blikající LCD

blikající LCD

Příspěvekod RiMaServis » 21.02.2019 14:13

Poprosil bych zdejší tiskaře, mám problém rozběhnout sCube, RUMBA+ a grafický LCD, po zapnutí LCD v pravidelných intervalech blikne a současně s tím pípne, poradí někdo co s tím?
  • 0

--------------------------------------------
Radek
Rebel II HD JRC, Rebel sCUBE , Rebel LC
RiMaServis
 
Příspěvky: 118
Registrován: 04.04.2016 13:13
Bydliště: Frýdlant n.O.
Reputation: 0

Re: blikající LCD

Příspěvekod Rebel » 21.02.2019 16:30

Nenapájíš ji z USB. Ne každá verze to má, nic méně na těch co jsem měl já jde jumperem vybrat napájení z USB či PWR vstupu. Pokud by to jelo z USB včetně LCD, tak to moc nedává.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3608
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: blikající LCD

Příspěvekod RiMaServis » 21.02.2019 16:43

Rebel píše:Nenapájíš ji z USB. Ne každá verze to má, nic méně na těch co jsem měl já jde jumperem vybrat napájení z USB či PWR vstupu. Pokud by to jelo z USB včetně LCD, tak to moc nedává.


ne k USB to vůbec není připojeno, koupil jsem ji tady nedávno, trochu opravil (mechanicky poškozeno při přepravě) do zapojení jsem nešahal.
  • 0

--------------------------------------------
Radek
Rebel II HD JRC, Rebel sCUBE , Rebel LC
RiMaServis
 
Příspěvky: 118
Registrován: 04.04.2016 13:13
Bydliště: Frýdlant n.O.
Reputation: 0

Re: blikající LCD

Příspěvekod Rebel » 21.02.2019 17:13

No těžko říct, buď je vadný to LCD, něco se na něm klube, může to být i vadný driver popřípadě je nějaký problém okolo stepdownu. Vše od toho odpoj a nech na tom jen to LCD, ať vyloučíš ostatní problémy.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3608
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: blikající LCD

Příspěvekod RiMaServis » 21.02.2019 20:29

Rebel píše:No těžko říct, buď je vadný to LCD, něco se na něm klube, může to být i vadný driver popřípadě je nějaký problém okolo stepdownu. Vše od toho odpoj a nech na tom jen to LCD, ať vyloučíš ostatní problémy.


tak všechno odpojeno, stav stejný, ještě jsem si všiml že svítí červená LED1 u konektorů k LCD

na netu jsem našel několik návodů s otočením konektorů, prohozením EXP1 a EXP2 apod. nezkoušel jsem to, jen jsem si kontroloval že 1 jde na 1
  • 0

--------------------------------------------
Radek
Rebel II HD JRC, Rebel sCUBE , Rebel LC
RiMaServis
 
Příspěvky: 118
Registrován: 04.04.2016 13:13
Bydliště: Frýdlant n.O.
Reputation: 0

Re: blikající LCD

Příspěvekod Rebel » 21.02.2019 20:55

Jo takhle, ja myslel ze ti LCD jinak zobrazuje :D EXP1 a EXP2 neprohazuj, ale otoc je o 180st.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3608
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: blikající LCD

Příspěvekod RiMaServis » 22.02.2019 09:36

Rebel píše:Jo takhle, ja myslel ze ti LCD jinak zobrazuje :D EXP1 a EXP neprohazuj, ale otoc je o 180st.


Děkuju už to fičí, opravdu jsem měl otočené kabely k LCD
  • 0

--------------------------------------------
Radek
Rebel II HD JRC, Rebel sCUBE , Rebel LC
RiMaServis
 
Příspěvky: 118
Registrován: 04.04.2016 13:13
Bydliště: Frýdlant n.O.
Reputation: 0


Zpět na Rebel sCUBE

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník