Není možné nahrát FW Marlin

Není možné nahrát FW Marlin

Příspěvekod LeXi15 » 09.08.2018 23:30

Dobrý den, vlastním GT2560 REV A a úplně novou MKS GEN V1.4 a mám problém s flashnutím FW, tento problém řeším circa 7-8 hodin

Koupil jsem si čínského arduino klona, po nahrání CH340 driverů funguje tak jak má (otestováno Blink testem) Když jsem napinoval GT2560 a nastavil a nahrál marlina, všechno bez problému.. žádnej error, kompilace bez problému. Zapojil jsem LCD 12864 a zapnul, displej jenom svítil (konektory mám otočené) pak jsem desku GT2560 připojil přes USB a zkusil se připojit k Pronterface, bez úspěchu.. A to kdysi ta deska fungovala normálně na FW 1.1.4. Knihovnu U8Glib mám nainstalovanou, zkoušel jsem nahrát jiné verze FW.. i přednastavené konfiguráky

to stejné jsem udělal u obou desek a několikrát nahrával FW i starší... ale u GT2560 ještě tak 5 měsíců zpátky než jsem věděl že budu potřebovat arduino desku jsem připojil desku GT2560 přes usb..už nevím co jsem zmáčknul v Arduino IDE a pak už jen lcd svítil na modro..

Kde dělám chybu ? už jsem z toho na prášky

používám Arduino IDE 1.8.5
FW Marlin 1.1.x
Arduino Mega 2560 (čínský klon)
  • 0

LeXi15
 
Příspěvky: 7
Registrován: 20.07.2018 13:35
Reputation: 0

Re: Není možné nahrát FW Marlin

Příspěvekod PvvScz » 10.08.2018 03:03

Nenahrávat Marlin přes druhé arduino, ale pouze vypálit Bootloader a pak už normálně přes usb nahrát do GT2560 Marlin.
  • 0

PvvScz
 
Příspěvky: 24
Registrován: 11.03.2018 02:18
Bydliště: Brno
Reputation: 0

Re: Není možné nahrát FW Marlin

Příspěvekod medapeta » 10.08.2018 08:37

Podle mě je špatně nastavená rychlost USB>SERIAL převodníku. Připoj se skrz Arduino IDE, pusť seriový monitor a zkoušej různé rychlosti.

P.S.: Vypálit bootloader i nahrát funkční firmware mohu v Praze do obou desek na počkání. Cena je špulka PLA.
  • 0

-----------------------------------------------------
Naše země, naše pravidla. Čobol Go Home Obrázek
medapeta
 
Příspěvky: 1453
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 4
Jen tak dál :)

Re: Není možné nahrát FW Marlin

Příspěvekod LeXi15 » 10.08.2018 09:03

medapeta píše:Podle mě je špatně nastavená rychlost USB>SERIAL převodníku. Připoj se skrz Arduino IDE, pusť seriový monitor a zkoušej různé rychlosti.

P.S.: Vypálit bootloader i nahrát funkční firmware mohu v Praze do obou desek na počkání. Cena je špulka PLA.

Nastavil jsem rychlost menší tudíž 115200 v konfiguraku a také i v správci zařízení a strčil usb rovnou k slotům u základní desky, v monitoru sériového portu u posledního řádku se mi vypsalo tohle jako poslední "echo:SD init fail"
  • 0

LeXi15
 
Příspěvky: 7
Registrován: 20.07.2018 13:35
Reputation: 0

Re: Není možné nahrát FW Marlin

Příspěvekod LeXi15 » 10.08.2018 09:36

Asi jsem zjistil že to čínské arduino nedokáže nahrát ani bootloader... a přes to když jsem ten marlin nahrával tak mi to napsalo že je zaváděč vypálenej ale když kliknu samostatně "Vypálit bootloader" tak mi to píše

avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding nebo ještě avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00

mám reklamovat arduino ?
  • 0

LeXi15
 
Příspěvky: 7
Registrován: 20.07.2018 13:35
Reputation: 0

Re: Není možné nahrát FW Marlin

Příspěvekod PvvScz » 10.08.2018 11:26

Je do arduina nahranej sketch ArduinoISP ? Je propojený správně s GT2560? Pro flash z arduina je potřeba buď propojit i 5V z arduina, nebo tu desku napájet z USB. Pak zvol v programátoru Arduio AS ISP ne ARDUINO ISP . S tím druhým to chodit nebude. A pak jenom dát vypálit zavaděč.. Pokud je všechno napojený správně, tak to musí jít napoprvý. Už jsem takhle přehrával několik desek a v pohodě.
  • 0

PvvScz
 
Příspěvky: 24
Registrován: 11.03.2018 02:18
Bydliště: Brno
Reputation: 0

Re: Není možné nahrát FW Marlin

Příspěvekod LeXi15 » 10.08.2018 11:33

PvvScz píše:Je do arduina nahranej sketch ArduinoISP ? Je propojený správně s GT2560? Pro flash z arduina je potřeba buď propojit i 5V z arduina, nebo tu desku napájet z USB. Pak zvol v programátoru Arduio AS ISP ne ARDUINO ISP . S tím druhým to chodit nebude. A pak jenom dát vypálit zavaděč.. Pokud je všechno napojený správně, tak to musí jít napoprvý. Už jsem takhle přehrával několik desek a v pohodě.


Ano, na arduino jsem nahrál ArduinoISP z IDE a ještě definoval starší napájení. v IDE mám jako Arduino as ISP. Arduino k desce GT2560 mám správně a zkontrolované. napájení k GT2560 mám přes arduino
  • 0

LeXi15
 
Příspěvky: 7
Registrován: 20.07.2018 13:35
Reputation: 0

Re: Není možné nahrát FW Marlin

Příspěvekod PvvScz » 10.08.2018 11:40

Podle
Kód: Vybrat vše
https://www.youtube.com/watch?v=yVgReNF1KQA
se to dá krásně nastavit. je tam krásně vidět, jak je nastavenej procesor.
  • 0

PvvScz
 
Příspěvky: 24
Registrován: 11.03.2018 02:18
Bydliště: Brno
Reputation: 0

Re: Není možné nahrát FW Marlin

Příspěvekod LeXi15 » 10.08.2018 12:36

PvvScz píše:Podle
Kód: Vybrat vše
https://www.youtube.com/watch?v=yVgReNF1KQA
se to dá krásně nastavit. je tam krásně vidět, jak je nastavenej procesor.


tohle video jsem viděl.. akorát se mi v té dolní černé liště neukazujou ty červený věci.. jen mi to napíše kolik paměti to sebere a napíše "nahrávání ukončeno" myslím tohle
https://ctrlv.cz/1SYP
  • 0

LeXi15
 
Příspěvky: 7
Registrován: 20.07.2018 13:35
Reputation: 0


Zpět na ELEKTRONIKA

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků