Marlin FW 2.1.2

Marlin FW 2.1.2

Příspěvekod koncza » 21.01.2023 12:28

Ahoj, jdu si sem pro rady ohledne FW marlin. Už 3 tydny se snazim rozbernout na svem rebelovi Marlina, jenže jsem se dostal do bodu kdy nefugují endstopy. Mam tiskarnu postavenou uplne presne jako jsou od Sakula na YB navody, jen mam TMC2208 drivery a 2řádkovy reprap displej.
Mel jsem nedavno mensi vetsi problem ohledne desky arduina, odesel stabiliator napeti a tak jsem to vyřesil koupí noveho s displejem ktery to take nevzladl. Marlin mi predtim fungoval co jsem ho testoval, jen ho chtelo dolatit, pak se mi stal problem s megou a od te doby s tim bojuju a ne a ne jej spustit. endstopy mam mechanicke a zkosel jsem ruzne nastaveni ale nikdy osa nezastavila.
V prontoface spinače vidim, bud jako trigged nebo open podle toho co ve FW nastavim /invert/
osy se normalne v pozici pohybují, když spinač zmacknu a posouvam osou, ani na jednu stranu nezastavi.
zkousel jsem vice verzí FW a ani jedna, kazda se chovala stejne. jsem už uplne bezradny. Našel by se nekdo kdo by mi poradil?
Když nahraju puvodni Reperier, vse funguje jak ma, jen mi ten FW nevyhovuje. Po par hodinach tisku na Marlinovi sem si ho natolik oblibil že ho tam chci mit a využivat ruzne jeho moznosti a nastaveni

Arduino mega 2560/ramps 1.4 (upravena)
dekuji za rady
  • 0

Přílohy
Configuration_adv.h
(173.3 KiB) 17 krát
Configuration.h
(124.12 KiB) 22 krát
koncza
 
Příspěvky: 2
Registrován: 21.01.2023 12:10
Reputation: 0

Re: Marlin FW 2.1.2

Příspěvekod grafix » 22.01.2023 16:11

Střílím od pasu...Zkusil jsi tohle #define X_HOME_DIR 1 změnit na -1
  • 0

grafix
 
Příspěvky: 117
Registrován: 29.07.2017 17:35
Bydliště: NB
Reputation: 3
Jen tak dál :)

Re: Marlin FW 2.1.2

Příspěvekod koncza » 24.01.2023 11:50

čauky, díky za reakci, co pises jsem zkousel, chce to automaticky povolit enstopy MAX na osach kde dam + hodnotu, ale problem jsem vyřesil, trvalo to ale povedlo se, daval jsem to za chybu elektroniky ale nakonec to byl problem v nastaveni a zapojeni osy Z. Otocil jsem zapojeni, a ve FW upravil hodnotu (nevzpomenu si jakou) a tiskarna začala fungovat, hned jsem nakalibroval kroky a ted tiskne jako o zavod. Mam ted TMC v standalone ale do patka si pripravim vse potrebne k tomu spustit jej v uart mode, jsem dost zvedavy kord kdyz marlin je na toto pripraveny da se říct :D
jsem zacatecnik ale dost me to chytilo takže určite v brzke budoucnostu prejdu na orangePiZero a klipper :D
  • 0

koncza
 
Příspěvky: 2
Registrován: 21.01.2023 12:10
Reputation: 0


Zpět na Marlin-fw

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník