Ramps - nieje napetie na D10 - hotend nehreje

Ramps - nieje napetie na D10 - hotend nehreje

Příspěvekod janop » 03.01.2019 10:42

Zdravim,
Cez vianoce sme konecne postavili Rebela - zial hotend nehreje. Aby som bol presnejsi:
1. Zapnem rebela
2. cez menu sa preklikam na Extruder - Teplota 1 - tu nastavim napr 170 st. (je jedno kolko)
3. ventilator hotendu zacne tocit no hotend nehreje a nieje ani napetie na svorkach D10, uplne rovnako sa to sprava aj ked zadam teplotu cez Arduino IDE (M104 S190).
4. ohrev aj cidlo su OK - ak ich dam napriamo na napetie hotend hreje aj termistor ukazuje teplotu

Robim nieco zle? Je nejaka sanca ze je chyba vo FW? Alebo je vadny RAMPS? (RAMPS som upravoval - svorkovnice, tranzistory (dal som IRF1404), aj poistky)

Dik za rady.
  • 0

janop
 
Příspěvky: 10
Registrován: 15.11.2017 12:12
Reputation: 0

Re: Ramps - nieje napetie na D10 - hotend nehreje

Příspěvekod Rebel » 03.01.2019 10:53

samozrejme ze muze byt chyba ve FW, proto by bylo dobre sem dat treba konfiguirak, at vime, jak to mas nadefinovane.
na RAMPS jinak neni moc co pokazit, pokud si upravy udelal spravne.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3426
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 100
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Ramps - nieje napetie na D10 - hotend nehreje

Příspěvekod janop » 03.01.2019 11:05

konfiguráciu FW a aktualny vypis eeprom posielam v prilohach.
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
janop
 
Příspěvky: 10
Registrován: 15.11.2017 12:12
Reputation: 0

Re: Ramps - nieje napetie na D10 - hotend nehreje

Příspěvekod Rebel » 03.01.2019 11:40

Vypada to ok. V pins.h si nic nemenil?
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3426
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 100
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Ramps - nieje napetie na D10 - hotend nehreje

Příspěvekod medapeta » 03.01.2019 11:41

Podle mě tam máš spatně termistor na hotendu. A nastav si místo bang bang pid.
To chlazení hotendu přepoj na 12V a tam kde ho teď máš dej chlazení výtisku. Konfig po úpravě zde.
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Dobroser = člověk, který se snaží obohatit společnost zdánlivým konáním dobra.
Nemám rád dobrosery.
medapeta
 
Příspěvky: 1466
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 4
Jen tak dál :)

Re: Ramps - nieje napetie na D10 - hotend nehreje

Příspěvekod janop » 03.01.2019 13:27

Rebel - v pins.h som nemenil nic
medapeta - skusil som tvoj konfigurak - nepomohlo - ale aj tak dik za upravu chyb :)
"A nastav si místo bang bang pid" - prepac tomuto nerozumiem - neviem co to znamena ani ako sa to robi.
  • 0

janop
 
Příspěvky: 10
Registrován: 15.11.2017 12:12
Reputation: 0

Re: Ramps - nieje napetie na D10 - hotend nehreje

Příspěvekod Rebel » 03.01.2019 13:56

bang bang je zpusob regulace teploty, to se pak da zmenit prez LCD ci eeprom. Nebo pokud si to delal prez webkonfigurator, tak tam, je to tam popsane, nic mene problem bude asi nekde jinde. Zkus nakonfigurovat topeni na vystup pro 2. HotEnd, treba je chyba ve vypalenem vystupu z arduina, takhle tezko rict. Samozrejme se to da promerit, dokumentace k RAMPS a Arduinu je dostupna, ale nevim jak vladnes elektronice a schematum.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3426
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 100
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Ramps - nieje napetie na D10 - hotend nehreje

Příspěvekod eduss1 » 03.01.2019 14:22

a aky ramps si pouzil? nie nahodou 1.6
  • 0

eduss1
 
Příspěvky: 1
Registrován: 02.05.2017 11:08
Reputation: 0

Re: Ramps - nieje napetie na D10 - hotend nehreje

Příspěvekod janop » 03.01.2019 14:53

Rebel, medapeta - vyskusany slowbang 255, bangbang255 aj PID (to som mal default v medapetovom konfigu), nepomohlo.
Rebel - myslis ze by mohlo byt aj vadne arduino? nestras zas obe sa mi kupovat nechce - ak to pomoze - vypis chyby v IDE (vypol vsetky ohrevy v dosledku podozrenia na vadny termistor - ten je vsak OK - vid moj prvy prispevok):
odoslane: M104 S180
15:54:22.575 -> Error:One heater seems decoupled from thermistor - disabling all for safety!
15:54:22.575 -> Error:Temp. raised to slow. Rise = 0.00 after 13079 ms
15:54:22.575 -> Disabling all heaters due to detected sensor defect.

eduss1 - nn mam 1.4 + vlastna uprava (mosfety, svorkovnice, poistky), aky je problem s 1.6? rozmyslam nad 1.6+ co ma v ponuke na3d (https://www.na3d.cz/p/2690/ramps-16) - nemate s nim niekto skusenosti?
  • 0

janop
 
Příspěvky: 10
Registrován: 15.11.2017 12:12
Reputation: 0

Re: Ramps - nieje napetie na D10 - hotend nehreje

Příspěvekod janop » 03.01.2019 20:43

chyba odhalena - poskodeny RAMPS - zrejme pri vymene MOSFETU som musel poskodit (prepalit) kontakt na plosaku a nieje kontakt medzi GATE a odporom R13 - po napajkovani prepojky vsetko fakci. Urcite vsak kupim novy ramps (mozno 2 :)), tomuto uz moc neverim - suciastky sli z neho riadne stuha a plosak dostal zabrat.
dik este raz vsetkym za rady/tipy
J.
  • 0

janop
 
Příspěvky: 10
Registrován: 15.11.2017 12:12
Reputation: 0


Zpět na REBEL II

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků