Autoleveling bez autolevelingu

Autoleveling bez autolevelingu

Příspěvekod zemciko » 01.05.2019 08:36

Co jsem četl tak na mnoha místech je zmíněna nerovná plocha stolu. Například levné čínské hliníkové bedy s topnou vrstvou mají prakticky všechny co jsem viděl mírně vyboulený střed. Autoleveling tohle snad dokáže vyrovnat. Ale co provést ten "autoleveling" poprvé ručně, natvrdo to zadat do FW a pak jen řešit výšku dorazem.
předpookládám že to vyboulení se časem moc nemění.
Než s tím začnu laborovat, zkoušel to někdo tj. v marlinovi nastavit třeba 16 bodu ale hodnoty neodečítat sondou ale mít je tam zadané natvrdo, nevím jestli marlin tohle vůbec nějak umožňuje...
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 1194
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: Autoleveling bez autolevelingu

Příspěvekod tomast » 01.05.2019 10:42

Velikost té deformace může být závislá na teplotě - takže potřebuje jiné nastavení pro studený bed a jiné pro zahřátý na 110°C.
  • 0

tomast
 
Příspěvky: 232
Images: 1
Registrován: 20.11.2017 21:44
Bydliště: Praha
Reputation: 0

Re: Autoleveling bez autolevelingu

Příspěvekod zemciko » 01.05.2019 12:19

Já teda se studeným stolkem netisknu a odměřit to v poho zvládnu s horkým. V tom rozhodně problém není. Navíc stolek je uchycený na pružinách které mu umožňují roztáhnout se. Jediné co řeším je jestli to zvládne nějak existující FW, nebo bude nutné přeprogramovat (což taky nemusí být až zas tak složité v podstatě použít tu část s autolevelingem a to odměřování na začátku nahradit normálním najetím na osu).
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 1194
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: Autoleveling bez autolevelingu

Příspěvekod kroxigor » 01.05.2019 13:00

Myslíš tím asistovaný bed leveling, kdy tiskárna najede na bod a ty doladíš výšku Z a pak nejede na další bod a zase doladíš ...

tak to se jmenuje pokud se nepletu LCD_BED_LEVELING a stačí to povolit pomocí LCD pak doladíš
  • 0

Rebel II V33 (Marlin 2.0.x), ANYCUBIC "anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3 - služební
Slic3r PE, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1613
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Autoleveling bez autolevelingu

Příspěvekod tomast » 01.05.2019 13:24

zemciko píše:Já teda se studeným stolkem netisknu a odměřit to v poho zvládnu s horkým. V tom rozhodně problém není. Navíc stolek je uchycený na pružinách které mu umožňují roztáhnout se. Jediné co řeším je jestli to zvládne nějak existující FW, nebo bude nutné přeprogramovat (což taky nemusí být až zas tak složité v podstatě použít tu část s autolevelingem a to odměřování na začátku nahradit normálním najetím na osu).


Sice se to netýká křivosti, ale moje praktická zkušenost je, že při změně PLA-ABS (obvykle 50°C/90°C, někdy i 50°C/110°C) musím výšku stolku lehce dolaďovat, u ABS je dokonce nějaký rozdíl mezi prvním tiskem a následně opakovaným bez vychládání bedu (myslím, že je to tím, že při prvním dosažení teplotu nahřátí a tisku první vrstvy není ještě stolek prohřátý rovnoměrně, na konci prvního tisku už ano, pak už můžu tisk opakovat kolikrát chci bez korekcí). Jsou to korekce do 0,1mm, ale jsou potřeba, pokud má první vrstva k něčemu vypadat.
  • 0

tomast
 
Příspěvky: 232
Images: 1
Registrován: 20.11.2017 21:44
Bydliště: Praha
Reputation: 0

Re: Autoleveling bez autolevelingu

Příspěvekod mgiorgio » 01.05.2019 13:38

Zdravim
nie totot hladate nahodou??


ja to mam nastavene v 1.1 bugfix je to celkom dobe aspon mam menej problemi u prvej vrstve
  • 0

Rebel 2b 12V prerobeny z Rebel2 od P Zahradnika, 200x200
Rebel Scube 24V 300x200 novo postavene
mgiorgio
 
Příspěvky: 174
Registrován: 05.12.2015 12:52
Bydliště: Juhozapadne Slovensko (Nie Bratislava) Dunajska Streda
Reputation: 0

Re: Autoleveling bez autolevelingu

Příspěvekod zemciko » 01.05.2019 15:28

To bude ono, takže nic přeprogramovávat netřeba :0)
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 1194
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: Autoleveling bez autolevelingu

Příspěvekod mgiorgio » 02.05.2019 15:01

hej hej
len treba povolit to je ukazano vo videi, ja som este upravil ofset trysky na rohoch aby mi to nebolo priliz na kraji
na 9 bodov to sa da vyrovnat,
  • 0

Rebel 2b 12V prerobeny z Rebel2 od P Zahradnika, 200x200
Rebel Scube 24V 300x200 novo postavene
mgiorgio
 
Příspěvky: 174
Registrován: 05.12.2015 12:52
Bydliště: Juhozapadne Slovensko (Nie Bratislava) Dunajska Streda
Reputation: 0

Re: Autoleveling bez autolevelingu

Příspěvekod tom666 » 03.05.2019 05:49

zemciko píše:To bude ono, takže nic přeprogramovávat netřeba :0)

V konfiguracii Marlina (Configuration.h) treba povolit:
LCD_BED_LEVELING
MESH_BED_LEVELING
PROBE_MANUALLY
  • 0

„Len dve veci sú nekonečné. Vesmír a ľudská hlúposť. Pri tej prvej si však nie som taký istý.“ (Albert Einstein)
tom666
 
Příspěvky: 553
Images: 0
Registrován: 14.09.2016 17:00
Bydliště: Nitra (SK)
Reputation: 14
Jen tak dál :)


Zpět na Jiná verze či vylepšení?

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník