Displej nefunguje - Fysetc F6

Displej nefunguje - Fysetc F6

Příspěvekod RhinoWin » 28.03.2019 08:57

Ahoj, mám desku Fysetc F6 a snažím se s ní zprovoznit smart controller (https://reprap.org/wiki/RepRapDiscount_ ... Controller) s Marlinem 1.1.9. V kodu jsem odkomentoval #define REPRAP_DISCOUNT_FULL_GRAPHIC_SMART_CONTROLLER a U8glib mám nainstalovanou verzi 1.18.0, ale zkoušel jsem i 1.19. Po připojeni displeje k desce zůstane černá obrazovka a controller začne pravidelně cvakat. Po připojeni k rebelovi s arduino/ramps funguje normálně. Nenapadá někoho kde by mohl být problém?
  • 0

RhinoWin
 
Příspěvky: 4
Registrován: 24.12.2015 23:36
Reputation: 0

Re: Displej nefunguje - Fysetc F6

Příspěvekod Rebel » 28.03.2019 11:29

  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3740
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 106
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Displej nefunguje - Fysetc F6

Příspěvekod RhinoWin » 28.03.2019 11:51

Bylo to tím. Díky za rychlou odpověď.
  • 0

RhinoWin
 
Příspěvky: 4
Registrován: 24.12.2015 23:36
Reputation: 0

Re: Displej nefunguje - Fysetc F6

Příspěvekod gazy11 » 29.07.2020 21:12

ahoj,
mám desku fysetc S6, klasický reprap discount full graphics displej připojen na exp1,2 ....... když připojím desku přes USB do PC a zároveň zapnu zdroj na tiskárně, tak text na displeji není skoro vidět.
Když jede jen jedno napájení (jedno jestli jen usb bez zdroje nebo jen zdroj bez sb) tak OK. Tisknu většinou přes PC (ntb), zatím jsem tedy nic neměřil, ale je tam nejspíš nějaký konflikt s napájením. Krom toho, že tam není skoro nic vidět jsem žádný zádrhel zatím nezaznamenal...
Nevíte někdo co s tím, aby mohlo být zapojeno oboje? díky M.
  • 0

Martin
gazy11
 
Příspěvky: 42
Registrován: 22.05.2017 06:39
Bydliště: Teplice
Reputation: 0

Re: Displej nefunguje - Fysetc F6

Příspěvekod lachtan86 » 30.07.2020 11:50

Poradím ti jednoduše :D nepoužívej napájení z USB, od dob rampsu mám k tiskarně USBčkovou prodlužku, která nemá zapojen Napájecí pin a nemusím zjistovat co a jak, hrát si s jumperama nebo diodkama..
  • 0

lachtan86
 
Příspěvky: 10
Registrován: 27.03.2016 23:46
Bydliště: Hradec Králové
Reputation: 0

Re: Displej nefunguje - Fysetc F6

Příspěvekod gazy11 » 31.07.2020 05:11

taky možnost, ale když pak budu nahrávat FW, tak budu zase muset přehazovat kabely ne?
  • 0

Martin
gazy11
 
Příspěvky: 42
Registrován: 22.05.2017 06:39
Bydliště: Teplice
Reputation: 0

Re: Displej nefunguje - Fysetc F6

Příspěvekod Pezantros » 31.07.2020 06:26

To není nutné. Stačí na SD kartu nahrát soubor "firmware.bin", který po kompilaci Marlina najdeš např. ve složce "Marlin 2.0.x Fysetc_S6\.pio\build\FYSETC_S6\". Tu pak vlož do slotu displeje a zapni napájení. Během pár vteřin se firmware automaticky nahraje do procesoru.
  • 0

Pezantros
 
Příspěvky: 200
Registrován: 19.04.2015 12:22
Reputation: 0

Re: Displej nefunguje - Fysetc F6

Příspěvekod gazy11 » 31.07.2020 07:53

Pezantros píše:To není nutné. Stačí na SD kartu nahrát soubor "firmware.bin", který po kompilaci Marlina najdeš např. ve složce "Marlin 2.0.x Fysetc_S6\.pio\build\FYSETC_S6\". Tu pak vlož do slotu displeje a zapni napájení. Během pár vteřin se firmware automaticky nahraje do procesoru.



jo super, to jsem sice již někde četl ale nezkoušel, používám pro nahrávání STM32CubeProgrammer jak bylo popsáno na wiki pro FYSETC S6. Jestli je to jediné řešení jak mít připojený kabel (primárně tisknu z ntb), tak to vyzkouším jak to bude pohodlné. Teď právě ještě ladím Marlina, tak přehrávám docela často.
díky
  • 0

Martin
gazy11
 
Příspěvky: 42
Registrován: 22.05.2017 06:39
Bydliště: Teplice
Reputation: 0

Re: Displej nefunguje - Fysetc F6

Příspěvekod walker.cz » 02.08.2020 11:42

gazy11 píše:taky možnost, ale když pak budu nahrávat FW, tak budu zase muset přehazovat kabely ne?

A důvod? deska přece bude napájená z vlastního zdroje, tak proč by to nemělo jít i tím kabelem? S6 sem neměl, ale nějak nevím, proč by to nemělo fungovat.
  • 0

Rebel II, Rebelix MK2, Poseidon Duo, W-sCubeXY, Delta Sculptur, Wallta (moje delta :D ),
walker.cz
 
Příspěvky: 69
Registrován: 10.01.2017 23:08
Bydliště: Cheb
Reputation: 0

Re: Displej nefunguje - Fysetc F6

Příspěvekod Rebel » 02.08.2020 18:17

Problém s USB napájení desky S6 je bohužel známý bug. Je potřeba buď použít USB-HUB s vypínačem napávení, nebo upravit USB kabel a to buď přerušením těch 5V, nebo se to řeší (dokonce myslím že to doporučuje i výrobce, což je trochu zvěrstvo) přelepením 5V pinu v konektoru izolační páskou.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3740
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 106
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Displej nefunguje - Fysetc F6

Příspěvekod gazy11 » 03.08.2020 04:44

walker.cz píše:
gazy11 píše:taky možnost, ale když pak budu nahrávat FW, tak budu zase muset přehazovat kabely ne?

A důvod? deska přece bude napájená z vlastního zdroje, tak proč by to nemělo jít i tím kabelem? S6 sem neměl, ale nějak nevím, proč by to nemělo fungovat.


Asi jo, zatím to teda dávám na SD. Je to kravina, ale..... před nahráváním to má být bez šťávy a pokud to budu nahrávat přes USB, tak se musí stisknout mikrospínač na desce "boot" a pak teprve napětí. Upravím si ten kebel.
Díky, za mě vyřešeno.
  • 0

Martin
gazy11
 
Příspěvky: 42
Registrován: 22.05.2017 06:39
Bydliště: Teplice
Reputation: 0


Zpět na ELEKTRONIKA

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník