Stavba na 12 mm tyče

Stavba na 12 mm tyče

Příspěvekod DanielJanku » 28.07.2019 07:20

Zdravím, zajímá mě jestli existuje verze dílů pro sCUBE na 12 mm tyče nebo možnost jak aktuální díly upravit?
Plánoval jsem stavbu 2 tiskáren podle vzoru na Thingiverse ale rozhodl jsem se že postavím sCUBE jenže kvalitní ložiska a nerezové tyče 12 mm už mám nakoupené. Děkuji za odpovědi. :cry: :cry:
  • 0

DanielJanku
 
Příspěvky: 4
Registrován: 18.01.2018 13:03
Reputation: 0

Re: Stavba na 12 mm tyče

Příspěvekod nasranek » 28.07.2019 17:50

Upravit ? si děláš srandu ? Překreslit díly na větší nebo menší tyče by snad měl zvládnout každý kdo to aspoň trochu myslí s 3D tiskem vážně a zrovna S Cube už je trošku složitější než Rebel - tzn. pokud chceš stavět scubu tak už musíš umět si díly upravit.
A když už jsem u toho při použití 12 mm vodičů budeš muset všechny hliníkové profily prodloužit a vlastně upravit prakticky 80% stl.
  • 0

nasranek
 
Příspěvky: 216
Images: 0
Registrován: 06.03.2017 01:16
Bydliště: Orlová 4
Reputation: 0

Re: Stavba na 12 mm tyče

Příspěvekod Rebel » 28.07.2019 21:14

No, 80% dilu to asi nebude, ale i to co je potreba neni az takova sranda a na pul hodky prace a na to cas bohuzel nemam. Neni ulpne easy, neb konstrukce nema zbytecne rezervy. Takze spis doporucuji postavit tu puvodne zamyslenou konstrukci, nebo koupit 10ky tyce a loziska.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3635
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Stavba na 12 mm tyče

Příspěvekod Otomar » 29.07.2019 07:22

Napadá mě asi nejschůdnější varianta - místo kuličkových ložisek použít kluzná pouzdra. Díly kde se pouze upínají tyče z 10 na 12 mm upravíš snadno.
  • 0

Customized REBEL II & direct HEVO
Otomar
 
Příspěvky: 593
Images: 0
Registrován: 20.12.2014 11:24
Bydliště: JMK
Reputation: 0

Re: Stavba na 12 mm tyče

Příspěvekod Rebel » 29.07.2019 19:39

No, i tak zrovna uprava uchyceni tyci na X nebude tak uplne snadna, neni tam matrose na zbyt a pripadne zvetseni tech dilu se dotkne dalsich rozmeru. Je snadne upravit koncovy dil, ale tyhle co maji vazbu i na Y nebude uplne snadna zalezitost prebastlit.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3635
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Stavba na 12 mm tyče

Příspěvekod nasranek » 29.07.2019 20:21

12 mm tyče dej do šuplíku nakup to co tam má být a věř tomu že v budoucnu přebytky k něčemu použiješ,
většina z nás to tak máme nejsi v tom sám .
  • 0

nasranek
 
Příspěvky: 216
Images: 0
Registrován: 06.03.2017 01:16
Bydliště: Orlová 4
Reputation: 0

Re: Stavba na 12 mm tyče

Příspěvekod DanielJanku » 30.07.2019 13:17

Rebel píše:No, 80% dilu to asi nebude, ale i to co je potreba neni az takova sranda a na pul hodky prace a na to cas bohuzel nemam. Neni ulpne easy, neb konstrukce nema zbytecne rezervy. Takze spis doporucuji postavit tu puvodne zamyslenou konstrukci, nebo koupit 10ky tyce a loziska.


Díky za info, modelovat umím ve FreeCAD a Sketchup jenže nejsem schopný upravit STL modely. Nebylo by možné aspoň získat originální modely dílů ve kterých jsou domky pro ložiska? V nejhorším si všechny díly vymodeluji od nuly.
  • 0

DanielJanku
 
Příspěvky: 4
Registrován: 18.01.2018 13:03
Reputation: 0

Re: Stavba na 12 mm tyče

Příspěvekod Rebel » 30.07.2019 14:48

Originální díly jsou v CubifyDesign, ty ve FreeCADu neotevres a jiný export než STL to neumí.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3635
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Stavba na 12 mm tyče

Příspěvekod bahora » 30.07.2019 14:54

FreeCAD umí načíst STL a převést ho na objekt který pak lze editovat ..... jen je to pak pomalé i na výkonném PC ...
  • 0

bahora
 
Příspěvky: 229
Images: 1
Registrován: 23.11.2016 01:12
Reputation: 0

Re: Stavba na 12 mm tyče

Příspěvekod DanielJanku » 01.08.2019 17:19

Rebel píše:Originální díly jsou v CubifyDesign, ty ve FreeCADu neotevres a jiný export než STL to neumí.


Tak jsem stáhnul na 3Dsystems 30 denní trial toho CubifyDesign. Trochu si to osahal a není to tak hrozně složitý software. Chci se tedy zeptat zda by jste poskytnul soubory originál dílů alespoň těch kde jsou ložiska. Samozřejmě bych je pak nahrál sem pokud by se našel někdo kdo by měl v budoucnu zájem. Díky
  • 0

DanielJanku
 
Příspěvky: 4
Registrován: 18.01.2018 13:03
Reputation: 0

Re: Stavba na 12 mm tyče

Příspěvekod Rebel » 01.08.2019 18:33

PM
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3635
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Stavba na 12 mm tyče

Příspěvekod zemciko » 11.08.2019 12:43

Ten cubify design není nic jiného než upravený alibre/geomagic 2014. Na ovládání je to podle mne jedna z nejlepších variant. Mně se v tom dělá líp než v inventoru či solidworks. Jinak jednoduchá stl (což díly pro 3d tiskárnu většinou jsou) zvládne freecad převést na 3d a k tomu ještě odstranit většinu zbytečných ploch docela rychle (a pak to jde uložit jako step), tady pokud to stl není nějaké zmršené. Jediné co nepřevede perfektně je zaoblení tj. kulaté rohy a kruhové díry budou z n-uhelníků ale dá se to v poho spravit.
Mimochodem na netu jsem narazil na diskuzi kde někdo tvrdil, že mu ty soubory vytvořené v cubify desihn šly nahrát do geomagi/alibre. mělo se jednat o soubory ad_part ad_asm ci tka nejako, sám jsem to nezkoušel...
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 1252
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: Stavba na 12 mm tyče

Příspěvekod honzahs » 13.08.2019 18:45

DanielJanku píše:Zdravím, zajímá mě jestli existuje verze dílů pro sCUBE na 12 mm tyče nebo možnost jak aktuální díly upravit?
Plánoval jsem stavbu 2 tiskáren podle vzoru na Thingiverse ale rozhodl jsem se že postavím sCUBE jenže kvalitní ložiska a nerezové tyče 12 mm už mám nakoupené. Děkuji za odpovědi. :cry: :cry:


Z osu mám na jedné na 12mm a na druhém obru mám dokonce 16mm tyče :)
  • 0

Rebel II, Rebel SCUBE 300x300x475, Rebel SCUBE MultiMaterial(4) 350x220x210
Mám o kolečko víc :D
honzahs
 
Příspěvky: 113
Registrován: 12.01.2017 17:43
Bydliště: Vsetínsko, Zlínsko
Reputation: 0


Zpět na Rebel sCUBE

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník