Arduino - timeout (Rebel 2)

Arduino - timeout (Rebel 2)

Příspěvekod myfin02 » 09.01.2017 11:00

Ahoj,
včera jsem konečně dokončil Rebela 2 8) . V pohodě jsem nahrál firmware, vše šlapalo. Tisk ale nebyl ok, tak jsem si hrál s nastavení firmware. Problém nastal v momentě uploadu firmware. Bohužel jsem nechal tiskárnu v zásuvce a ještě k tomu jsem měl připojeného repetier hosta. Teď mám pouze podsvícený display, tiskárna nefunguje a do arduina nejde nic nahrát. Píše: avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout.

Vše je nastaveno správně (jedu na ubuntu). Nevíte někdo co s tím? Je arduino na odpis?
Díky Ondra
  • 0

myfin02
 
Příspěvky: 20
Registrován: 05.12.2016 15:40
Reputation: 0

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

Příspěvekod Rebel » 09.01.2017 11:35

takto jednoduse arduino urcite neodpravis, muze se stat, ze se smazne bootloader, nekdy i obsas atmegy ktera emuluje seriovy port (pokud tam nemas FTDI vi CHxx prevodnik). Takze nejdrive napis, co to mas za arduino a pak jak se to tvari po odpojeni a pripojeni a pripojeni po zadani "dmesg" v terminalu. Melo by se to priznat treba jako ttyUSB, nebo nejaky ACM.....
Pokud mas nastavene IDE dobre, tedy vyber desky a portu a nesedi ti na tom stale ten Host (tedy nezustal otevreny dany port), tak by to mohlo byt mazlym bootloaderem. Pokud mas k dispozici druhe arduino ci programator, da se to resit.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3218
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 20

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

Příspěvekod myfin02 » 09.01.2017 11:53

Arduino mega2560 R3, klon z italie.
Připojené k systému je ok viz:
Kód: Vybrat vše
[ 1835.086660] usb 2-2: USB disconnect, device number 8
[ 1838.166158] usb 2-2: new full-speed USB device number 9 using xhci_hcd
[ 1838.296201] usb 2-2: New USB device found, idVendor=2341, idProduct=0010
[ 1838.296204] usb 2-2: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=220
[ 1838.296206] usb 2-2: Product: Arduino Mega 2560
[ 1838.296207] usb 2-2: Manufacturer: Arduino (www.arduino.cc)
[ 1838.296208] usb 2-2: SerialNumber: 8553431393735120C161
[ 1838.296404] usb 2-2: ep 0x82 - rounding interval to 1024 microframes, ep desc says 2040 microframes
[ 1838.297433] cdc_acm 2-2:1.0: ttyACM0: USB ACM device


/dev/ttyACM0

Driver je v poho, připojení i odpojení ubuntu registruje... Včera se stejným nastavením vše šlo až do té osudné chyby :-).

Vypadá to skutečně na odmázlý bootloader.... Programátor ani jiné arduino zatim nemám ale mam v planu si koupit ještě jedno. Neznáš nějaký český návod jak tam bootloader pomoci jiného arduina nacpat? Tohle už je na mě moc vysoký level...
  • 0

myfin02
 
Příspěvky: 20
Registrován: 05.12.2016 15:40
Reputation: 0

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

Příspěvekod Rebel » 09.01.2017 12:21

No, zadny rozumny navod jsem nenasel, principielne je to banalni, ale nikde jsem to nenasel lidsky a jednoduse napsane :D Jedna se o to, ze do zdraveho arduina nahrajes sketch programatoru, propojis je pak 5ti dratama (je to propojeni popsono i v prikladu toho vlastniho programatoru v IDE) a pak se pripojis USB k tomu zdravemu arduinu, vyberes spravny typ desky a programatoru v nastaveni IDE a das volbu "Vypalit zavadec" pokud to mas v CZ, nebo tak nejak. Nemam to ted pred sebou, tak to z hlavy jen tak nejak sypu.
Pokud bude nejhur, tak mi to posli, vyzkousim to, popripade ti to prehraju, kdyz nebude mrtve nic jineho.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3218
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 20

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

Příspěvekod myfin02 » 09.01.2017 12:33

Ok, díky.
Zkusím to nejprve sám. Chtěl bych to umět až se mi to stane příště. Ale pokud bych to nedal, tak bych tvé nabídky rád využil. Je nutné mít k tomu UNO nebo je možné dělat to i přes druhé MEGA?
  • 0

myfin02
 
Příspěvky: 20
Registrován: 05.12.2016 15:40
Reputation: 0

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

Příspěvekod Rebel » 09.01.2017 13:07

klidne MEGA.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3218
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 20

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

Příspěvekod zao » 09.01.2017 14:24

  • 0

zao
 
Příspěvky: 87
Registrován: 06.12.2016 21:45
Reputation: 0

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

Příspěvekod bigbejcek » 09.01.2017 14:32

http://www.theengineeringprojects.com/2 ... ga328.html

Mě se stalo že při připojení 12V z RAMPS a 5V USB odešel stabilizátor na meze.
  • 0

bigbejcek
 
Příspěvky: 100
Images: 0
Registrován: 20.12.2015 17:08
Bydliště: Prágl
Reputation: 0

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

Příspěvekod Rebel » 09.01.2017 14:57

zao píše:Dovolím si doplnit https://www.arduino.cc/en/Tutorial/ArduinoISP


No jo, to ja si nedovolil, kdyz to chtel v CZ :D
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3218
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 20

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

Příspěvekod myfin02 » 09.01.2017 15:11

Já to v AJ zvládnu :-D... A jestli se mi to povede, tak udělám CZ manuál.
  • 0

myfin02
 
Příspěvky: 20
Registrován: 05.12.2016 15:40
Reputation: 0

Příspěvekod Rebel » 09.01.2017 15:14

To by bylo super, pokud by si pak souhlasil, dal bych to do FAQ.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3218
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 20

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

Příspěvekod myfin02 » 09.01.2017 21:56

Určitě :-). Hned jak mi dorazí tak se na to vrhnu...
  • 0

myfin02
 
Příspěvky: 20
Registrován: 05.12.2016 15:40
Reputation: 0

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

Příspěvekod myfin02 » 11.01.2017 11:12

Když budu chtít příště udělat změnu ve firmware a poslat ji do arduina, tak musí být arduino kompletně odpojeno? Myslím tím i sundaný ramps?
  • 0

myfin02
 
Příspěvky: 20
Registrován: 05.12.2016 15:40
Reputation: 0

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

Příspěvekod Rebel » 11.01.2017 11:36

ne
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3218
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 20

Re: Arduino - timeout (Rebel 2)

Příspěvekod Matysek » 08.02.2017 02:40

Zdravím chlapi,

nevím jestli můj dotaz patří sem, ale potřebuji radu. Měl jsem Arduino z Aukra, čínu za necelé 200 Kč, chtělo to ovládač CH340 na port, což jsem měl vše funkční a tiskárna jela jak má. Problém se objevil zničeho nic, kdy mě asi po měsíci nešla zkomunikovat vůbec tiskárna s PC. Vůbec se nenačetl port COM. Do té doby vše OK, tisky, komunikace, programování .... Zkoušel jsem desku připojit i v práci na druhý počítač a taky se nenačetla. Tak jsem ji vyhodil v domění, že je po smrti. Koupil jsem si nedávno novou desku (http://obchod.rebelove.org/elektronika/ ... 60-r3.html). Nahrál jsem Marlina jako předtím, a vše šlapalo zhruba měsíc jak má.

No, dnes se stalo zase i skrze tu novou desku, že jsem tiskl a zničeho nic při tisku mě pohon osy X sám od sebe vyjel zcela vpravo a stále se skrze přeskakování řemene snažil jet doprava. Musel jsem nouzově vypnout (ještě že jsem byl u toho). No a i skrze to, že svítil displej a stále zobrazoval jak má, zkoušel jsem reset tlačítkem na desce, odpojoval přívodní kabel a přepojoval na jiný port USB, tak se deska nedokáže spojit s počítačem. Zpočátku mě to házelo hlášky, že desku nenašel (tedy evidentně se o něco systém snažil), ale nyní po připojení kabelu se nestane nic. Ani hláška o problému s připojením....vytáhl jsem desku z tiskárny a napojil na jiný port, svítí jen kontrolka ON a vlevo nahoře L (ta svítí trvale, nebliká). Když zapojím náhradní desku, tak kontrolka L bliká (ale to bude asi tím, že není nahrátý firmware)....tedy nová deska se mě bez problémů spojí pod novým COM 4. Ta deska co asi odešla byla pod COM 10. Fakt netuším, co se mohlo stát.....doposud tiskárna ten měsíc jela jak má, nic jsem při tom tisku nedělal....bylo to samovolné !!!!
Neví někdo čím by to mohlo být? Už se pomalu bojím tam strčit tu novou desku, aby mě do třetice neodešla za měsíc taky !!! Je to divné. Díky za případné rady..... :cry:

PS: Nepomohlo by třeba přeprogramování bootloaderu přes ISP ? Nebo že by odešel čip (převodník na USB)?
  • 0

Matysek
 
Příspěvky: 8
Registrován: 20.10.2016 23:56
Reputation: 0

Další

Zpět na REBEL II

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků