Idea Maker

Idea Maker

Příspěvekod lubosh » 15.01.2020 15:10

Zkouším Idea Maker 3.5.1. beta pro MAC OS.
https://www.raise3d.com/ideamaker/
První tisk naprosto parádní, ale je to jen váleček.
Pustil jsem složitější tisk na 6,5 hod, tak to pak nafotím a napíšu výsledek.
Vypadá velmi slibně, kombinuje dobré věci z Slic3ru, S3D a Cury.
Nastavuje se parádně, vše je přehledné.
Rychlost je tak mezi Slic3r a S3D, i na kompu bez grafiky se dá celkem použít (MacBook Pro Retina, 13-inch, Mid 2014).

Zkuste a pište své postřehy.
Pozor, neumí relativní extruzi, nutno použít M82, pokud nepoužíváte absolutní sdandardně.

Screenshot-2020-01-15-at-16.22.28.jpg
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
lubosh
 
Příspěvky: 1051
Registrován: 19.11.2014 16:42
Bydliště: Praha 10
Reputation: 12
Jen tak dál :)

Re: Idea Maker

Příspěvekod kroxigor » 15.01.2020 17:46

Zkoušel jsem verzi 3.4.2.xxx pro MacOS na Rebel II, ale zatím nemám úplně doladěné profily.
- slicování je srovnatelné s ostatníma slicerama
- podstatně rychlejší spouštění a reakce proti posledním verzím Cura 4.x.x
- nepamatuje si velikost a pozici spuštěného okna
- neumí/nenašel jsem Z-hop až od určité vejšky
  • 0


PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1744
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Idea Maker

Příspěvekod lubosh » 16.01.2020 07:32

Ta pozice a velikost okna se musí povolit v preferencích, pak to funguje.
Z lift používám vždy, jelikož tisknu jen na deltách, takže nevím, jestli se dá nastavit až od určité výšky.
Nebo použít nový proces (modifikátor).
Jinak tisk se povedl výtečně, zatím je IdeaMaker můj favorit.

IMG_0351.jpg


IMG_0352.jpg
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
lubosh
 
Příspěvky: 1051
Registrován: 19.11.2014 16:42
Bydliště: Praha 10
Reputation: 12
Jen tak dál :)

Re: Idea Maker

Příspěvekod Otomar » 16.01.2020 13:16

uf..to vypadá jako rendery a ne risknuté :D
Horní vrstva vypadá trošku "pod-extrudovaně", někde jsou tam vidět mezírky.
  • 0

Customized REBEL II & direct HEVO
Otomar
 
Příspěvky: 600
Images: 0
Registrován: 20.12.2014 11:24
Bydliště: JMK
Reputation: 0

Re: Idea Maker

Příspěvekod lubosh » 16.01.2020 13:28

To jen tak vypadá, dělá to ta stříbrná kovová.
A jak v tom ta tryska dělá cestičky, vypadá to na fotce děravé.
Je to foceno mobilem na rychlo v práci :D
  • 0

lubosh
 
Příspěvky: 1051
Registrován: 19.11.2014 16:42
Bydliště: Praha 10
Reputation: 12
Jen tak dál :)

Re: Idea Maker

Příspěvekod lubosh » 16.01.2020 21:20

Tisk dokončen. Bohužel jsem měl vysoko první vrstvu (tiskárnu v práci jsem kalibroval někdy na jaře), a tak je to trochu děravé. Za to ale tento slicer nemůže. Tisk je parádní, nemám zatím žádné připomínky.

IMG_8424.jpg


IMG_8426.jpg


IMG_8428.jpg
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
lubosh
 
Příspěvky: 1051
Registrován: 19.11.2014 16:42
Bydliště: Praha 10
Reputation: 12
Jen tak dál :)

Re: Idea Maker

Příspěvekod Zdenek2106 » 11.02.2020 19:12

Zdravím. Taky zkouším ideamaker a zlobí mne bloby na začátku perimetru (tiskárna FT-5, E3D titan direct, v S3D nebo Kissliceru v pohodě). Podle mne je to způsobeno nešikovným způsobem jak Idemaker řeší perimetry - prostě nakreslí vnitřní perimetr (třeba kružnice), zastaví, přestane extrudovat, přejede o 0,4 mm na vnější perimetr a znovu "začíná" extrudovat (aspoň tak se to jeví v preview).....S3D to řeší tak že prostě "uhne" a pokračuje víceméně plynule, při tisku na víc perimetrů je tedy šev způsobený nedostatečným coastingem (materiál se tlačí po ukončení tisku perimetru), vypnutým wipingem, nízkým jerkem atp. Pokud se toto nastaví, švy v S3D vypadají hezky. Kisslicer se svými skrytými švy je pak úplně jinde... Idemaker si ale dělá problémy už při zahájení tisku perimetru...Použitím pressure advance se to trochu zlepší ale ne moc. Setkal ses v IM s tímto problémem, popřípadě vyřešil jsi jej nějak ? Díky
  • 0

Zdenek2106
 
Příspěvky: 2
Registrován: 11.03.2017 15:23
Reputation: 0

Re: Idea Maker

Příspěvekod lubosh » 11.02.2020 21:27

Toto jsem vůbec nepozoroval a tudíž ani neřešil.
Ideamaker jsem nijak specielně nenastavoval, jen veškeré standardní věci jako třeba v S3D.
Tisk je z něj parádní. Nicméně nejvíce používám S3D 4.1.1 (4.1.2 dojebali), protože práce s modelem je v něm příjemnější a rychlejší. Třeba je to jen o zvyku, ale tiskne také parádně.
  • 0

lubosh
 
Příspěvky: 1051
Registrován: 19.11.2014 16:42
Bydliště: Praha 10
Reputation: 12
Jen tak dál :)


Zpět na Další generátory G kódu

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků