Voron Stealthburner adapter pro Rebel II

Voron Stealthburner adapter pro Rebel II

Příspěvekod lachtan86 » 24.07.2022 11:51

Ahoj všem, protože mě zastydlá puberta ještě neopustila a po večerech vymýšlím blbosti dostal jsem (asi ne úplně dobrej) nápad naroubovat na mýho starýho Rebela Voron Stealthburner extruder. Tak nějak mě vadilo u předchozích extruderů (HEVO a origo Rebel) řešení ofuku a byl jsem línej si vymyslet vlastní ofuk výtisku a hlavně jsem si to chtěl zkusit. Vyrobil jsem si na SB adapter tak že by měl být extruder kompatibilní s pojezdem Rebela II ve verzi 33 i 34. To obnáší i úskalí v konstrukci Rebelu tak, že tryska extruderu je jen výškově cca 7mm pod spodní hranou pojezdu a tzn. že na osy Z se nevejdou spojky mezi trapézovými tyčemi a motory. Motory musí být osazeny integrovanými tyčemi. Nevím už jak by to výškově vycházelo s fabrickým stolkem Rebela, já mám osazenou čínskou MK52ku. Jako sondu pro osu Z jsem vytvořil držák BLTouch protože to Voronovské umístění té jejich indukční sondy je celkem debilní a je hodně blízko u hotendu a sonda se teplem taví a deformuje. Offset mezi tryskou a sondou je -32; 7. Jinak jsem ještě vytvořil úchyt kabeláže z extrudéru tak aby to bylo friendly s Rebelem, který má vývod kabeláže dopředu místo dozadu jak je to u Vorona. Berte to jako takovou betaverzi s bugama, kterou cca pár týdnů testuju a vypadá celkem funkčně ale nějakou budoucnost to mít nebude :D. Kdo by měl zájem přikládám STLka ale myslím, že asi k ničemu..

sb-rebel.jpg

sb-rebel.png

sb-adapter.stl
(166.68 KiB) Zobrazeno 12583 krát

sb-bltmount.stl
(146.86 KiB) Zobrazeno 12583 krát

sb-cableAnchor.stl
(235.82 KiB) Zobrazeno 12583 krát

cable_door-beta2.stl
(147.93 KiB) Zobrazeno 12583 krát
  • 0

lachtan86

Re: Voron Stealthburner adapter pro Rebel II

Příspěvekod klobouk » 08.03.2023 08:54

Ahoj, tenhle napad se mi desne zamlouva, hlavne kvuli SB stylu chlazeni objektu... porad hledam nejake rozumne chlazeni pro zakladni R2 v34 extruder s tim, ze nechci menit stavajici Noctua 40x40x20 chladic hotendu a nevim do ceho jit. Chtel jsem se zeptat, ten tvuj SB je z ABS dilu nebo je sance, ze by stacilo i PETG?
  • 0

Rebel2 - under re-construction viz. thread Rebel2 Voron-like skirts
Voron Trident 300
klobouk

Příspěvekod lachtan86 » 11.03.2023 01:25

Celé to mám vytištěné z PETG a celkem žádnej problém. Jen cca 1mm se zdeformoval roh spodního dílu u heat bloku kde se kabely od topného tělíska ohýbají okolo toho dílu. Možná je to tím že mám malej hotend - Phaetus Dragonfly BMO, V6ku jsem nezkoušel. Jinak na SB tisknu pořád a celkem žádnej problém. Ofuk mě přijde hodně převymyšlenej ale dle reálných zkušeností to nepřináší až tak velkej benefit oproti rebelovskylýmu ofuku z R2ky. Jediný co mě štve je přívod kabeláže k extruderu, to by chtělo poladit aby to nevadilo klapce na uvolnění filamentu ale moje lenost je větší než to předělávat :D co je fajn je osvit tisku neopixelama zespodu extruderu, signalizuje to i barevně stavy Marlina např. nahřívání tiskárny atd..
Jinak to celkem jde, je to už můj několikátý extruderu na Rebeloj s BMG podáváním ale úplná revoluce mi to moc nepřijde :wink:
  • 0

lachtan86

Příspěvekod CZREDER » 22.09.2023 21:16

Ahoj, vypada to super, je moznost nasdilet zdrojovy data ? Pokud to neni tajny, rad bych tam pridal TAP. Diky
  • 0

CZREDER

Zpět na REBEL II