Heatbed Prusa Mk2 na Ramps 1.4 je to Plug&Play?

Heatbed Prusa Mk2 na Ramps 1.4 je to Plug&Play?

Příspěvekod Havrankh » 06.09.2018 12:01

Ahoj,

Casteji se tu resi stolek pod heatbed nebo heatbed vlastni vyroby, tak nevim kam tohle tema posunout. Kazdopadne budu rad za dobrou radu ci zkusenost se zapojenim prusova heatbedu do RAMPS 1.4. Je to heatbed na 12V klasicky vedou dva kabely pro napajeni a dva kabely pro termistor. Otazky jsou
A) je tu nejaka specialitka, nebo lze jednoduse zapojit napajeni do RAMPS a bude to fungovat (nastaveni prikonu v Marlin 1.1.8 mam max255, nebo nastaveni PID). Zkratka a dobre to nechci znicict nebylo lehke se k tomu dostat
B) nevite nekdo co je tam za termistor? A je to taky do Ramps zapojeni Plug&play?

Diky V.
  • 0

Havrankh
 
Příspěvky: 22
Registrován: 09.10.2016 21:18
Reputation: 0

Re: Heatbed Prusa Mk2 na Ramps 1.4 je to Plug&Play?

Příspěvekod kroxigor » 06.09.2018 12:30

Myslíš heatbed MK42 nebo MK52 (magnetická podložka) předpokládám na 12V?
  • 0

Rebel II V33 (Marlin 1.1.x), Original Prusa i3 MK2.5 - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD, SketchUP
kroxigor
 
Příspěvky: 1464
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Heatbed Prusa Mk2 na Ramps 1.4 je to Plug&Play?

Příspěvekod Havrankh » 06.09.2018 12:46

Ahoj,
Je to MK42.
  • 0

Havrankh
 
Příspěvky: 22
Registrován: 09.10.2016 21:18
Reputation: 0

Re: Heatbed Prusa Mk2 na Ramps 1.4 je to Plug&Play?

Příspěvekod krtecek » 06.09.2018 16:12

Je v tom v ramci tazatelovy otazky rozdil? Domamam 42 a uvazuji ze koupim 52,tak by mne to taky zajimalo...
  • 0

krtecek
 
Příspěvky: 13
Registrován: 12.08.2018 14:25
Reputation: 0

Re: Heatbed Prusa Mk2 na Ramps 1.4 je to Plug&Play?

Příspěvekod Havrankh » 06.09.2018 16:41

MK52 je podle mě a internetu na 24V
  • 0

Havrankh
 
Příspěvky: 22
Registrován: 09.10.2016 21:18
Reputation: 0

Re: Heatbed Prusa Mk2 na Ramps 1.4 je to Plug&Play?

Příspěvekod Otomar » 06.09.2018 18:11

Spatne hledas, MK52 muze byt 12 i 24V.
  • 0

Customized REBEL II & direct HEVO
Otomar
 
Příspěvky: 579
Images: 0
Registrován: 20.12.2014 11:24
Bydliště: JMK
Reputation: 0

Re: Heatbed Prusa Mk2 na Ramps 1.4 je to Plug&Play?

Příspěvekod Havrankh » 06.09.2018 18:18

Dobře a zpátky k tématu, má tu někdo MK42 na RAMPS 1.4?
  • 0

Havrankh
 
Příspěvky: 22
Registrován: 09.10.2016 21:18
Reputation: 0

Re: Heatbed Prusa Mk2 na Ramps 1.4 je to Plug&Play?

Příspěvekod horamil » 06.09.2018 22:10

Zkus změřit odpor MK42 pak můžeme odvodit výkon, a porovnat s běžně používaným HB
  • 0

horamil
 
Příspěvky: 29
Registrován: 25.07.2018 22:03
Bydliště: Neratovice
Reputation: 0

Re: Heatbed Prusa Mk2 na Ramps 1.4 je to Plug&Play?

Příspěvekod MichalG » 07.09.2018 04:17

Mk 42 je na 12v a neni magneticka, mk52 je bud na 12 nebo na 24v a je magneticka
  • 0

Nabizim tistene dily
MichalG
 
Příspěvky: 389
Images: 0
Registrován: 28.03.2017 23:15
Reputation: 2
Jen tak dál :)


Zpět na REBEL II

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník