Cura engine a její nastavení tisku

Re: Cura engine a její nastavení tisku

Příspěvekod celeron » 25.03.2016 16:28

Za boha nemůžu nalézt kde nastavím v Cura v Repetier Host procenta Infill. Nastavení Infill Overlap mi vůbec nereaguje.
Díky
Jirka
  • 0

celeron
 
Příspěvky: 741
Registrován: 15.03.2015 18:12
Reputation: 0

Re: Cura engine a její nastavení tisku

Příspěvekod kroxigor » 25.03.2016 16:37

Cura to má hned na první stránce, ale pravda nepoužívám Windows a už vůbec né Repetier-Host přez něj nastavit i Slic3r je pakárna ...
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Rebel II V33 (Marlin 2.0.x), ANYCUBIC "anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3 - služební
Slic3r PE, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1634
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Cura engine a její nastavení tisku

Příspěvekod FGA » 14.04.2016 00:10

Dá se v Cura nastavit druh výplně? Dělá mi to čtvercovou.
Další dá se nastavit, aby nezačínal pořád třeba v jednom rohu? Mám za sebou pár tisků, tak nevím jestli to třeba nedělá automaticky. Přecházím z Craftware a Slic3r. Tohle se mi zatím líbí nejvíc. Hlavně je česky a tak si zatím nejvíc rozumíme. Hlavně se mi líbí, že umí jinou rychlost na vnější a vnitřní perimetr.
Díky za odpovědi.
  • 0

FGA
 
Příspěvky: 21
Registrován: 26.02.2016 10:29
Reputation: 0

Re: Cura engine a její nastavení tisku

Příspěvekod kroxigor » 14.04.2016 05:20

Ne jinou než mřížkovou výplň neumí.
Jinou rychlost vnitřních, vnějších perimetrů, ale i výplně a dokonce horní dolní vrstvy umí i Slic3r.
  • 0

Rebel II V33 (Marlin 2.0.x), ANYCUBIC "anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3 - služební
Slic3r PE, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1634
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Cura engine a její nastavení tisku

Příspěvekod Chlummik » 30.01.2019 08:39

Chtěl bych vyskoušet curaengine co je v repetieru a nemužu najit nastavení prutoku extruderu, neco jako "extrusion multiplier" ve slic3r. nevíte jestli to curaengine vubec umí? Díky
  • 0

Chlummik
 
Příspěvky: 3
Registrován: 09.12.2017 19:07
Reputation: 0

Re: Cura engine a její nastavení tisku

Příspěvekod Rebel » 30.01.2019 09:20

flow.JPG
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3618
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Cura engine a její nastavení tisku

Příspěvekod Chlummik » 30.01.2019 10:38

Nojo, je tam, tak to sem jenom slepej. Díky
  • 0

Chlummik
 
Příspěvky: 3
Registrován: 09.12.2017 19:07
Reputation: 0

Re: Cura engine a její nastavení tisku

Příspěvekod lubosh » 03.03.2019 09:22

Ahoj,
Curu používám rád, tiskne výborně (zejména poslední verze 3.6.0, na rozdíl od S3D :D ).
Nemůžu ale přijít na to, jak definovat šířku extruze u výplně mezer, kam se nevejde standardní výplň (FIll Gaps Between Walls). U jedoho dílu mi to dělá tak moc tenké, že se extruder musí trochu vzpamatovat po tisku této hustě čárkované přerušované výplně, a následující perimetr má málo materiálu.Z tiskárny je pak šicí stroj.
Obešel jsem to vypnutím této funkce a přidáním perimetru, ale stejně by bylo lepší zajistit normální průtok.
Zde je lepší S3D, které si poradí funkcí "Allow single extrusion infill"
V příloze modře orámovaná část.
Poradí někdo, kde toto nastavit?
Díky

Screen-Shot-2019-03-03-at-10.11.26.jpg
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
lubosh
 
Příspěvky: 850
Registrován: 19.11.2014 16:42
Bydliště: Praha 10
Reputation: 7
Jen tak dál :)

Re: Cura engine a její nastavení tisku

Příspěvekod kroxigor » 03.03.2019 15:06

Nepomohlo by na vršek objektu použít Support blocker a modifikovat typ výplně na Concentric
  • 0

Rebel II V33 (Marlin 2.0.x), ANYCUBIC "anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3 - služební
Slic3r PE, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1634
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Cura engine a její nastavení tisku

Příspěvekod lubosh » 05.03.2019 11:05

Typ výplně na toto nemá vliv, to jsem zkoušel.
Vždy tam generuje výplň z malinkatých čáreček poloviční šířky, i když nastavím minimální extruzi na 100%.
Poradil jsem si s tímto případem, jak jsem psal, šlo mi o univerzální nastavení pro příště, kdy může být model složitější a kontrola obtížná.
  • 0

lubosh
 
Příspěvky: 850
Registrován: 19.11.2014 16:42
Bydliště: Praha 10
Reputation: 7
Jen tak dál :)

Re: Cura engine a její nastavení tisku

Příspěvekod kroxigor » 05.03.2019 14:46

Na tohle jsem ještě nenarazil.
Nevím jestli znáš a používáš funkci Ironing je super na hladké horní vrstvy.
  • 0

Rebel II V33 (Marlin 2.0.x), ANYCUBIC "anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3 - služební
Slic3r PE, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1634
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Cura engine a její nastavení tisku

Příspěvekod lubosh » 05.03.2019 20:05

Tohle není horní vrstva (viz táhlo zobrazení vrstev na pravo), dělá to ve všech vrstvách.
Bohužel po takovém maratonu ni tryska další perimetr začne dělat s výpadky plastu, vzpamatuje se až za 1-2 s, a to je pak na vyhození.
  • 0

lubosh
 
Příspěvky: 850
Registrován: 19.11.2014 16:42
Bydliště: Praha 10
Reputation: 7
Jen tak dál :)

Re: Cura engine a její nastavení tisku

Příspěvekod kroxigor » 05.03.2019 20:52

zkus sem vložit celé, nebo výřez toho STL s problematickou částí jestli by nešlo něco vymyslet s nastavením

EDIT: tak jsem si to STL našel a s tryskou 0.4mm mi to Cura generuje dobře ... vrstva 0.2, šířka extruze 0.4 viz parametry vpravo
eye.png
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Rebel II V33 (Marlin 2.0.x), ANYCUBIC "anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3 - služební
Slic3r PE, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1634
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Cura engine a její nastavení tisku

Příspěvekod lubosh » 06.03.2019 13:56

Ano, takto jsem to vytiskl, se 3 perimetry, jak jsem psal, je to OK.
Ale mě šlo o nastavení se 2 perimetry, protože kdyby to bylo trochu širší, problém bude i se 3, a je to tu zas :D
Díky.
  • 0

lubosh
 
Příspěvky: 850
Registrován: 19.11.2014 16:42
Bydliště: Praha 10
Reputation: 7
Jen tak dál :)

Re: Cura engine a její nastavení tisku

Příspěvekod lubosh » 07.03.2019 10:00

Funkce "Ironing" dělá opravdu moc hezký (matný a hladký) povrch.
Nastavil jsem 0% materiálu, krok 0,2 mm a rychlost 30 mm/s, 0,2 mm od kraje.
Bohužel jen na jednoduchém modelu.
U složitého mi to občas zapomíná dožehlit některé části povrchu, většinu to ale udělá.
  • 0

lubosh
 
Příspěvky: 850
Registrován: 19.11.2014 16:42
Bydliště: Praha 10
Reputation: 7
Jen tak dál :)

PředchozíDalší

Zpět na Další generátory G kódu

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků