Rebel II dual beta

Re: Rebel II dual beta

Příspěvekod Baisop » 21.07.2016 22:13

Jako mohu je sem dát kdyžtak, klidně i soubor z blendera, ale není to ještě úplně hotové. Pár věcí tam ještě chybí, třeba držák ventilátorů, řetěz na kabely a dalších pár věcí, na které jsem narazil a jsou nutné opravit. Moc času teďka na to nemám, takže pokud chcete, mohu to sem zatím předběžně hodit.
  • 0

Baisop
 
Příspěvky: 202
Registrován: 26.01.2015 13:18
Bydliště: Plzeň
Reputation: 1
Jen tak dál :)

Re: Rebel II dual beta

Příspěvekod merli » 22.07.2016 09:51

Ak ti to nebude vadit :-). STL staci... viem si ich importnut a urobit z nich STEP subory a pohrat sa s nimi. Inak uz tlacis?
  • 0

merli
 
Příspěvky: 23
Registrován: 20.11.2015 15:04
Reputation: 0

Re: Rebel II dual beta

Příspěvekod Baisop » 31.07.2016 17:12

Dříve jsem se k tomu nedostal, ale zde dávám díly.
Dual tiskarna 2016 alpha.zip

Jedná se o předběžné díly (pár věcí se musí ještě doladit). Díly zde poskytuji pro zájemce, kteří se chtějí na tom podílet. S díly si je nutné trochu pohrát po vytištění a to hlavně s dírami pro stahovací pásky, pokud vám to tam vytiskne podpory (je nutné je vyčistit, použil jsem na to tvrdší 1mm tlustý drát). Jinak levá tyč osy Y (hotbed) musí být vzdálená od vnitřní hrany levého hliníkového profilu 62mm k ose tyče. Svislé profily osy Z musejí být vzdálené od vnějšího okraje zadního hliníkového profilu ve směru osy X 114mm (u Rebela 2 je to přibližně 100mm).

Jinak sem dám i firmware
Repetier-Firmware dual ex 2016.zip

Co se týče tisku, tak normálně tisknu, akorát ne duálně, ještě jsem si neudělal ucpávky a nemám materiál jiné barvy, abych to mohl pořádně zkalibrovat. Ale co se týče podávání plastu, tak to funguje velmi dobře. Kvalita tisku je stejná jako u Rebela II. Ještě sem pak napíšu postup, jak to složit (snad zítra).
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Baisop
 
Příspěvky: 202
Registrován: 26.01.2015 13:18
Bydliště: Plzeň
Reputation: 1
Jen tak dál :)

Re: Rebel II dual beta

Příspěvekod merli » 03.08.2016 22:46

Ďakujem za diely, tak sa s tým trochu hrám, premodeloval som väčšinu dielov do CADu, aby som s nimi vedel hybať. Zatiaľ jedna poznámka. Kebyže sa extruder stranovo prehodí (servo vľavo, motor vpravo), tak ako to mám nakreslené by najskôr nebolo treba veľmi hýbať osou Y . Mám totiž vľavo medzi stolíkom a rámom káblovú reťaz osi Y niečo takéto http://www.xpablo.cz/?p=359 a tá by mi zjavne nevyšla keď treba posunúť stolík naľavo. Natíska sa síce myšlienka prehodiť káblovú reťaz Y napravo, len to sa mi to zase nechce rozoberať a znovu skladať celý traktor (som lenivec).
  • 0

merli
 
Příspěvky: 23
Registrován: 20.11.2015 15:04
Reputation: 0

Re: Rebel II dual beta

Příspěvekod medapeta » 04.08.2016 08:09

merli píše:Ďakujem za diely, tak sa s tým trochu hrám, premodeloval som väčšinu dielov do CADu, aby som s nimi vedel hybať. Zatiaľ jedna poznámka. Kebyže sa extruder stranovo prehodí (servo vľavo, motor vpravo), tak ako to mám nakreslené by najskôr nebolo treba veľmi hýbať osou Y . Mám totiž vľavo medzi stolíkom a rámom káblovú reťaz osi Y niečo takéto http://www.xpablo.cz/?p=359 a tá by mi zjavne nevyšla keď treba posunúť stolík naľavo. Natíska sa síce myšlienka prehodiť káblovú reťaz Y napravo, len to sa mi to zase nechce rozoberať a znovu skladať celý traktor (som lenivec).


Ahoj, snad by autorovi nevadilo ty STEPy někam hodit a dát sem link... ;-)
  • 0

-----------------------------------------------------
Naše země, naše pravidla. Čobol Go Home.
medapeta
 
Příspěvky: 1452
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 4
Jen tak dál :)

Re: Rebel II dual beta

Příspěvekod merli » 04.08.2016 21:25

No problémo ... len to musím dokončiť.... off topic: nikdy si nezvyknem, že je teraz móda písať diakritikou... neskutočne to zdržuje :-)
  • 0

merli
 
Příspěvky: 23
Registrován: 20.11.2015 15:04
Reputation: 0

Re: Rebel II dual beta

Příspěvekod Baisop » 04.08.2016 22:13

Teoreticky by přehození stran neměl být problém, stačí dát měřítko v ose X -1 u daných dílů a také se může pak asi odstranit ten výčnělek pro ten spínač. Jediné, co je nutné překontrolovat, je aby hotend nenarážel, nebo nebyl blízko u držáku motoru osy Z. Taky možná servo bude nutné nastavit ve firmwaru jinak, záleží který budeš chtít mít hotend jako hlavní. Jinak na diakritiku se vyprdni, jestli ti to nesedí :) .
  • 0

Baisop
 
Příspěvky: 202
Registrován: 26.01.2015 13:18
Bydliště: Plzeň
Reputation: 1
Jen tak dál :)

Re: Rebel II dual beta

Příspěvekod klomfar » 20.08.2017 19:33

Jaka ložiska jsou použita na extruder? Nikde jsem nenašel ani zmínku...
  • 0

klomfar
 
Příspěvky: 113
Registrován: 27.04.2017 15:11
Bydliště: Vrané nad Vltavou
Reputation: 0

Re: Rebel II dual beta

Příspěvekod Baisop » 24.08.2017 11:30

Všechna ložiska jsou 623 2Z (vnější průměr 10mm, vnitřní díra 3mm, šířka 4mm). Nicméně nedoporučuji tuto verzi stavět, jelikož jsou tam konstrukční chyby (málo pevné držáky motorů osy Z atd.). Někdy v budoucnu se možná k tomuto projektu vrátím, ale bude úplně jiný a spíše se bude jednat o celou novou tiskárnu.
  • 0

Baisop
 
Příspěvky: 202
Registrován: 26.01.2015 13:18
Bydliště: Plzeň
Reputation: 1
Jen tak dál :)

Re: Rebel II dual beta

Příspěvekod klomfar » 24.08.2017 13:34

spíš jsem chtěl použít tento dual extruder jako samotný ne celou konstrukci, i kdyz horizontalni reseni cele osy se mi moc libi...
  • 0

klomfar
 
Příspěvky: 113
Registrován: 27.04.2017 15:11
Bydliště: Vrané nad Vltavou
Reputation: 0

Re: Rebel II dual beta

Příspěvekod Baisop » 24.08.2017 22:14

U této mé poslední konstrukce jsem se poučil. Šetřit materiálem na držácích motorů je blbost. Minimální tloušťku držáku pro jakéhokoliv motor osy je dobré dělat min. 8mm tlustou.
  • 0

Baisop
 
Příspěvky: 202
Registrován: 26.01.2015 13:18
Bydliště: Plzeň
Reputation: 1
Jen tak dál :)

Re: Rebel II dual beta

Příspěvekod klomfar » 24.08.2017 23:12

ty drzaky motoru s tema jsem mel taky docela problem, kdyz to bylo moc hubene rotzhodilo mi to zavitovky asi nebo co a blbe to jezdilo... naopak ty drzaky horizontalniho pojezdu mi prisli strasne mohutný tak jsem 'vykrad' Rebela III a bohate mi stačili takoveto hubene drzaky, tisknuto abs při 35% výplni a světe div se fungovalo to...

Drzak osa X PRAVY - hubený.stl
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
klomfar
 
Příspěvky: 113
Registrován: 27.04.2017 15:11
Bydliště: Vrané nad Vltavou
Reputation: 0

Předchozí

Zpět na Jiná verze či vylepšení?

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron