beta verze

Příspěvekod Rebel » 16.01.2017 09:31

Repetier-server používám již dlouho, dokud to šlo, tak jel ve free a pak v beta verzi. Používal jsem ho pouze přez webové rozhraní. Nakonec jsem to nedávno i koupil a dodal k tomu na otestování LCD, což mě tedy na 1. pohled dosti zklamalo. Svým způsobem ten dotykáč vůbec nepotřebuji, pro rychlé ovládání jsem si zvykl na normální LCD s enkodérem, ale když už, tak jsem to chtěl vyzkoušet. Mám k tomu celému zatím 2 připomínky:

- Tedy to, že kamera nenaběhne tak jak má, což na OctoPi nedělá nějako vyřeším, nebo pokud se někdo setkal se stejným problémem a vyřešil to, budu rád za pomoc. Mám Logitech C270 a u staších verzí to normálně chodilo, u té poslední se to chová po startu takto viewtopic.php?f=9&t=1200#p15040 a je potřeba růčo restartovat streamer

- při 5" LCD jsou ikony pro mě naprosto nesmyslně a nepřehledně srovnané a ještě je potřeba skrolovat. To bude za chvilku ten odporovej touch pěkně vodrbanej :D Uvítal bych přehledný a jednoduchý face. Nechápu, proč je na "starovací" obrazovce ikona pro nastavení wifi, zobrazení síťových adres, volba jazyka, kamera atd. Za mě jsem použil velké LCD proto, abych se v pohodě trefoval do velkých čudlíků a nemusel luštit malý texty. Ten face je pojat přesně opačně, tedy "narveme tam, co se tam vejdea a ještě malinko víc" :D

No a teď když už jsem si zanadával, tak se chci zeptat, jestli to nemá někdo nějak rozumně předělané, neb studovat "nečeský" návod, (kde jsem zaznamenal nějaké možnosti) se mi vůbec nechce :D

rs5inchtft.jpg
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3281
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 100
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Repetier-Server končí beta verze

Příspěvekod hippo7 » 16.01.2017 12:10

s kamerou bez problemu - original k raspi. na 7" je vse na jedne obrazovce. na tu konfiguraci obrazovky se mrkneme. navic me siri ze tam nemaj home jednotlivejch os ale jen vsech.


Sent from my iPad using Tapatalk
  • 0

hippo7
 
Příspěvky: 118
Registrován: 31.03.2016 09:28
Reputation: 0

Re: Repetier-Server končí beta verze

Příspěvekod Rebel » 16.01.2017 12:30

jo, na to homovani jsem take narazil. puvodne jsem chtel to LCD jeste mit opacne, ale nepovedlo se mi ho SW otocit ani podle doc repetiera a ani podle driveru hdmi. zkousel jsem jak image s RS, tak raspbian s doinstalovanym RS.
Kameru vyresim jeste jednim restartem toho mjpeg-streameru po urcite dobe, to funguje spolehlive, ale pri normalnim startu se to nejako pos...
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3281
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 100
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Repetier-Server končí beta verze

Příspěvekod Saph » 24.02.2017 16:35

Asi zbytečná otázka, ale co jsem tak hledal, tak si repetier server moc nerozumi s Marlinem fw, co? Novější verze tuhle kombinaci stále nepodporuje, že?
Chjo...fakt se mi zas nechce přecházet zpět po tom, co jsem rozchodil smooth moves, detekci filamentu a začal jsem se v marlinu trošku orientovat :-/
Ale ta podpora vice tiskáren najednou u RS vypadá tak parádně. Zase dilema... :-D
  • 0

Saph
 
Příspěvky: 514
Registrován: 20.09.2015 19:50
Bydliště: Kroměříž
Reputation: 0

Re: Repetier-Server končí beta verze

Příspěvekod medapeta » 24.02.2017 17:46

Mám na Rebelixu Marlina 1.1.0-RC8 a řídí to Repetier 0.8 na Raspberry PI 2. Na žádný zásadní problém jsem nenarazil.
  • 0

-------------------------------------------------------------------
Rebelix X2, Rebel II HD, Rebel IIC 250x300x300
A asi dvacet opravdu hodně velkých tiskáren v práci.
medapeta
 
Příspěvky: 1363
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 6
Jen tak dál :)

Re: Repetier-Server končí beta verze

Příspěvekod kroxigor » 24.02.2017 18:26

Když jsem testoval Repetier server taky jsem neměl problém s FW Marlin tenkrát tuším RC 6
  • 0

Rebel II V33 (Marlin 1.1.x), Original Prusa i3 MK2.5 - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD, SketchUP
kroxigor
 
Příspěvky: 1443
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 0

Re: Repetier-Server končí beta verze

Příspěvekod Saph » 24.02.2017 21:24

Tak to je bomba! Dik moc za reakce :-) Jsem právě narazil na netu na vlákna, kde lidi primo od repetieru psali, ze to není kompatibilní, ale byly to staré příspěvky, tak se asi už něco změnilo. Super, brzo vyzkouším :-)
  • 0

Saph
 
Příspěvky: 514
Registrován: 20.09.2015 19:50
Bydliště: Kroměříž
Reputation: 0

Re: Repetier-Server končí beta verze

Příspěvekod hippo7 » 24.02.2017 22:00

dej pak vedet


Sent from my iPad using Tapatalk
  • 0

hippo7
 
Příspěvky: 118
Registrován: 31.03.2016 09:28
Reputation: 0

Re: Repetier-Server končí beta verze

Příspěvekod jyny » 08.03.2017 00:27

Mam Rebela II a taktiez som pouzival Repetier server betu, ale kedze chcem robit aj timelapse a chybali mi 3d preview tak som si zakupil pro verziu, Funguje super zo smartfonu, a uz tlacim prakticky iba z roboty, Vela usetreneho casu. Jedine co robim doma je stiahnutie a Slicovanie v Simplify3d na booku, potom uz len upload na server.
Kazdopadne odporucam si to vyskusat , ved aj v beta verzii sa da sledovat kamera cez MJPG-Streamer, staci link
http://<tvoja adresa>:8080/stream.html
  • 0

jyny
 
Příspěvky: 12
Registrován: 24.04.2014 12:21
Reputation: 0

PředchozíDalší

Zpět na Repetier

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník