Při tisku nefunguje osa Z

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod Rebel » 29.01.2016 08:07

Musis napsat Zahradnikovi, at ti posle ten FW, co v tom mas a pokud pouziva EEPROM, tak ji doporucuji vyzalohovat prez Repetier-host. Tedy nezbyde ti nic jineho, nez to pod Win10 to arduino rozchodit. Kazdopadne mam widle 10 na notasu taky a chodi to vse jak ma.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3599
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod Mirda.K » 29.01.2016 09:15

Rebel píše:No, me nepomuze, protoze Marlina neznam, tak snad pomuze nekdo jiny. A co takhle se zeptat treba Zahradnika?

Jo tomu jsem se včera neodvolal proto to resim zde.
  • 0

Mirda.K
 
Příspěvky: 12
Images: 4
Registrován: 14.01.2016 20:30
Reputation: 0

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod Mirda.K » 29.01.2016 09:18

Rebel píše:Musis napsat Zahradnikovi, at ti posle ten FW, co v tom mas a pokud pouziva EEPROM, tak ji doporucuji vyzalohovat prez Repetier-host. Tedy nezbyde ti nic jineho, nez to pod Win10 to arduino rozchodit. Kazdopadne mam widle 10 na notasu taky a chodi to vse jak ma.

OK tak to zkusmím. Preinstaluji win. a bude to.
  • 0

Mirda.K
 
Příspěvky: 12
Images: 4
Registrován: 14.01.2016 20:30
Reputation: 0

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod oscar » 29.01.2016 09:22

no, to je teda pokus o reseni. :(
to je jako napsat - koupim si teda novy boty.
  • 0

.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 731
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 10
Jen tak dál :)

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod kroxigor » 29.01.2016 10:06

V mailu co ti Zahradník poslal po zakoupení dílů na Rebela máš i odkaz na "návod" a tam jsou odkazy na stažení FW ke tvé verzi ...

Ve Win10 se dá normálně s Arduinem komunikovat není problém Arduino IDE jede a FW Marlin se dá zkompilovat a nahrát do Arduina.
  • 0

Rebel II V33 (Marlin 1.1.x), ANYCUBIC "anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3 - služební
Slic3r PE, Simplify3D, TinkerCAD, SketchUP
kroxigor
 
Příspěvky: 1586
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod Mirda.K » 02.02.2016 10:37

kroxigor píše:V mailu co ti Zahradník poslal po zakoupení dílů na Rebela máš i odkaz na "návod" a tam jsou odkazy na stažení FW ke tvé verzi ...

Ve Win10 se dá normálně s Arduinem komunikovat není problém Arduino IDE jede a FW Marlin se dá zkompilovat a nahrát do Arduina.


Tak jsem přeinstaloval PC a mám tam zase win8, Arduino už s pc připojím, chci se zeptat jestli musím smazat eeprom, a jestli když to připojím k pc tak arduino musí být odpojené nebo ne?
  • 0

Mirda.K
 
Příspěvky: 12
Images: 4
Registrován: 14.01.2016 20:30
Reputation: 0

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod Rebel » 02.02.2016 11:28

"jestli když to připojím k pc tak arduino musí být odpojené nebo ne?" tomu nerozumim. EEPROM mazat nemusis, nahraj si tam jen tu spravnou.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3599
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod kroxigor » 02.02.2016 12:56

Pokud se něco nezměnilo tak Zahradní má v FW Marlin přístup k EEPROM zakázaný a jede se jen na hodnoty zapsané přímo v FW
  • 0

Rebel II V33 (Marlin 1.1.x), ANYCUBIC "anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3 - služební
Slic3r PE, Simplify3D, TinkerCAD, SketchUP
kroxigor
 
Příspěvky: 1586
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod crown » 02.02.2016 18:35

ted uz ma nejakou dobu EEPROM povolenou
  • 0

crown
 
Příspěvky: 327
Registrován: 08.11.2015 09:30
Reputation: 0

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod Mirda.K » 03.02.2016 08:44

Tak hotovo, od zahradnika mi tam firmware nahrát nešel, házelo to chybu. Navečer sem schválně napisu tu chybu. Každopádně jsem tam nahrál novej firmware. Zajistil jsem že mi ramps dokonale nedolihá a to byl asi ten problém. Upravil jsem tam jeden kontakt. A vše zase funguje.
  • 0

Mirda.K
 
Příspěvky: 12
Images: 4
Registrován: 14.01.2016 20:30
Reputation: 0

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod Mirda.K » 03.02.2016 20:59

Chyba kterou mi píše arduino:

Arduino: 1.6.7 (Windows 8), Vývojová deska: "Arduino/Genuino Mega or Mega 2560, ATmega2560 (Mega 2560)"

sketch\Marlin_main.cpp:2667:36: warning: invalid suffix on literal; C++11 requires a space between literal and identifier [-Wliteral-suffix]

LCD_MESSAGEPGM(MACHINE_NAME" "MSG_OFF".");

^

sketch\temperature.cpp:565:50: warning: extra tokens at end of #ifdef directive [enabled by default]

#ifdef THERMAL_RUNAWAY_PROTECTION_BED_PERIOD && THERMAL_RUNAWAY_PROTECTION_BED_PERIOD > 0

^

In file included from sketch\dogm_lcd_implementation.h:38:0,

from sketch\ultralcd.cpp:39:

sketch\dogm_font_data_marlin.h:12:25: fatal error: utility/u8g.h: No such file or directory

#include <utility/u8g.h>

^

compilation terminated.

exit status 1
Chyba kompilace.

Tento výpis by měl více informací s
"Zobrazit více informací během kompilace"
povoleno v Soubor > Vlastnosti


Pokud jde o tu knihovnu u8g.h, tak jsem tam z nainstaloval knihovnu u8glib.h :?
  • 0

Mirda.K
 
Příspěvky: 12
Images: 4
Registrován: 14.01.2016 20:30
Reputation: 0

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod tadik » 25.02.2016 00:02

Vyřešil jsi to nějak? Dnes jsem taky stáhl zahradníkův FW projekt a zkusil ho po rozbalení hned zkompilovat. Dostávám stejnou hlášku jako ty. Stáhl jsem tedy LCD knihovnu a jako zip jí přidal do projektu. Chybová hláška se sice změnila, ale projekt stále nejde zkompilovat :(
  • 0

tadik
 
Příspěvky: 5
Registrován: 26.01.2016 11:41
Reputation: 0

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod borecekio » 05.05.2019 18:27

sestavil jsem rebela 2 autoleveling a osa Z nejezdí při tisku
na LCD osa Z jezdí nahoru a dolu, v repetier hostu v man. ovládání také... příkazy které jsou výše jsem zkoušel a fungují měnil jsem i rychlosti a i 7800 funguje, přenastavil jsem v define DEFAULT_MAX_FEEDRATE z 5 na 3 a furt to samé
tady co psal rebel tak mi to dělá nevím jestli má nikde jsem se nedočetl nejdřív vyjede o něco nahoru pak sjede rychle dolu dokud čidlo neblikne pak vyjede nahoru a pak sjede pomalu dolu

Rebel píše:Z ti homuje na 2x? nejdrive sjede rychleji na koncak a pak vyjede do urcite vysky (nastaveni ve fw) a sjede pomaleji znovu na 0 ?


start g-code
M107 ;vypne ventilátory
G28 ;home all XYZ
M104 S[first_layer_temperature] ;nastaví teplotu extruderu podle sliceru
M140 S[first_layer_bed_temperature] ;nastaví teplotu hod bedu podle sliceru
M109 S[first_layer_temperature] ;počká na nastavenou teplotu extruderu
M190 S[first_layer_bed_temperature] ;počká na nastavenou teplotu hotbed
G92 E0 ;vynuluje extruder
G28 Z ;home Z po zahřátí
G29 ; autoleveling Z
G1 Z0

end g-code
M104 S0 ; turn off temperature
M140 S0 ; turn off bed temperature
G28 X0 ; home X axis
G1 Y200 Z165 ; Zaparkovat po tisku
M84 ; disable motors
  • 0

borecekio
 
Příspěvky: 26
Registrován: 11.01.2019 12:12
Reputation: 0

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod borecekio » 05.05.2019 18:44

všiml jsem si že při tisku je Z na 5 ale fyzicky je dole bych řekl

20:45:14.711 : echo:Unknown command: "G21"
20:45:14.721 : X:192.00 Y:195.00 Z:5.00 E:0.00 Count X:38400 Y:39000 Z:17880
20:45:14.731 : X:192.00 Y:195.00 Z:5.00 E:0.00 Count X:38400 Y:39000 Z:17880
20:45:14.731 : Tisky vrstvy 1 z 132
20:45:23.581 : X:90.66 Y:89.33 Z:5.00 E:0.00 Count X:18359 Y:23132 Z:154
20:45:29.165 : X:113.30 Y:111.58 Z:5.00 E:0.00 Count X:22731 Y:22337 Z:135
20:46:00.761 : X:95.09 Y:109.77 Z:5.00 E:0.00 Count X:20142 Y:22125 Z:161
20:46:01.147 : Tisky vrstvy 2 z 132
20:46:10.548 : X:113.39 Y:111.67 Z:5.00 E:0.00 Count X:22749 Y:22355 Z:134
20:46:11.207 : Tisky vrstvy 3 z 132
20:46:26.218 : X:113.39 Y:111.67 Z:5.00 E:0.00 Count X:22749 Y:22355 Z:134
20:46:26.874 : Tisky vrstvy 4 z 132
20:46:41.890 : X:113.39 Y:111.67 Z:5.00 E:0.00 Count X:22749 Y:22355 Z:134
20:46:42.545 : Tisky vrstvy 5 z 132
20:46:57.562 : X:113.39 Y:111.67 Z:5.00 E:0.00 Count X:22749 Y:22355 Z:134
20:46:58.217 : Tisky vrstvy 6 z 132
20:47:13.235 : X:113.39 Y:111.67 Z:5.00 E:0.00 Count X:22749 Y:22355 Z:134
20:47:13.911 : Tisky vrstvy 7 z 132
  • 0

borecekio
 
Příspěvky: 26
Registrován: 11.01.2019 12:12
Reputation: 0

Re: Při tisku nefunguje osa Z

Příspěvekod borecekio » 06.05.2019 07:10

Asi zjistena pricina ale mevim jak ji odstranit offset Z mqm nastaven na -0,6
Pri G28 osa Z v repetieru 5,6 a na LCD take 5,6
Po prikazu G0Z0 osa sjede (``na papirek``), a v repetier hostu se nastavi osa Z na 0 coz je spravne, ale na lcd je napsano Z 5 coz si myslim ze je ten problem a mela by byt 0
  • 0

borecekio
 
Příspěvky: 26
Registrován: 11.01.2019 12:12
Reputation: 0

PředchozíDalší

Zpět na REBEL II

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

cron