E3D prosakuje

E3D prosakuje

Příspěvekod Petan » 03.11.2019 09:42

Ahoj,
chci se zeptat

Při delším tisku mě přes závit prosakuje filament (E3D hot end), zachvili to na heat bloku udělá bouli, která se pak během tisku uvolní a pak znehodnotí tisk.

Zkoušel jsem do závitu dát teflonouvou pásku, ale moc to nepomáhá. Dotažené je to tady dost...

Stává se to taky někomu?

Díky za rady
  • 0

Petan
 
Příspěvky: 25
Images: 2
Registrován: 06.04.2014 10:33
Reputation: 0

Re: E3D prosakuje

Příspěvekod juliusvla » 03.11.2019 10:24

Snad jenom poznámka: Mezi tryskou a kostkou musí zůstat mezera, tak aby tryska byla dotažena na HeatBreak. Je to potřeba dotahovat při nahřáté trysce, jinak to poteče. Pokud to nepomůže, tak je zřejmě chyba v závitu a je potřeba to vyměnit. Případně ještě může být nerovná dosedací plocha trysky a Heatbreaku.
  • 0

juliusvla
 
Příspěvky: 125
Registrován: 10.11.2016 23:42
Bydliště: Plzeň
Reputation: 0

Re: E3D prosakuje

Příspěvekod tomast » 03.11.2019 11:21

Také se mi to kdysi dělo, když jsem začal dávat neoriginální trysky, které měly o 0,5mm kratší závit.
Je potřeba řešit přesně to, co píše juliusvla - tryska MUSÍ celou čelní plochou závitové části dosednout na heatbreak, nemá dosedat šestihrannou plochou na nahřívací blok (tam má zůstat malá mezera).
Těsnit v závitu se to nedá, mě to tenkrát teklo závitem i směrem nahoru k chladiči, pomohlo zašroubovat heabreak více do nahřívacího bloku, aby se zkrátila část volného závitu pro trysku.
  • 0

tomast
 
Příspěvky: 259
Images: 1
Registrován: 20.11.2017 21:44
Bydliště: Praha
Reputation: 0

Re: E3D prosakuje

Příspěvekod straciam » 03.11.2019 12:21

za predpokladu ze su celne hrany heatbreaku aj trysky rovne, tak to robim takto:
-trysku zasrobujem do AL kocky nadoraz
-!trysku o polovicu az tristvrte otacky povolim!
-do AL kocky nasrobujem heatbreak nadoraz (!) az k tryske
-takto zlozeny hotend zapnem na 240 stupnov
-po nahriati trysku dotiahnem voci AL kocke a tym sa vymedzi medzera (vznikla roztiaznostou materialov) medzi tryskou a heatbreakom.

takto zlozena tryska by nemala pretekat
  • 0

Ins-piration: No pass, no problem.
Rebel II
straciam
 
Příspěvky: 73
Registrován: 08.11.2015 21:04
Bydliště: Podbrezova, SR
Reputation: 0

Re: E3D prosakuje

Příspěvekod Petan » 03.11.2019 14:49

Vyskousim to. Dekuji

Odesláno z mého Redmi Note 7 pomocí Tapatalk
  • 0

Petan
 
Příspěvky: 25
Images: 2
Registrován: 06.04.2014 10:33
Reputation: 0

Re: E3D prosakuje

Příspěvekod kroxigor » 04.11.2019 13:55

phpBB [video]
  • 0

Rebel II V33 (Marlin 2.0.x), "Anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3 - služební
PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1659
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: E3D prosakuje

Příspěvekod Petan » 04.11.2019 19:18

Dneska jsem to zkousel, podle návodu a funguje to vyborne.

Diky



Odesláno z mého Redmi Note 7 pomocí Tapatalk
  • 0

Petan
 
Příspěvky: 25
Images: 2
Registrován: 06.04.2014 10:33
Reputation: 0


Zpět na Rebel sCUBE

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků