Auto leveling pro Rebel II

Re: Auto leveling pro Rebel II

Příspěvekod celeron » 25.06.2015 01:08

to Hony: Tu kabelovou punčochu jsi kuchnul z vadnýho PC zdroje a nebo máš nějakýho dodavatele, kterej nechce odběr 100 a více metrů?
Díky
Jirka
  • 0

celeron
 
Příspěvky: 743
Registrován: 15.03.2015 18:12
Reputation: 0

Re: Auto leveling pro Rebel II

Příspěvekod Otomar » 25.06.2015 07:20

Není to dotaz přímo na mě, ale kupoval sem ji kdysi taky v GME. Ale jinak nakupuju na hobbyking.com - prodávaj po metrech.
  • 0

Customized REBEL II & direct HEVO
Otomar
 
Příspěvky: 597
Images: 0
Registrován: 20.12.2014 11:24
Bydliště: JMK
Reputation: 0

Re: Auto leveling pro Rebel II

Příspěvekod pribik » 01.07.2015 20:34

Ahoj, potřeboval bych poradit s nastavením Auto Bed Leveling.
nastavil jsem si configuration.h podle navodu zennmaster
kalibrace mi funguje

Bed x: 30.00 y: 30.00 z: 2.68
Bed x: 100.00 y: 30.00 z: 2.55
Bed x: 170.00 y: 30.00 z: 2.61
Bed x: 170.00 y: 135.00 z: 2.82
Bed x: 100.00 y: 135.00 z: 2.76
Bed x: 30.00 y: 135.00 z: 2.74
Bed x: 30.00 y: 240.00 z: 2.85
Bed x: 100.00 y: 240.00 z: 3.10
Bed x: 170.00 y: 240.00 z: 3.32
Eqn coefficients: a: 0.00 b: 0.00 d: 2.40
planeNormal x: -0.00 y: -0.00 z: 1.00

jde mi hlavne o nastaveni offsetu. offset pro X a Y funguje. ale pro Z nefunguje, triska mi nesjede ke sklu pri tisku. pokud jsem to pochopil spravne offset Z je mezera mezi kontaktem a triskou.

>>>G92 X0 Y0 Z0
SENDING:G92 X0 Y0 Z0
>>>M401
SENDING:M401
>>>M119
SENDING:M119
Reporting endstop status
x_min: open
y_min: open
z_min: TRIGGERED
>>>M114
SENDING:M114
X:0.00 Y:50.00 Z:2.70 E:66.58 Count X: 0.00 Y:50.00 Z:2.70

// these are the offsets to the probe relative to the extruder tip (Hotend - Probe)
#define X_PROBE_OFFSET_FROM_EXTRUDER 0
#define Y_PROBE_OFFSET_FROM_EXTRUDER -50
#define Z_PROBE_OFFSET_FROM_EXTRUDER -2.70

Do start g-code v Slic3r jsem vlozil G28 a G29.
M208 S-0.05 F180
M201 X750 Y750
G28
G29
G92 E0.0
G1 Y60.0 E2.0 F1000.0
G1 Y100.0 E4.5 F1000.0
G92 Z0.35
G92 E0.0
muzete mi prosim kouknout na ten kod, je to spravne? nerusi mi tam nejaký kod to sjeti ke sklu?

Díky Jirka
  • 0

pribik
 
Příspěvky: 1
Registrován: 01.07.2015 20:30
Reputation: 0

Re: Auto leveling pro Rebel II

Příspěvekod Pepe_Lopez » 02.04.2017 18:25

Zdravím,
trochu bych rád oživil toto téma. Resp. hledám někoho kdo mi poradí.
Než se do mě pustíte, že kalibrace a vyrovnání je základ ....
školní Rebel II HD se dost často přenáší a musím k němu taky pouštět studenty a ne si ji nechávat pro sebe a tak "tiskne" každej, kdo si myslí, že to umí. A taky se snaží ji seřídit k obrazu svému a podle toho to i vypadá. A mě zavolají až když je pr... . Bohužel.
Naposledy to odneslo zrcadlo, když si mladík jaksi nevšiml, že má sklo na jedné straně opřené o šroubek bedu a střepy byly všude. Kdybych už dávno neudělal odpruženej stolek, tak bych to snad řešil 2x do tejdne.
Tomu bych chtěl zabránit, tak jsem se rozhodl, že jim tam dám autolevel. Hliníkovej stolek zatím nemáme, ale i na něj a proximity sensor možná dojde,
K problému:
Vytiskl jsem držák pro servo a optozávoru z prvního příspěvku (upravil jsem si to pro optickej endstop, to by mělo taky fungovat). Nahrál jsem Marlina 1.1.0-RC7, a pokusil jsem se postupovat podle návodu od Zennmaster, nicméně on to dělá na staré verzi a ta RC7 to rozházené úplně jinak a některé položky jsem vůbec nenašel.
A pořád mi to hází nějakou chybu, ale netuším kde to hledat

Kód: Vybrat vše
SanityCheck.h:204: error: #error "Z_ENDSTOP_SERVO_NR must be smaller than NUM_SERVOS."

     #error "Z_ENDSTOP_SERVO_NR must be smaller than NUM_SERVOS."

      ^

SanityCheck.h:261: error: #error "Z_ENDSTOP_SERVO_NR must be less than NUM_SERVOS."

       #error "Z_ENDSTOP_SERVO_NR must be less than NUM_SERVOS."

        ^

exit status 1
#error "Z_ENDSTOP_SERVO_NR must be smaller than NUM_SERVOS."


Má to někdo rozchozené na na Marlinu RC7? A je ochoten poradit?
  • 0

Rebel II LE (Lopez Edition = kříženec v33 a II.b + tuning) (Marlin) - domácí, Rebel II v27 - ex.
1x Rebel II JRC HD (Marlin) - pracovní, 3x 3DS Cube 3 - pracovní, 2x 3DS CubePro Duo - pracovní
Pepe_Lopez
 
Příspěvky: 215
Registrován: 25.05.2014 23:07
Bydliště: kousek od Žatce
Reputation: 0

Re: Auto leveling pro Rebel II

Příspěvekod oscar » 02.04.2017 18:46

vubec tomu nerozumim, ale jak vypadaji radky

Kód: Vybrat vše
#define Z_ENDSTOP_SERVO_NR
a
#define NUM_SERVOS


?
  • 0

.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 731
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 10
Jen tak dál :)

Re: Auto leveling pro Rebel II

Příspěvekod vbalko » 02.04.2017 19:44

No píše ti tam, že číslo serva které chceš definovat je větší než počet serv. Jaké máš v těch dvou premenných hodnoty? Nastav si do NUM_SERVOS hodnotu o jedno větší než máš teď.

Odesláno z mého D6603 pomocí Tapatalk
  • 0

vbalko
 
Příspěvky: 37
Registrován: 13.11.2015 11:48
Reputation: 0

Re: Auto leveling pro Rebel II

Příspěvekod Pepe_Lopez » 02.04.2017 21:33

Obě hodnoty jsem měl na 1

Kód: Vybrat vše
#define Z_ENDSTOP_SERVO_NR 1
a
#define NUM_SERVOS 1


Nechápu sice proč bych měl nastavit NUM_SERVOS na 2, když tam bude jen jedno servo, ale s tou dvojkou kompilace prošla (#define NUM_SERVOS 2).
Uvidím. Zítra to hodím v práci do tiskárny a pak se budu ptát dál 8)
  • 0

Rebel II LE (Lopez Edition = kříženec v33 a II.b + tuning) (Marlin) - domácí, Rebel II v27 - ex.
1x Rebel II JRC HD (Marlin) - pracovní, 3x 3DS Cube 3 - pracovní, 2x 3DS CubePro Duo - pracovní
Pepe_Lopez
 
Příspěvky: 215
Registrován: 25.05.2014 23:07
Bydliště: kousek od Žatce
Reputation: 0

Re: Auto leveling pro Rebel II

Příspěvekod oscar » 02.04.2017 21:37

tipuju protoze se pocet zacina indexem 0 v poli

tj
Kód: Vybrat vše
#define Z_ENDSTOP_SERVO_NR 0


je spravne (i kdyz pro nevyvojare nelogicky)
  • 0

.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 731
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 10
Jen tak dál :)

Re: Auto leveling pro Rebel II

Příspěvekod ibarcz » 06.05.2020 05:22

Zdravím,
potřeboval bych poradit s tímto problémem, po provedení auto levelingu, se mi tryska lehce zaboří do podložky a čeká na nahřátí na tiskové teploty, poté začne tisk. Dá se nějak nastavit ať tryska po levelování nenajede do podložky a zůstane třeba 1 mm nad podložkou? Při použití plechu a plastové podložky to tak nevadí (zůstane pouze lehký vryp - tečka v podložce), ale při použití skla mám strach, že ho to může rozbít.
Používám tento start G-kod:

M107
G28 X
G28 Y
M140 S[first_layer_bed_temperature] ; set bed temp
M190 S[first_layer_bed_temperature] ; wait for bed temp
M104 S180
M109 S180
G28 Z
G29 ; autoleveling
G1 Z0
M104 S[first_layer_temperature] ; set extruder temp
M109 S[first_layer_temperature] ; wait for extruder temp


Děkuji předem za pomoc.
  • 0

ibarcz
 
Příspěvky: 2
Registrován: 05.01.2018 11:16
Reputation: 0

Re: Auto leveling pro Rebel II

Příspěvekod Rebel » 06.05.2020 05:54

to "G1 Z0" je posazení trysky na spolek. pro 1mm nad dej "G1 Z1".

Nic méně pokud máš stolek nějak rozumně rovný a srovnaný, neměla by se ti při Z0 tryska do něj zarazit.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3718
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 106
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Auto leveling pro Rebel II

Příspěvekod smallcastle » 06.05.2020 06:11

A máš správně nastavenou hodnotu ve fw Z_PROBE_HEIGHT? Jedná se o nastavení offsetu mezi koncem trysky a meřící sondou. Podle mě by jsi jí měl o nějakou desetinu mm přidat. JK
  • 0

smallcastle
 
Příspěvky: 17
Images: 0
Registrován: 20.01.2018 18:54
Bydliště: Ostrava
Reputation: 0

Re: Auto leveling pro Rebel II

Příspěvekod ibarcz » 06.05.2020 08:38

Díky za rady, vyzkouším obě.
  • 0

ibarcz
 
Příspěvky: 2
Registrován: 05.01.2018 11:16
Reputation: 0

Předchozí

Zpět na REBEL II

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků