Jak vylepšit osu Z

Re: Jak vylepšit osu Z

Příspěvekod Georgov » 17.11.2020 01:13

[quote="medapeta"/quote]
paráda už se těším na pelíšky :mrgreen:
máš recht :wink: ale zas tak hrozný to nebylo. :lol:
  • 0

Georgov
 
Příspěvky: 27
Registrován: 31.03.2020 17:43
Reputation: 0

Re: Jak vylepšit osu Z

Příspěvekod zemciko » 20.11.2020 19:22

Tak teď by ještě mohl přijít někdo s hřebenem na ose z :0)
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 1437
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: Jak vylepšit osu Z

Příspěvekod tomast » 23.11.2020 00:43

Lineární motor tu taky ještě nebyl :D
  • 0

tomast
 
Příspěvky: 403
Images: 1
Registrován: 20.11.2017 21:44
Bydliště: Praha
Reputation: 0

Re: Jak vylepšit osu Z

Příspěvekod antoans » 23.02.2021 16:25

Ahoj lidi stále řeším problém s osou Z podobný problém jako jako na začátku téhle rozpravy jen stím rozdílem že když zreferuju osu tak mi po začátku tisku osa vyjede výš než by měla dle nastavení výšky tisku první vrstvy v slicru takže vlastně tiskne do vzduchu. Pro lepší pochopení příklad: zreferuju přes papír na 0,16 ve slicru výška vrstvy 0,1 čili by mněl začít tisknout ve výšce 0,26 bohužel to vyjede někde kolem 0,53. A pak už se filament k podložce nepřichytí. Zkoušel jsem tu hysterezi jak na začátku popisoval Rebel takže jsem to tak nastavil , kroky podle výpočtu jsou ok .Ve slicru veškeré zvedáni osy Z vypnuto. Tiskárna toto dělá zhruba a si tři měsíce potom co mi 2x po sobě odešlo arduino když při vkládání sd karty odešel stabilizátor na desce. Nevím jestli třeba nemůže být chyba v driveru. Já už vážně nevím co stím :cry:
  • 0

antoans
 
Příspěvky: 45
Registrován: 04.01.2018 15:57
Bydliště: Ostrava 2
Reputation: 0

Re: Jak vylepšit osu Z

Příspěvekod zemciko » 26.02.2021 16:27

antoans: nerozumím máš nějaký bed leveling nebo jen doraz na ose z? U prvního je třeba to doladit SW v malinovi a mít nejlépe mechanické čidlo, v tom druhém může být nepřesný/špatný doraz. osobně kde to jde dávám optické dorazy místo mechanických a i ty se dělají různě kvalitní. Plus ještě může nastat problém s napětím, kdy pak čidla měří nepřesně... Přesný optický doraz by měl být schopen nastavit stejnou polohu na setinu přesně.
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 1437
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Předchozí

Zpět na REBEL II

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník