Takže R2c je relativně provozuschopný = mechanicky sestavený, elektricky zapojený. Otestoval jsem Marlin 2.0.x + MKS SBASE a jakž takž. Bohužel jenom "jakž takž". Potřebuji nakopnout a nikde jsem to tu nenašel:
1/ Jak nakonfigurovat Marlin 2.0.x tak, aby točil oba motory Z (Z2 je na E1) - přišlo mi, že by to mělo fungovat skoro samo - 2 motory Z nezávisle na sobě, spolu se 2 koncáky. Možná jsem něco přehlédl. Točí mi to pouze jedním motorem, druhý vůbec nic (ani jeden směr).
2/ Netočí se mi ofuk HE. Vím, že byly nějaké problémy s "autoastart", ale nevím, jestli je to můj případ. Nevím, jak na ventilátoru poznat, je-li s funkcí "autostart", nebo ne (24 V).
3/ "Divné" ježdění motorů. Motory jezdí na obě strany. Ale třeba Y při ručním ovládání vpřed či vzad se pohne. Ale nedojede až ke koncáku, zastaví dřív a už se nehýbe v jednom směru. Pokud popojedu opačně (+), mohu zase zpět (-), ale jen po určitou mez. Jako kdyby tam byl koncák, ale k tomu chybí ještě pár centimetrů

Není mi úplně jasné, jak moc jsou to problémy spojené s jedním, druhým či třetím: Marlin FW, MKS SBASE 1.3 a Rebel II.c (nezávislé osy a koncáky Z).
Pozitivní je, že BED i HE topí celkem v pohodě a termistory zjevně vrací správnou teplotu. Motory jezdí na obě strany. Ovládám to prozatím pouze MKS TFT32 displejem. Bohužel to mám v takovém nehezkém vrabčím hnízdě a musím ještě nastavit některé dráty, navíc tvrdé ze starých tuhých LAN kabelů, aby se to v pohodě vešlo na stůl nemusel jsem nikde nic podkládat krabicemi a tak (já vím, fuj).
Vím, je toho víc a v tomto vlákně OT. Ale přišlo mi, že některé věci už by tu snad mohli někdo být a já je jenom nenašel - prosím o odkaz, dostuduji si to. Jinak založím separátní vlákna.