Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod mclareniak » 09.06.2020 13:07

Ahojte.

Mam 2 otazky:
1. Pouzivam PrusaSlicer2 na dvoch PC. 1 je 32bit a druhy 64bit. Na tom 32bit slicujem castejsie. Mam tam vytvorene svoje profily. Tie iste profily som si vyexportoval a naimportoval do toho na 64bit PC.
Moja otazka. Vsimol som si, ze ked dam to iste slicovat v jednom, alebo v druhom s tym istym profilom, tak na PC s 32 bit slicerom my ukaze cas tlace napr. 7h 58min a na 64bit mi napise vyse 9h. Ako je to mozne, ze rovnaky model s rovnakym nastavenim slicovania na rozne bitovych windowsoch ma tak rozdielnu dobu tlace?
2. Da sa nejako urcit ktorym smerom ma slycer vytvorit mosty? Lebo dnes mi slicer urcil mosty v takom smere, ze ked sa to tlacilo, tak mi pri chladnuti mierne zohlo stenu kedze bola tensia a material PETG. Predtym som tlacil to iste len mierne upravene a slicer urcil smer tak ako na obr. cervenou a to bolo OK. Skusal som natocit model, ale docielil som len to, ze to trvalo dlhsie a tie mosty boli len mierne zosikma.
Nieco taketo
Bez názvu2.png


Dik
  • 0

Creality CR-10S PRO + BL Touch, Ultimaker Cura, PrusaSlicer 2.2.0
mclareniak
 
Příspěvky: 114
Registrován: 19.11.2019 18:33
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod kroxigor » 09.06.2020 13:32

ad1) pravděpodobně profil nebude stejný jinak by výsledný čas byl stejný (používám jak Win 32/64bit tak MacOS verzi a všude mám stejný čas na stejný profil)

ad 2) Nastavení > Výplň > Pokročilý > Úhel vytváření mostů ...
  • 0


PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1815
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod zemciko » 11.06.2020 12:03

A máš určite stejné nejenom nastavení slicování, ale i materiálu a tiskárny?
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 1481
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod mclareniak » 11.06.2020 12:51

Ano. Dnes som to skusil s inym modelom a bolo to rovnake. Tak asi predsa len tam musela byt nejaka zmena.
  • 0

Creality CR-10S PRO + BL Touch, Ultimaker Cura, PrusaSlicer 2.2.0
mclareniak
 
Příspěvky: 114
Registrován: 19.11.2019 18:33
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod kroxigor » 17.06.2020 18:27

  • 0


PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1815
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod kroxigor » 15.01.2021 18:57

PrusaSlicer 2.3

Co je nového v PrusaSliceru 2.3
  • Malování podpěr
  • Ironing
  • Monotonní vzor výplně
  • Malování pozice švu
  • Kubická adaptivní výplň
  • Přehled doby tisku podle typu tisku
  • Samostatný prohlížeč G-codu
  • Lepší automatické uspořádání s nastavitelnou mezerou
  • Funkce vyhledat nastavení
  • Přepracovaná funkce Vyhnout se přejíždění perimetrů
  • Fyzické tiskárny (síťové nastavení)
  • Nové profily pro tiskárny od ostatních výrobců
    … a spousta dalších novinek!
  • 0


PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1815
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod mclareniak » 15.01.2021 19:08

Su to machri v tom Prusa teame. Dakujem za skvely slicer.
  • 0

Creality CR-10S PRO + BL Touch, Ultimaker Cura, PrusaSlicer 2.2.0
mclareniak
 
Příspěvky: 114
Registrován: 19.11.2019 18:33
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod bubnikv » 15.01.2021 19:19

kroxigor píše:PrusaSlicer 2.3

Co je nového v PrusaSliceru 2.3


Taky konečně podpora Repetier Host.
  • 0

bubnikv
 
Příspěvky: 40
Registrován: 16.03.2015 17:50
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod Rebel » 15.01.2021 19:26

A dokonce je v něm i podpora pro API Repetier-Server a dá se to rovnou poslat do něj (možná byla i v nějaké lehce předešlé, ale všiml jsem si toho až nyní, když mě to donutilo k "nastavení fyzické tiskárny"), to beru jako velké + Dobrá práce, jinak pomalu testuji ....
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, MeCretor2-upravený, Anycubic Photon, RR1, RR400M ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3894
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 108
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod smejch » 24.01.2021 15:21

Paráda, zrovna malování švu mi chybělo :-D zdá se, že to i sedí.
Ale nemáte někdo problém s podporama? Podle náhledu mi to tlačí několik (10) vrstev podpor jako jednu, asi jako Combine support u S3D. Zvláštní je, že nastavení podpor je kopie z minulé verze sliceru, kde mi to nedělalo.
EDIT: tak nic, moje blbost - špatně jsem pojmenoval profil a použil ten s blbým nastavením maximálního limitu výšky vrstvy :roll:
fail supp.JPG
  • 0

smejch
 
Příspěvky: 66
Registrován: 20.02.2017 17:12
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod rambo » 26.01.2021 10:28

To posílání na Repetier-Server mi nějak nechodí... Test projde, tváří se to že se gcod odeslal, ale na Repetier-Serveru se neobjeví... Ale zkoušel jsem to teď jen jednou.
  • 0

rambo
 
Příspěvky: 134
Images: 8
Registrován: 28.08.2017 10:27
Bydliště: Ostrava
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod lsl » 26.01.2021 12:11

Taky mi to "nefungovalo". Po nastavení IP repetieru je třeba chvíli počkat a v komboboxu kousek pod nastavením IP vybrat nazev tiskárny na Repetier serveru.

LS
  • 0

lsl
 
Příspěvky: 70
Registrován: 15.11.2013 21:34
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod Rebel » 26.01.2021 16:53

Mě to chodí zatím spolehlivě. Asi jsem na začátku tolik nespěchal :D
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, MeCretor2-upravený, Anycubic Photon, RR1, RR400M ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3894
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 108
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod krtecek » 26.01.2021 21:16

Taky bez problémů na první dobrou..
  • 0

krtecek
 
Příspěvky: 57
Registrován: 12.08.2018 14:25
Reputation: 0

Re: Prusa Slic3r 1.xx >> PrusaSlicer 2.xx

Příspěvekod rambo » 27.01.2021 22:09

lsl píše:Taky mi to "nefungovalo". Po nastavení IP repetieru je třeba chvíli počkat a v komboboxu kousek pod nastavením IP vybrat nazev tiskárny na Repetier serveru.

LS

Jop, tak přesně to jsem nevybral... Až budu doma tak to zkusím...
  • 0

rambo
 
Příspěvky: 134
Images: 8
Registrován: 28.08.2017 10:27
Bydliště: Ostrava
Reputation: 0

PředchozíDalší

Zpět na Slic3r(PE)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků