Stavba - tipy

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod Saph » 13.12.2017 12:53

Zkontroluj zapojeni kabelu jestli je vše správně. Tohle můžou dělat třeba endstopy zapojene misto na signal a gnd na +5V a gnd, prostě o pin vedle.
Jinak ten zdroj máš dost slabý, natopit na tisk ABS ta podložka nezvladne.
  • 0

Saph
 
Příspěvky: 542
Registrován: 20.09.2015 19:50
Bydliště: Kroměříž
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod firewire » 13.12.2017 16:20

Kouknu nato ale docela mě překvapilo že deska nic neudělala když jsem do ní pustil 220V ohledně zdroje jeto v pořádku ohřevnou desku mám na 220V 250W řízenou relem
  • 0

firewire
 
Příspěvky: 179
Registrován: 07.01.2014 15:47
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod tomast » 13.12.2017 16:46

Pokud jsi do Rumby opravdu pustil 220V, tak jediné co by mohla udělat, je to, že zakouří :)
Pouštíš do ní asi spíš 12V nebo 24V.

Pokud desku přes USB připojíš k PC (+ správné USB drivery) vidíš ji? Dostaneš se k ní přes Arduino IDE?
  • 0

tomast
 
Příspěvky: 160
Images: 1
Registrován: 20.11.2017 21:44
Bydliště: Praha
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod firewire » 13.12.2017 17:50

Myslel jsem 12V už jsem se jen sekl, když jsem připojil desku do pc bez napájení tak se nic nestalo když jsem zaplatil napájení tak jsem ji viděl. Bohužel mi nešel nahrát Merlin ale byla chyba špatně verze arduina IDE. Dnes nemám notebook tak to neotestuji až zítra ale zaskočilo mě že se nerozsvitil ani displej ale jelikož nebyl nahraný Merlin tak asi proto.
  • 0

firewire
 
Příspěvky: 179
Registrován: 07.01.2014 15:47
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod honzahs » 13.12.2017 18:16

Přehoď jumper na USB a připojíš ji i bez přívodu napájení. Musí se rozsvítit diody RX a TX. To je známka toho, že deska komunikuje přes USB.
Kukni na obrázek. je to ten jumper vedle prvního driveru(X)
800px-Rumba-USB-fix.jpg
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Rebel II, Rebel SCUBE 300x300x475, Rebel SCUBE MultiMaterial(4) 350x220x210
Mám o kolečko víc :D
honzahs
 
Příspěvky: 106
Registrován: 12.01.2017 17:43
Bydliště: Vsetínsko, Zlínsko
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod firewire » 14.12.2017 19:46

jak jsem prehodil ten jumper tak uz to reagovalo na to usb jen s pc, dal jsem nahrat merlina, RX blikalo seem tam oranzove a po nejake dobe arduino vypsalo toto


Projekt zabírá 151 018 bytů (59%) úložného místa pro program. Maximum je 253 952 bytů.
Globální proměnné zabírají 4 946 bytů (60%) dynamické paměti, 3 246 bytů zůstává pro lokální proměnné. Maximum je 8 192 bytů.
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_getsync(): timeout communicating with programmer


nemam jeste nekde prepojit nejaky jumper krom toho na 12V USB?
  • 0

firewire
 
Příspěvky: 179
Registrován: 07.01.2014 15:47
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod tomast » 14.12.2017 21:53

  • 0

tomast
 
Příspěvky: 160
Images: 1
Registrován: 20.11.2017 21:44
Bydliště: Praha
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod firewire » 15.12.2017 17:39

tomast píše:https://arduino.stackexchange.com/questions/13060/avrdude-stk500v2-getsync-timeout-communicating-with-programmer-error
http://forum.arduino.cc/index.php?topic=135451.0


asi jsem natvrdlej ale nepochopil jsem to. nešlo by to říci jednoduše?
  • 0

firewire
 
Příspěvky: 179
Registrován: 07.01.2014 15:47
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod Rebel » 15.12.2017 18:25

Nemam cas to ted cist cele, ale nemas nahodou pripojene LCD, ktere ma opacne konektory (pretizi to pak 5V a procesor nejede) ? Odpoj ho a zkus to nahrat znovu.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3390
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 100
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod firewire » 15.12.2017 19:16

Rebel píše:Nemam cas to ted cist cele, ale nemas nahodou pripojene LCD, ktere ma opacne konektory (pretizi to pak 5V a procesor nejede) ? Odpoj ho a zkus to nahrat znovu.


dobrý podnět, když jsem to rozpojil tak to už nahrávalo, ale zas to píše toto

C:\Users\*****\Documents\Arduino\libraries\U8glib\utility\u8g_rot.c:48:1: warning: initialization from incompatible pointer type [enabled by default]

u8g_dev_t u8g_dev_rot = { u8g_dev_rot_dummy_fn, NULL, NULL };

^

C:\Users\*****\Documents\Arduino\libraries\U8glib\utility\u8g_rot.c:48:1: warning: (near initialization for 'u8g_dev_rot.dev_fn') [enabled by default]


Projekt zabírá 151 018 bytů (59%) úložného místa pro program. Maximum je 253 952 bytů.
Globální proměnné zabírají 4 946 bytů (60%) dynamické paměti, 3 246 bytů zůstává pro lokální proměnné. Maximum je 8 192 bytů.
  • 0

firewire
 
Příspěvky: 179
Registrován: 07.01.2014 15:47
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod medapeta » 16.12.2017 14:02

Špatná verze arduina ?
  • 0

Dobroser = člověk, který se snaží obohatit společnost zdánlivým konáním dobra.
Nemám rád dobrosery, zvášť ty z pod Tater, kterých se na českých diskusních forech vyrojilo jak masařek na kravinci .
medapeta
 
Příspěvky: 1453
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 4
Jen tak dál :)

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod firewire » 20.12.2017 07:50

medapeta píše:Špatná verze arduina ?


pouzivam verzi 1.6.7 coz je podle me stabilni verze a jde pres ni i kontrola, pres novejsi to ani neprojde
  • 0

firewire
 
Příspěvky: 179
Registrován: 07.01.2014 15:47
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod medapeta » 21.12.2017 20:47

Tak dej naopak starší.
  • 0

Dobroser = člověk, který se snaží obohatit společnost zdánlivým konáním dobra.
Nemám rád dobrosery, zvášť ty z pod Tater, kterých se na českých diskusních forech vyrojilo jak masařek na kravinci .
medapeta
 
Příspěvky: 1453
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 4
Jen tak dál :)

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod firewire » 21.12.2017 23:03

No nevím jak jsem to dokázal ale z ničeho nic se to nainstalovalo tak jsem zapojil 220 a pořád nic jen displej problikava možná ho mám špatně zapojený nebo někde špatně zapojeny jumper nebo už fakt nevím
  • 0

Naposledy upravil firewire dne 22.12.2017 14:52, celkově upraveno 1
firewire
 
Příspěvky: 179
Registrován: 07.01.2014 15:47
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod medapeta » 22.12.2017 01:45

Zaplatil za co ???
  • 0

Dobroser = člověk, který se snaží obohatit společnost zdánlivým konáním dobra.
Nemám rád dobrosery, zvášť ty z pod Tater, kterých se na českých diskusních forech vyrojilo jak masařek na kravinci .
medapeta
 
Příspěvky: 1453
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 4
Jen tak dál :)

PředchozíDalší

Zpět na Rebel sCUBE

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron