Na Cubify design jsem si už hodně zvykl. Určitě doporučuji tuhle vyšší verzi oproti Inventu. Možnost dělat z dílů sestavy je opravdu velice užitečná a velmi často objevím, že jsem někde udělal chybku právě ve chvíli, kdy si zkouším dát díly k sobě. Taky pokud si dobře vzpomínám z trial verze, tak Invent postrádá některé rozšířené funkce modelování jako například tenkostěnné vyřezání/tažení atd. Také formát ukládání v Inventu je jiný než u Design, takže při případném pozdějším přechodu na Design nebudou staré modely už kompatibilní.
Každopádně musím potvrdit občasné potíže se stabilitou. Při modelovaní větších sestav či komplexních dílů musí být člověk už trochu trpělivý, protože se provedené úkony kolikrát pár sekund načítají a po čase je to dost otravné.
Další věc, kdy jsem narazil na hranice Cubify bylo například při modelování cihlové zdi. Namaloval jsem kousek a následně přes lineární pole čáry namnožil. Bohužel při velkém množství čar a vazeb dostává program opravdu zabrat a následnou aplikaci tenkostenného vyřezání už moc nezvládal. Chce to dělat po částech a omezit množství vazeb na minimum. Jen dodám, že mám sice už přes dva roky starý ale herní notas s 16Gb RAM a i7 procesorem. Možná by se svižností mohl trochu pomoci SSD disk, co budu instalovat
Ale s kompromisy se musí počítat, je to program za nějakých 5 tisíc a ne za 50 nebo 100 jako jeho "konkurenti".
Možná už teď bude něco nového, ale před tím rokem a pul kdy jsem ho pořizoval jsem lepší alternativu prostě nenašel.
Ve finále jsem v tom odvedl už tuny práce.