Indukční sonda

Indukční sonda

Příspěvekod Dinous » 07.01.2022 07:30

Ahoj,
vymodeloval jsem si na Rebela II držák na BMG extruedr s indukčni sondou, funguje vše jak má.
Jen bych na něm občas potřeboval tiksnout na sklo co má sílu 4mm a indukční sonda max rozsah taky 4mm, předělávat na BL Touch se mi ti nechce, nemá někdo tip na Indukční sondu s rozsahem cca 5mm. Měl bych pod sklem planžetu aby ji indukční sonda zaznamenala.
Díky
  • 0

Rebel II 12V 200x200; Rebel II c 300x200 ; Anycubic Photon S ; Geeetech A10M; Průša i3 MK3S;
Dinous
 
Příspěvky: 173
Registrován: 22.05.2018 05:38
Bydliště: Boskovice
Reputation: 0

Re: Indukční sonda

Příspěvekod tcaba » 07.01.2022 22:11

INDUKČNÍ SNÍMAČ AK1/AP-3H
  • 0

tcaba
 
Příspěvky: 50
Registrován: 19.07.2015 12:48
Reputation: 0

Re: Indukční sonda

Příspěvekod tcaba » 07.01.2022 22:12

Indukční snímač AK1/AP-1A
  • 0

tcaba
 
Příspěvky: 50
Registrován: 19.07.2015 12:48
Reputation: 0

Re: Indukční sonda

Příspěvekod tcaba » 07.01.2022 22:24

Indukční snímač AK1/AP-2A 8 mm
Indukční snímač AK1/CP-1A 5 mm
Indukční snímač AM1/AP-4A 8 mm
Indukční snímač AM1/CP-4A 8 mm
Indukční snímač AK1/AP-2H 8 mm
Indukční snímač AK1/AP-1H 5 mm
Indukční snímač AK1/CP-1H 5 mm
Indukční snímač AK1/CP-2H 8 mm
Indukční snímač AK1/AP-1A 5 mm
Indukční snímač AK1/AP-3H 8 mm
Indukční snímač AK1/AP-3A 8 mm
Indukční snímač AM1/AP-4H 8 mm
Indukční snímač AM1/AN-4H 8 mm
Indukční snímač AM1/CP-4H 8 mm
Indukční snímač AM1/BN-4A 8 mm
Indukční snímač AM1/BP-4A 8 mm
Indukční snímač AT1/AP-3A 30 mm
Indukční snímač AK1/A0-1A 5 mm
Indukční snímač AK1/A0-2A 8 mm
Indukční snímač AM1/BN-4H 8 mm
Indukční snímač AM1/BP-4H 8 mm
Indukční snímač AT1/AP-3H 15 mm
Indukční snímač AK1/A0-1H 5 mm
atd je jich mnoho
  • 0

tcaba
 
Příspěvky: 50
Registrován: 19.07.2015 12:48
Reputation: 0

Re: Indukční sonda

Příspěvekod grafix » 08.01.2022 11:17

Pokud trváš na indukčním s větším rozsahem, stejně to budeš muset předělat. Většinou mají totiž větší průměr. Co takhle IR? Třeba něco takového :
IR bed leveling
Nebudeš muset předělávat kabeláž, jede to taky na tři dráty.
  • 0

grafix
 
Příspěvky: 112
Registrován: 29.07.2017 17:35
Bydliště: NB
Reputation: 3
Jen tak dál :)

Re: Indukční sonda

Příspěvekod Dinous » 08.01.2022 14:27

Díky za tip,
Mrknu na to. To vůbec neznám. Jinak predelat průměr na modelu je to nejmenší. Ale neznamena že planzeta pod sklem bude rovná jak to sklo. Ten IR senzor funguje na jakykoliv povrch tedy včetně skla?

To Tcaba
Indukcnich snímačů je plno to vim zkoušel jsem taky různé šlo mi o nějaký kdo s tím ma zkušenost.
Já dříve zkoušel i kapacitní ale opakovatelnost nebyla nic moc.

grafix píše:Pokud trváš na indukčním s větším rozsahem, stejně to budeš muset předělat. Většinou mají totiž větší průměr. Co takhle IR? Třeba něco takového :
IR bed leveling
Nebudeš muset předělávat kabeláž, jede to taky na tři dráty.
  • 0

Rebel II 12V 200x200; Rebel II c 300x200 ; Anycubic Photon S ; Geeetech A10M; Průša i3 MK3S;
Dinous
 
Příspěvky: 173
Registrován: 22.05.2018 05:38
Bydliště: Boskovice
Reputation: 0

Re: Indukční sonda

Příspěvekod tcaba » 11.01.2022 21:09

Ten IR vypadá slibně
  • 0

tcaba
 
Příspěvky: 50
Registrován: 19.07.2015 12:48
Reputation: 0

Re: Indukční sonda

Příspěvekod Dinous » 12.01.2022 08:26

grafix píše:Pokud trváš na indukčním s větším rozsahem, stejně to budeš muset předělat. Většinou mají totiž větší průměr. Co takhle IR? Třeba něco takového :
IR bed leveling
Nebudeš muset předělávat kabeláž, jede to taky na tři dráty.


Ještě dotaz, zkoušel jsi ji či máš s tím nějaké zkušenosti?
Předpokládám že v MArlinu se nadefinuje jako standartní Indkuční sonda.
Díky
  • 0

Rebel II 12V 200x200; Rebel II c 300x200 ; Anycubic Photon S ; Geeetech A10M; Průša i3 MK3S;
Dinous
 
Příspěvky: 173
Registrován: 22.05.2018 05:38
Bydliště: Boskovice
Reputation: 0

Re: Indukční sonda

Příspěvekod grafix » 12.01.2022 10:21

Hele, nemám s tím zkušenosti. Kdysi jsem nad tím uvažoval pro projekt Delty, ale nedostal jsem se k tomu to pořídit... Test máš tady, Thomas Sanladerer děla před lety porovnání různejch snímačů
  • 0

grafix
 
Příspěvky: 112
Registrován: 29.07.2017 17:35
Bydliště: NB
Reputation: 3
Jen tak dál :)

Re: Indukční sonda

Příspěvekod pepiho » 13.01.2022 20:06

Chvilku jsem měl na tiskárně indukční sondu, ale pozoroval jsem na ní pár špatností:
- s výměnou podložky musíš nastavit ofset Z osy
- tlustý sklo = může být problém se sepnutím
- s různou teplotou bedu se mění spínaná vzdálenost (sondu teplota značně ovlivňuje) !!!
- 12 mm sonda už je poměrně velká a něco váží

Osobně ti doporučuju BL touch, mám z Aliexpresu za pár korun a všechny výše popsaný neduhy nemá.
Když jsem to viděl prvně, moc jsem tomu nevěřil - má to vůli , ale maká to nádherně.
Ohromná opakovatelnost, jedno jak tlustý sklo, teplota ,......
Ušetříš si čas a problémy.
Třeba tady: https://www.aliexpress.com/item/1005002353283595.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.78a53f52UlQKX2&algo_pvid=becbf635-f7ae-4743-a090-bf3e26a903ab&algo_exp_id=becbf635-f7ae-4743-a090-bf3e26a903ab-0&pdp_ext_f=%7B%22sku_id%22%3A%2212000022630614554%22%7D&pdp_pi=-1%3B231.49%3B-1%3B-1%40salePrice%3BCZK%3Bsearch-mainSearch
  • 0

pepiho
 
Příspěvky: 50
Registrován: 11.04.2017 16:36
Reputation: 0

Re: Indukční sonda

Příspěvekod Dinous » 14.01.2022 07:25

pepiho píše:Chvilku jsem měl na tiskárně indukční sondu, ale pozoroval jsem na ní pár špatností:
- s výměnou podložky musíš nastavit ofset Z osy
- tlustý sklo = může být problém se sepnutím
- s různou teplotou bedu se mění spínaná vzdálenost (sondu teplota značně ovlivňuje) !!!
- 12 mm sonda už je poměrně velká a něco váží

Osobně ti doporučuju BL touch, mám z Aliexpresu za pár korun a všechny výše popsaný neduhy nemá.
Když jsem to viděl prvně, moc jsem tomu nevěřil - má to vůli , ale maká to nádherně.
Ohromná opakovatelnost, jedno jak tlustý sklo, teplota ,......
Ušetříš si čas a problémy.
Třeba tady: https://www.aliexpress.com/item/1005002353283595.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.78a53f52UlQKX2&algo_pvid=becbf635-f7ae-4743-a090-bf3e26a903ab&algo_exp_id=becbf635-f7ae-4743-a090-bf3e26a903ab-0&pdp_ext_f=%7B%22sku_id%22%3A%2212000022630614554%22%7D&pdp_pi=-1%3B231.49%3B-1%3B-1%40salePrice%3BCZK%3Bsearch-mainSearch



BLTouch mám také na jední tiskárně A10M Geeetech, vim že funguje dobře, ale jak jsem psal dal jsem konečně tiskárnu do kupy a kabeláž mám natahnou jen na Indukční snímač, držák udělanej taky, tak chci vyzkoušet něco jiného. Ten IR senzor jsem objednal tak jak dojde uvidím. Když to nebude ono tak přijde na řadu BLTouch co mám doma v šuplíku :-)
  • 0

Rebel II 12V 200x200; Rebel II c 300x200 ; Anycubic Photon S ; Geeetech A10M; Průša i3 MK3S;
Dinous
 
Příspěvky: 173
Registrován: 22.05.2018 05:38
Bydliště: Boskovice
Reputation: 0


Zpět na REBEL II

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků