Proč používáte Repetier-Host se Slic3rPE?

Proč používáte Repetier-Host se Slic3rPE?

Příspěvekod bubnikv » 26.03.2020 10:28

Proč pořád používáte Repeteira?
  • 0

bubnikv
 
Příspěvky: 39
Registrován: 16.03.2015 17:50
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod mochr » 26.03.2020 10:34

protoze je na ovladani tiskarny ktera je vedle pc nejpohodlnesji?
  • 0

mochr
 
Příspěvky: 191
Images: 2
Registrován: 18.09.2014 08:09
Bydliště: Blansko
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod kroxigor » 26.03.2020 10:45

Taky nechápu Repetier ... mám 2 tiskárny vedle ale cpu to do nich ze sliceru online a nebo u delších tisků na SD
Co mě vytáčelo a nesnášel jem na Repetieru, že každé drobné nastavení sliceru musel uložit do profilu ... hnus

Mě vyhovuje vyladěný profil, který třeba pro jedno slicování změním, ale bez uložení a při dalším spuštění mám ten původní vyladěnej ... drobné úpravy se nemusejí furt ukládat
  • 0

Rebel II V33 (Marlin 2.0.x), "Anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.9.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3 - služební
PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1715
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod Rebel » 26.03.2020 10:54

Prototože z něj ukládám g-code přímo do Repetier-serveru, ze kterého tisknu. Ale i kdybych to tak nedělal, tak i proto, že se z něj dá mimo jiné i ovládat tiskárna, což používám hlavně při ladění, stavbě nových a navíc jsem na to zvyklej. Slic3r mi ovládáním nepřirostl k ničemu, natož k srdci :D
Drobné úpravy v podstatě nedělám, respektive ty co dělám se týkají spíše už tisku, kdy vidím že se to blbě spojuje, nebo rozblemcává, nebo je potřeba sáhnout na z-offset atp. tedy bez uložení upravuji spíše teploty a rychlost globálně přímo z LCD.
Na GUI Slic3r mi osobně nic navíc nepřináší, ba naopak, ale je to samozřejmě o zvyku a o tom, jak a co kdo tiskne. Navíc jsem schopen z Repetier-hosta i rovnou spustit uložené g-code na serveru, upravovat/zálohovat eeprom atd. Tedy ta vazba na ovládání je pro mě asi nejdůležitější.

PS: každopádně je to OT a zbytečná diskuze, každému přeci vyhovuje něco jiného, ale pokud chcete pokračovat, sesumarizovat nějak inteligentně + a - slicrů, rozdělím téma.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3686
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Proč používáte Repetier-Host se Slic3rPE?

Příspěvekod Rebel » 26.03.2020 11:55

Přesunuto z původního tématu
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3686
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Proč používáte Repetier-Host se Slic3rPE?

Příspěvekod Rebel » 26.03.2020 12:11

Doplním, nebo tedy vypíchnu, proč konkrétně já používám Repetier-Host:

- přímá vazba na Repetier-server, hlavně ve smyslu uládání g-code na něj pro několik tiskáren
- možnost snadného použití Cura slicru bez nutnosti spuštění dalšího softu, což občas využívám
- možnost přímého ovládání v případě potřeby - netisknu z něho přímo, ale využívám jej při zkoušení, testování, kalibracích s možností profilování pro různé typy tiskáren
- možnost editace eeprom FW
- v neposlední řadě je "zvyk železná košile"

Tedy není to až tak o ergonomii, bavím se spíše o přizpúsobitelnosti právě jiným typům tiskáren, a zde si myslím že právě " PrůšaSlajsr týmu" nemá ne jen tu "energii", ale také žádný primární důvod tu energii vydat, což ovšem zcela chápu
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3686
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Proč používáte Repetier-Host se Slic3rPE?

Příspěvekod mochr » 26.03.2020 12:31

Tak já doplním:
- asi jako jediný tiskař nemám na tiskárně displej, nějak sem ho za těch 5 let co mám rebela nepotřeboval. V práci máme endera zavřenýho v kumbale, tam to řešíme SD kartou a upřímně nic moc. Vyslicovat, zkopirovat na kartu, prejit k tiskarne a koleckem se dostat k tisku - tady mozne reseni tiskovy server, ALE zase novy kus HW - raspberry.
-Ovládání tiskarny pri zkouseni, meneni filamentu atd. myš je myš, kolecko je hruza, dotykovy displej na tom bude asi o mnoho lepe, mozna zaradim do upgradu az me shori RAMPS :D
-implementace PrusaSliceru do Repetierhostu funguje, nejedou vsechny ficury, ale pro moje zakladny potreby je to OK, kdyz chci delat nejakou silenost s podporama atd zapnu primo PrusaSlicer.
- a taky "zvyk železná košile"
------------------
Když bude PrusaSLicer umet ovladat tiskarnu (osy XYZ, extruder a teploty) , umet poslat kod po USB do tiskarny (nebo na vlozenou SD kartu a spustit tisk ?) tak asi nebudu mit duvod dal pouzivat Repetier.
a co byste mohli doplnit je rychla volba vysky vrsty jako v repetieru :)
  • 0

mochr
 
Příspěvky: 191
Images: 2
Registrován: 18.09.2014 08:09
Bydliště: Blansko
Reputation: 0

Re: Proč používáte Repetier-Host se Slic3rPE?

Příspěvekod bubnikv » 26.03.2020 13:27

> implementace PrusaSliceru do Repetierhostu funguje, nejedou vsechny ficury, ale pro moje zakladny potreby je to OK

Co funguje? Odesílání na OctoPrint? Emuluje Repetier OctoPrint?

> umet poslat kod po USB do tiskarny (nebo na vlozenou SD kartu a spustit tisk ?)

Posílat G-kód po USB do 8bit Marlina na SD kartu je peklo, trvá to neskutečně dlouho. Divím se že to někdo používá.

> a co byste mohli doplnit je rychla volba vysky vrsty jako v repetieru :)

Není lepší volit print profile, pro každou výšku vrstvy jiný?
  • 0

bubnikv
 
Příspěvky: 39
Registrován: 16.03.2015 17:50
Reputation: 0

Re: Proč používáte Repetier-Host se Slic3rPE?

Příspěvekod mochr » 26.03.2020 13:55

Myslel sem to tak že repetier slibuje v PE, a třeba proměnná výška vrstvy funguje. Servery nepoužívám, nevím. Jde o to abych po slicovani zmackl tlačítko tisk a měl hotovo. Neotravovat se s kartou ebo nahrávat přes server. A nemít zbytečný kus Hw mezi pc a tiskárnou. To je asi všechno.

Změna vrstvy - prostě zvyk z repetieru...
  • 0

mochr
 
Příspěvky: 191
Images: 2
Registrován: 18.09.2014 08:09
Bydliště: Blansko
Reputation: 0

Re: Proč používáte Repetier-Host se Slic3rPE?

Příspěvekod Rebel » 26.03.2020 14:29

Tu změna výšku vrstvy občas také používám (tedy spíše u univerzálmích profilů, kde nemám nastavenou fixní šířku extruze), ale co použávám častěji je vypnutí/zapnutí chlazení, což jde poze zaškrtnutím na slicovací kartě repetieru a nemusím lézt do nastavení filamentu, proklikat do submenu chlazení, kde je ta volba ukrytá, nebo vybírat duplicitní profil ve kterém je pouze změna té jedné volby.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3686
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Proč používáte Repetier-Host se Slic3rPE?

Příspěvekod rambo » 27.03.2020 14:41

Ja bylo psáno Rebelem, Repetier-Hosta používám kvůli "jednoduchosti" a "pohodlnosti". Používám ho v kombinaci s Repetier-Server a po vyslicování nahrát GCode do Repetier-Serveru je otázka jednoho kliku. Je to rychlé, spolehlivé a pohodlné. TAky kvůli přímému ovládání tiskárny, někdy přes to i zapínám tisk na Repetier-Serveru. Taky teda poslední dobou dost často použovám Home Z, protože nastavauju zaítm Ztko "manuálně" proti koncáku, protože poslední dobou dost vrtám do tiskárny a zatím nemám senzor/BL Touch...

Repetier-Server mám rozjetý na mini-pc Pipo X8 a naprostá spokojenost, hlavně ho teda používám na vzdálený dohled, kdy tiskárna je v pracovně a já jsem v obýváků, na zahradě a podobně.

Jediné kdy slicuju přímo v Sliv3rPE přímo je, pokud potřebuju dělat nějaké modifikátory a podobně, když slicuju přímo podle již vytvořených profilů, tak slicuju Slic3rPE přes Repetier-Host. Pokud by teda Slic3rPE uměl přímo uploadovat do Repetier-Serveru tak bych zvážil jeho prioritizaci.
  • 0

rambo
 
Příspěvky: 119
Images: 8
Registrován: 28.08.2017 10:27
Bydliště: Ostrava
Reputation: 0

Re: Proč používáte Repetier-Host se Slic3rPE?

Příspěvekod Rebel » 28.03.2020 17:16

Doufám, že jsem se moc "PrůšaSlajsr týmu" nedotkl, svou upřímností a že proto nemlčí. Čekám trochu nějakou tu komunitní podporu a ne jen čerpání informací z komunity. Dnes jsem také zahlédl Pepu na ČT24 a trošku mi ta propagace v pozadí dnešního dění připadá nechutná, ale to sem už vůbec nepatří. Pak jsem také zaslechl Hamáčka, kterému připadád naprosto nepochopitelné, že dělníci na stavbě mají respirátory pomalu lepší než sehnala vláda, jak si někdo může něco takového pro nějaké dělníky dovolit sehnat, když to nemají ani v nemocnicích? Blil bych, ale to už abych se tady za ty OT sám zabanoval :D Sorry, potřeboval jsem si asi ulevit, nekomentujte to prosím, nic méně je ta dnešní doba divná, vzbuzuje řadu nepřiměřených reakcí, takže pokud jsem někoho od Průšů nějak urazil, tak se hluboce omlouvám :) ale stojím si za tím, co jsem naposal a rád to bez emocí prodiskutuji :)
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3686
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Proč používáte Repetier-Host se Slic3rPE?

Příspěvekod kroxigor » 28.03.2020 17:39

Tak to chci vidět jak se zabanuješ :mrgreen:
Mě už tu taky trochu hrabe ...jsem tu sám ... a zatím si s věcma jenom povídám... až mi začnou odpovídat bude zle :lol:

Celé dny tisknu skladače šikmého proužku ... pro šičky roušek
a pak držáky štítů pro místní ošetřovatelky a doktory

Jinak přímo z PrusaSliceru jde odeslat gcode přímo do tiskového serveru ... používám to s OctoPrintem
1.png

2.png
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Rebel II V33 (Marlin 2.0.x), "Anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.9.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3 - služební
PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1715
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Proč používáte Repetier-Host se Slic3rPE?

Příspěvekod bubnikv » 29.03.2020 08:37

> A ted trochu k veci.... vim ze to do Octoprintu jde, ale potrebuju ovladat vice tiskaren, coz zatim chobotnice asi neumi, nebo uz jo?

Asi ne sama o sobě, ale snad s trochou úsilí lze nainstalovat na jedno R-PI více instancí octoprintu.
  • 0

bubnikv
 
Příspěvky: 39
Registrován: 16.03.2015 17:50
Reputation: 0

Re: Proč používáte Repetier-Host se Slic3rPE?

Příspěvekod Rebel » 29.03.2020 10:03

K tomu Octoprintu a více instalací, to z pohledu uživatelů je dost divoké, do toho bych odsobně nešel. Mít 3 webová rozhranní na 3 různých portech, nebo k tomu dělat nějaké nadstavbové GUI se mi zdá už trochu moc.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3686
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Další

Zpět na Slic3r(PE)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků