Tisk na již vytisknutý výrobek

Tisk na již vytisknutý výrobek

Příspěvekod Chane » 22.08.2018 09:57

Dobrý den, rád bych se zeptal, zda někdo neví jak tisknout na již vytisknutý model. Pokud bych například tisknul vizitku, kde podklad (vizitka) by byl tisknutý jedním materiálem s tryskou 0,4. A po dokončení tisku bych vyměnil trysku za 0,25 přeskočil auto leveling (Průša Mk3) a tisknul na základ vizitky který bude stále na podložce?
  • 0

Chane
 
Příspěvky: 6
Registrován: 14.08.2018 08:47
Reputation: 0

Re: Tisk na již vytisknutý výrobek

Příspěvekod Rebel » 22.08.2018 10:24

Bez výměny trysky to není problém, ale s výměnou, asi těžko. Přerušení, či pauza tisku samozřejmě problém není, ale vyměňovat při ni trysku se mi zda dost nesikovne. Vyměněná tryska nesedne ani omylem do stejně pozice jako ta původní a pokračování tisku určité nebude idealni.

Odesláno z mého K920 (ROW) pomocí Tapatalk
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3357
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 100
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Tisk na již vytisknutý výrobek

Příspěvekod crown » 22.08.2018 10:30

Vytiskni to cele tou tryskou 0.25 a pak jen vymen material (M600)
  • 0

crown
 
Příspěvky: 309
Registrován: 08.11.2015 09:30
Reputation: 0

Re: Tisk na již vytisknutý výrobek

Příspěvekod Chane » 22.08.2018 10:44

Rebele, díky za odpověď. To že mi výměna trysky ovlivní pozici tisku mne nenapadlo. Výměnu jsem volil z toho důvodu, že mi tryska 0.25 ovlivní o dost rychlost tisku. Mám jeden produkt, který pokud bych tisknul celý 0.25 tryskou, tak je neprodejný, protože tisk trvá dlouho. Proto jsem chtěl tisknout podložku (0,4) a text (0,25) zvlášť. Nicméně, jak by se dalo postupovat pokud bych chtěl tisknout na něco co mi stále leží vytištěné na podložce? Musím asi definovat v jako výšce osy Z musí začít tisk a musím zamezit aby proběhl auto leveling (MK3) Je něco takového možné? Bude si tiskárna například pamatovat kde se v prostoru nachází pokud nenastane auto leveling? Díky moc za odpověď.
  • 0

Chane
 
Příspěvky: 6
Registrován: 14.08.2018 08:47
Reputation: 0

Re: Tisk na již vytisknutý výrobek

Příspěvekod Rebel » 22.08.2018 10:58

Pokud se nepletu, tak se MK3 chlubi tím, ze umí obnovit tisk po výpadku napajeni. Tedy musí si někde zapisovat poslední provedeny gcode a musí umět při obnovení vynechat běžný startovací gcode. Tim pádem by se to asi nejako využít, ale MK3 nemám a nevim jak je to dělané. Jinak stačí do příslušného místa v gcode vložit pauzu M600 pro výměnu filamentu, udělat co je potřeba a pokračovat dal. Ovšem nelze mezi tím tiskárnu vypnout, či zastavit cely tisk, jinak není možné zreferovat Z (tedy u neMK3), pokud tam překáží výtisk, dále by vychladla podložka a výtisk se třeba odlepil atd...
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3357
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 100
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Tisk na již vytisknutý výrobek

Příspěvekod Chane » 22.08.2018 12:17

Děkuju, vyzkouším :)
  • 0

Chane
 
Příspěvky: 6
Registrován: 14.08.2018 08:47
Reputation: 0

Re: Tisk na již vytisknutý výrobek

Příspěvekod horamil » 22.08.2018 15:15

Jsem tiskař začátečník, ale z toho co jsem do teď viděl mi přijde výměna trysky za pochodu jako neefektivní.
To je spíš práce pro tiskárnu se dvěma extrudery.
G-kod lze libovolně editovat takže půjdou slepit dva kódy za sebe jen se v tom G-kodu musíš vyznat.

Píšeš že jsou to vizitky... pokud jsou stejně velké.. nebylo by řešení vytisknout si placky dopředu a pak je dávat na stejné místo a tisková plocha by začínala v rohu placky s přiměřeným přizvednutím, a tiskl bys to menší tryskou.
  • 0

horamil
 
Příspěvky: 32
Registrován: 25.07.2018 22:03
Bydliště: Neratovice
Reputation: 0

Re: Tisk na již vytisknutý výrobek

Příspěvekod nasranek » 22.08.2018 15:49

Jediná správná cesta dva extrudery pokud chceš měnit velikost trysky pokud jen materiál tak jak píše Rebel výměna materiálu.
  • 0

nasranek
 
Příspěvky: 161
Images: 0
Registrován: 06.03.2017 01:16
Bydliště: Orlová 4
Reputation: 0

Re: Tisk na již vytisknutý výrobek

Příspěvekod Chane » 23.08.2018 10:14

Dva extrůdery jsou dokonalé řešení!…Než budu mít druhý, tak si s tím stejně ale pohraju. Včera jsem v polovině tisku tisk pozastavil (MK3) Při pozastaveném tisku lze dělat s tiskárnou úplně vše jako kdyby žádný tisk neprobíhal. Pokusím se tedy slepit 2 G-kódy do sebe a rozdělím je přerušením, při kterém vyměním jak filament tak trysku. Pokud to bude nepřesné, tak to udělám jak píše horamil a budu dávat vizitky na stejné místo. V mém případě se ale jedná o jiný produkt než vizitky a k samotné výměně filamentu i trysky by docházelo jednou za 6 hodin, takže to není až tak časově náročné... Jednou za směnu :D
  • 0

Chane
 
Příspěvky: 6
Registrován: 14.08.2018 08:47
Reputation: 0

Re: Tisk na již vytisknutý výrobek

Příspěvekod horamil » 23.08.2018 12:59

No jestli by ti pomohla místo přehazování trysek třeba druhá tiskárna, na které budeš tisknout jen placky tak svého Rebela za pár korun prodávám :)
  • 0

horamil
 
Příspěvky: 32
Registrován: 25.07.2018 22:03
Bydliště: Neratovice
Reputation: 0

Re: Tisk na již vytisknutý výrobek

Příspěvekod Chane » 24.08.2018 05:06

A za kolik ho prodáváš? :D a z jakého důvodu?
  • 0

Chane
 
Příspěvky: 6
Registrován: 14.08.2018 08:47
Reputation: 0

Re: Tisk na již vytisknutý výrobek

Příspěvekod Chane » 24.08.2018 05:39

Našel jsem tvou nabídku na fóru, takže tady dál ten prodej nebudeme řešit, ať neodbíháme od tématu...
  • 0

Chane
 
Příspěvky: 6
Registrován: 14.08.2018 08:47
Reputation: 0

Re: Tisk na již vytisknutý výrobek

Příspěvekod Sharkus » 24.08.2018 07:48

No on by to nemusel byt zas az takovy problem. Stacilo by v podstate mirne upravit z-kovy endstop. Do rohu tiskarny na pozici [0,0] nalepit vodivej kontakt a na nej a hotend pripevnit vodice z puvodniho endstopu (samozrejmne se zmeni i logika - nude to NO) a po prikazu m600 pridat znova home pozici a nasledne obnovit puvodni pozici. Je to sice zasah jak do tiskarny a fw tak i do gkodu ale pokud to vyuzijes tak proc ne. Samozrejmne to pocita s tim ze prvni cast obektu nebude tak vysoka a rozmerna aby prekazela hotendu a pojezdum.
  • 0

Sharkus
 
Příspěvky: 46
Registrován: 06.07.2017 21:27
Bydliště: Dolní Dobrouč
Reputation: 5
Jen tak dál :)

Re: Tisk na již vytisknutý výrobek

Příspěvekod JCHP » 11.09.2018 08:25

@horamil - tisknout na výtisk, který již vychladl může být problém.
  • 0

Upravený Kossel Clear s výměnnými hlavami (J-head a celokov s vodním chlazením)
JCHP
 
Příspěvky: 210
Images: 4
Registrován: 03.09.2014 12:06
Bydliště: NMnMet
Reputation: 0

Re: Tisk na již vytisknutý výrobek

Příspěvekod zemciko » 16.09.2018 21:27

jednou jsem takto navazoval na dlouhý tisk, bylo mi líto té hromady materiálu.
Trysku jsem tedy vyměnil nikoli kvůli jinému průměru ale proto že se ucpala. X a y jsem poslalo do home pozice zvlášť.
Polohu osy z jsem si určil odměřením výšky toho stávajícího výtisku a následně v programu odmazal už hotový kód.
No a osu z jsem seřídil tak že jsem na výtisk dal papír a sjel pomalu ručně dolů než se tryska dotkla. Docela to fungovalo...
Taky jsem tiskl na jiný materiál, tj udělal dva programy kdy podložka byla z jednoho materiálu a zbytek z druhého a prhram toho druhého byl nastavený s ofsetem odpovádajícím výšce podložky.
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 1138
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Další

Zpět na Všeobecná problematika tisku

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků