Rebel II - Stavba začátečníkem

Re: Rebel II - Stavba začátečníkem

Příspěvekod antoans » 25.02.2019 10:20

Ahoj lidi tak se mi to podařilo zvednout aspoň na 260 stupňů ale stále mne to nechce pustit na maximální teplotu.
  • 0

antoans
 
Příspěvky: 35
Registrován: 04.01.2018 15:57
Bydliště: Ostrava 2
Reputation: 0

Re: Rebel II - Stavba začátečníkem

Příspěvekod Rebel » 25.02.2019 11:06

260 je málo? co tím hodláš tisknout?
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3635
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Rebel II - Stavba začátečníkem

Příspěvekod medapeta » 25.02.2019 12:18

Olovo, volovo...
  • 0

Chceš naštvat lidi ? Dej blbci funkci :-)
medapeta
 
Příspěvky: 1505
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: -1
Pokud je snaha, dá se to napravit.

Re: Rebel II - Stavba začátečníkem

Příspěvekod antoans » 05.03.2019 22:11

Cokoli ABS,PLA,PETG nejde mi teplota vytáhnout v ručním ovládaní tiskarny víc jak na 260 stupňů ale při tisku pokud je teplota v G-kodu tak to topí jak je třeba.V repetieru jsem si teplotu nastavil na 295 tak to to před tiskem ovládám ručne přes komp.
  • 0

antoans
 
Příspěvky: 35
Registrován: 04.01.2018 15:57
Bydliště: Ostrava 2
Reputation: 0

Re: Rebel II - Stavba začátečníkem

Příspěvekod Rebel » 05.03.2019 22:46

Jo, to se tu někde řešilo, že u Marlinu je mezi max teplotou ve FW a možnost nastavení z LCD má nějaký 15-20st odstup, nic méně PETG, ABS či snad dokonce PLA si tedy nedovedu představit tisknout na 295°C. Navíc tedy osobně v podstatě teploty na LCD vůbec nenastavuji, maximálně při nějakém testování.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3635
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Rebel II - Stavba začátečníkem

Příspěvekod antoans » 07.03.2019 09:25

Rebel píše:Jo, to se tu někde řešilo, že u Marlinu je mezi max teplotou ve FW a možnost nastavení z LCD má nějaký 15-20st odstup, nic méně PETG, ABS či snad dokonce PLA si tedy nedovedu představit tisknout na 295°C. Navíc tedy osobně v podstatě teploty na LCD vůbec nenastavuji, maximálně při nějakém testování.

Tak já mám repetier a jinak to bylo myšleno že v manualním ovladání mi nejde nastavit maximalní teplota což je 295 stupňů ale řešeno přes repetier-host viz výše.Šlo tu o to jak dostat správnou tiskovou teplotu když je přes 260 stupňů.Jinak jsem nikde nepsal že bych něco chtěl tisknout na maximalní teplotu.Jinak jsem naposled tiskl ABS 285 a v pohodě.
  • 0

antoans
 
Příspěvky: 35
Registrován: 04.01.2018 15:57
Bydliště: Ostrava 2
Reputation: 0

Re: Rebel II - Stavba začátečníkem

Příspěvekod Rebel » 07.03.2019 10:21

V repetier FW se myslim nastavuji max teploty pro LCD zvlast.
Ale osobne bych se zameril na tu teplotu tisku, protoze mi pripada ze je ve FW bud vybrany spatny termistor, nebo je vadny. Na 285 se bezne ABS neda moc tisknout, pokud nemas nejakej "special", nebo treba trysku 1mm a zavratne rychlosti. To mereni ti dle meho keca minimalne o 20st, nic mene pokud to resit nechces a nevadi ti to, tak to je tva vec :)
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3635
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Rebel II - Stavba začátečníkem

Příspěvekod walker.cz » 07.03.2019 13:17

antoans píše:Tak já mám repetier a jinak to bylo myšleno že v manualním ovladání mi nejde nastavit maximalní teplota což je 295 stupňů ale řešeno přes repetier-host viz výše.Šlo tu o to jak dostat správnou tiskovou teplotu když je přes 260 stupňů.Jinak jsem nikde nepsal že bych něco chtěl tisknout na maximalní teplotu.Jinak jsem naposled tiskl ABS 285 a v pohodě.


V repetieru
Kód: Vybrat vše
configuration.h

#define UI_SET_MAX_EXTRUDER_TEMP 295

nepomůže? :-)
  • 0

Rebel II, Rebelix MK2, Poseidon Duo, W-sCubeXY, Delta Sculptur, Wallta (moje delta :D ),
walker.cz
 
Příspěvky: 45
Registrován: 10.01.2017 23:08
Bydliště: Cheb
Reputation: 0

Re: Rebel II - Stavba začátečníkem

Příspěvekod Trantor » 11.03.2019 18:24

Zdravím pánové, tento týden se mi na stůl dostala tiskárna Rebel 2 od kamaráda který jí před delší dobou sestavil/koupil jedná se o verzi od pana Zahradníka. Problém je že se mu jí pořádně nepodařilo plně rozchodit a utavil "nosič" extruderu a chlazení extruderu taky není zrovna v dobrém stavu.
Plus při postupu dle návodu pana Kořínka (korunu a žezlo tomu člověku :D )jsem zjistil že motor extruderu je na 99,99% taky v háji (jen sebou cukne při připojení), zkusil jsem ho připojit místo motoru osy X a neotočí se.
Nyní k mému problému: Vzhledem k tomu že osa Z je na závitových tyčích které nejsou "ukotveny" v horních držácích a matice posunu osy Z jsou jakéhosi plastu, chtěl bych je nahradit trapézem 6 mm s kovovými maticemi a držáky s dírami pro ně.
Motor předpokládám že je opravdu v kytkách, vyřeším novým.
Pojezd extruderu a ostatní díly této části bych rád nahradil verzí od pana Kořínka resp verzi V33, otázka je, zda jsou rozteče pojezdových tyčí a popřípadě i dalších částí které s tím souvisí stejné.
  • 0

Naposledy upravil Trantor dne 11.03.2019 19:30, celkově upraveno 1
Trantor
 
Příspěvky: 15
Registrován: 10.03.2019 15:12
Reputation: 0

Re: Rebel II - Stavba začátečníkem

Příspěvekod kroxigor » 11.03.2019 19:10

Sakul zde nepublikuje má vše pouze na svém foru - tudíž ti tady asi nikdo relevantně neporadí

Rebelova verze pro trapézy je tady viewtopic.php?f=11&t=1987

Případně Lubošovu verzi b a c které jsou zde dost zdokumentovaný
viewtopic.php?f=8&t=1391
viewtopic.php?f=8&t=1644

Osobně nepovažuju horní ukotvení za přínosné spíš naopak.
  • 0

Rebel II V33 (Marlin 2.0.x), "Anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3 - služební
PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1664
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Rebel II - Stavba začátečníkem

Příspěvekod smallcastle » 11.03.2019 19:31

Ahoj,
potvzuji, že Sakul mi při skládaní tiskárny nesmírně pomohl a patří mu můj velký dík. Mám poskládaného Rebela dle jeho úprav a jsem s kvalitou tisku velice spokojený.

Časem jsem ale dospěl k názoru, že ukotvená trapézová tyč na horních ložiscích způsobuje tzt. wobbling osy Z, a je jedno zda je spojená s motory na pevných, nebo pružných spojkách. Prostě nepřesnost trapézové tyče nemá kam ustoupit a začne tlačit přes matku a plast do nosné tyče Z. Sice je to pár setin, či desetin, ale proste na výtisku je to znát.

Horní ložiska jsem odstranil a nechal trapézovou tyč lehce kmitat. Wobbling okamžitě ustal a když jsem měřil kozkmit osy Z proti konstrukci budíkem, tak z desetin zbylo jen pár setin po celé délce osy Z.

Proto si dovoluji tvrdit, že věty "osa Z je na závitových tyčích které nejsou "ukotveny" v horních držácích" je naprosto správné řešení a neměnil bych kvůli tomu plasty.

Trapéz používám 8mm, stoupání 2mm.
  • 0

smallcastle
 
Příspěvky: 8
Images: 0
Registrován: 20.01.2018 18:54
Bydliště: Ostrava
Reputation: 0

Re: Rebel II - Stavba začátečníkem

Příspěvekod Trantor » 11.03.2019 23:31

Sehnat trapez T8x2 je docela problém....
  • 0

Trantor
 
Příspěvky: 15
Registrován: 10.03.2019 15:12
Reputation: 0

Re: Rebel II - Stavba začátečníkem

Příspěvekod smallcastle » 12.03.2019 07:29

Já je kupoval v číně. K sehnání jsou tam naprosto běžně. Kvalita odpovídá čínské produkci, ale žádná katastrofa to nebyla. Jen trochu jsem je srovnával na soustruhu, ale moc se stejně srovnávat nedají.
  • 0

smallcastle
 
Příspěvky: 8
Images: 0
Registrován: 20.01.2018 18:54
Bydliště: Ostrava
Reputation: 0

Re: Rebel II - Stavba začátečníkem

Příspěvekod Trantor » 12.03.2019 08:48

Měl bych dotaz ohledně dílů pro verzi od Rebela s trapezem... Jak tlustou vrstvou tisknou? Kolega by je vytiskl jen potřebuje znát tu sílu vrstvy. Děkuji
  • 0

Trantor
 
Příspěvky: 15
Registrován: 10.03.2019 15:12
Reputation: 0

Re: Rebel II - Stavba začátečníkem

Příspěvekod kroxigor » 12.03.2019 10:16

Díly tisknu tryskou 0.4mm, vrstvou 0.2mm, 3 perimetry, 5 horních i spodních vrstev, 33% výplň
  • 0

Rebel II V33 (Marlin 2.0.x), "Anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3 - služební
PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1664
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

PředchozíDalší

Zpět na REBEL II

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků