Cura engine a její nastavení tisku

Re: Cura engine a její nastavení tisku

Příspěvekod kroxigor » 07.03.2019 13:01

Je tam ještě podvolba jestli to má dělat jen úplně horní vrstvu nebo všechny horní vrstvy...
já tam tlačím malinko materiálu a je to fakt parádní povrch, ale už se mi taky stalo, že mi to rohy vynechalo (je to vidět i na náhledu gcode.
  • 0

Rebel II V33 (Marlin 2.0.x), ANYCUBIC "anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3 - služební
Slic3r PE, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1634
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Cura engine a její nastavení tisku

Příspěvekod lubosh » 08.03.2019 08:20

Rohy to vynechává standardně, ale mě to vynechalo i větší plošky v rámci jedné roviny, dám sem večer fotku.
Volbu jen horní vrstvy nemám zaškrtlou samozřejmě.
  • 0

lubosh
 
Příspěvky: 850
Registrován: 19.11.2014 16:42
Bydliště: Praha 10
Reputation: 7
Jen tak dál :)

Re: Cura engine a její nastavení tisku

Příspěvekod lubosh » 08.03.2019 20:51

Zde fotky:
IMG_6475.jpg


IMG_6479.jpg
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
lubosh
 
Příspěvky: 850
Registrován: 19.11.2014 16:42
Bydliště: Praha 10
Reputation: 7
Jen tak dál :)

Re: Cura engine a její nastavení tisku

Příspěvekod tomast » 08.03.2019 23:38

Co jsem koukal na náhledu, v aktuální verzi jsou 2 řešení:
1. pro ironing nevybírat vzor zig-zag ale concentric, ten se zdá nevynechává plochy.
2. nebo zvolit infill gyroid, pak funguje i zig-zag ironing správně

Ve verzi 4.0 Beta 2 by to snad už mělo být opravené (neověřeno).
  • 0

tomast
 
Příspěvky: 237
Images: 1
Registrován: 20.11.2017 21:44
Bydliště: Praha
Reputation: 0

Re: Cura engine a její nastavení tisku

Příspěvekod lubosh » 09.03.2019 08:21

Díky, vyzkouším.
Jinac Cura super, až na tu rychlost.
U slicování nevadí, pokud zrovna neladím nastavení, ale když změním něco v profilu, reaguje to zufale pomalu.
Mám Mac s externí grafikou, není to žádný louda, ale Cura má prostě své tempo:-)
  • 0

lubosh
 
Příspěvky: 850
Registrován: 19.11.2014 16:42
Bydliště: Praha 10
Reputation: 7
Jen tak dál :)

Re: Cura engine a její nastavení tisku

Příspěvekod PMNKOL » 20.03.2019 19:30

dobrý den, pánové. Má také takový menší problém s Curou, s kvalitou tisku jsem spokojený, nicméně nepřišel jsem na to proč mi nespojuje vrchní vrstvu s výplní. Přijde mi, že v ose Z odskočí a začíná tisknout jakoby na podpory, tak 0,2 mm od poslední vrstvy výplně. Tisk vypadá takto a celá vrchní vrstva samozřejmě nedrží jak má. Nevíte kde co a jak nastavit?

Obrázek
Obrázek
  • 0

PMNKOL
 
Příspěvky: 1
Registrován: 20.03.2019 11:19
Reputation: 0

Re: Cura engine a její nastavení tisku

Příspěvekod lubosh » 26.03.2019 14:31

Jak vypadá náhled G-kódu? Dej sem STL, zkusím to.
Cura 4.0 je venku!
  • 0

lubosh
 
Příspěvky: 850
Registrován: 19.11.2014 16:42
Bydliště: Praha 10
Reputation: 7
Jen tak dál :)

Re: Cura engine a její nastavení tisku

Příspěvekod kroxigor » 26.03.2019 15:44

jo CURA 4 ... ale to zprzněný prostředí mi teda vůbec nevyhovovalo - už jsem si ho vrátil na staré (boční panel s nastaveníma)
  • 0

Rebel II V33 (Marlin 2.0.x), ANYCUBIC "anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3 - služební
Slic3r PE, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1634
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Cura engine a její nastavení tisku

Příspěvekod tomast » 26.03.2019 16:09

lubosh píše:Jak vypadá náhled G-kódu? Dej sem STL, zkusím to.
Cura 4.0 je venku!

Už se to řešilo tady, autor to dal duplicitně viewtopic.php?p=34410#p34410
A podle všeho je to mechanický problém osy Z v kombinaci s velkým z-liftem, i když autor to ještě nepotvrdil.
  • 0

tomast
 
Příspěvky: 237
Images: 1
Registrován: 20.11.2017 21:44
Bydliště: Praha
Reputation: 0

Re: Cura engine a její nastavení tisku

Příspěvekod Alin01 » 19.05.2019 05:21

Zdravím vespolek.
Pustil jsem se do překladu Cury 4. Mám přeložené rozhraní, uranium a fdmextruder. Dodělávám fdmprinter i s vysvětlujícími hláškami. Překládám z polské a anglické lokalizace a jelikož nevím jak přidat do nastavení výběr češtiny, tak to spouštím z němčiny. pokud někdo ví, jak udělat lokalizaci i v nastavení, pomoc uvítám, ale popsaný způsob mi funguje dobře.
Dám sem zatím, co mám hotovo. Připomínky uvítám.
Zatím jsem zjistil, že fdmextruder moc nefunguje, zůstává anglický překlad vysvětlivek.
Také mám za to , že cura má naopak názvosloví skirt, brim. Obrys prostě vypadá v cuře spíše jako sukně :)
Atd.
Vím , že spousta lidí preferuje angličtinu, tak to berte jako pomoc pro začínající.

Postupně kontroluju přeložené vysvětlivky když připravuju tisky, aby dávaly co nejvíc smysl.
Tož tak... pokud chcete, v příloze jsou soubory k přepsání. Cesta je:
C:\Program Files\Ultimaker Cura 4.0\resources\i18n\de_DE\LC_MESSAGE

Edit 20.5. V souboru fdmprint přibyly přeložené fráze a nepřeložené jsou teď anglicky.Celé to snad bude do konce týdne :? :)

Edit 11.6. Zůstalo nepřeložených asi 140 položek v fdmprinter. (vesměs u speciálních nastavení) Mezitím vyšla cura 4.1 a v souborech s jazyky se změnilo pořadí odkazů, takže sice překlad ze čtyřky funguje, ale některé věci se tváří jako nepřeložené. Musel bych to asi celý projet, překlady doplnit a ... na to nemám čas. Z další verzí by to asi stejně o něco změnili takže si nechám co mám a radši budu tisknout.
V příloze je tedy soubor pro curu 4 který fachčí většinově i v 4.1
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Anycubic i3 Mega , Anycubic Photon a číňan CNC6040
Alin01
 
Příspěvky: 1
Registrován: 01.05.2019 23:01
Bydliště: Šumperk
Reputation: 0

Předchozí

Zpět na Další generátory G kódu

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků