osa Z rizena optickym senzorem (Reida)

osa Z rizena optickym senzorem (Reida)

Příspěvekod firewire » 15.04.2018 18:13

Mám takový dotazm jiz pred par mesici jsem slozil tiskarnu ale nemel jsem nato cas a prave jsem se k tomu znova dostal, vsechny osy (X,Y) reaguji na edostop tim, ze kdyz se ho dotknou tak se osa zastavi, bohuzel osa Z nijak nereaguje. Je na ni napojen opticky senzor, bohuzel nevim jak presne ma fungovat, nahore ma cervenou diodu, mam ji porad zhasnutou nevim jestli ma nekdy svitit. Je mozne ze neni nekde v merlinovi vubec nastavena, ma nekdo napad jak na to?
  • 0

firewire
 
Příspěvky: 179
Registrován: 07.01.2014 15:47
Reputation: 0

Re: osa Z rizena optickym senzorem (Reida)

Příspěvekod MichalG » 15.04.2018 18:17

to neni optickej senzor ale indukcni sonda tzn kdyz se priblizi ke kovu na urcitou vzdalenost tak sepne
  • 0

Nabizim tistene dily
MichalG
 
Příspěvky: 389
Images: 0
Registrován: 28.03.2017 23:15
Reputation: 2
Jen tak dál :)

Re: osa Z rizena optickym senzorem (Reida)

Příspěvekod firewire » 15.04.2018 18:28

MichalG píše:to neni optickej senzor ale indukcni sonda tzn kdyz se priblizi ke kovu na urcitou vzdalenost tak sepne


super :-) ale neresi to muj problem :-) ale i tak dik za upozorneni
  • 0

firewire
 
Příspěvky: 179
Registrován: 07.01.2014 15:47
Reputation: 0

Re: osa Z rizena optickym senzorem (Reida)

Příspěvekod MichalG » 15.04.2018 18:38

to ne ale privadi to na otazku zda treba nemas na HB tlusty sklo a pak zda to mas dobre zapojene, co fotku ? :-P
  • 0

Nabizim tistene dily
MichalG
 
Příspěvky: 389
Images: 0
Registrován: 28.03.2017 23:15
Reputation: 2
Jen tak dál :)

Re: osa Z rizena optickym senzorem (Reida)

Příspěvekod firewire » 15.04.2018 18:46

MichalG píše:to ne ale privadi to na otazku zda treba nemas na HB tlusty sklo a pak zda to mas dobre zapojene, co fotku ? :-P


nemam tiskarnu prave u sebe, ale podlozku mam z nerezoveho plechu, ale i tam se mohu zeptat ta kontrolka na tom senzoru ma svitit ci nikoliv?
  • 0

firewire
 
Příspěvky: 179
Registrován: 07.01.2014 15:47
Reputation: 0

Re: osa Z rizena optickym senzorem (Reida)

Příspěvekod smejch » 15.04.2018 20:22

Když sepne, tak má svítit. Zapoj jen nápájení 12V a dej pod ní kladivo, když se rozsvítí tak je OK - pak můžeš pokračovat dál s nastavením FW a pravděpodobně budeš potřebovat i srazit napětí na signálovým výtupu.
  • 0

smejch
 
Příspěvky: 35
Registrován: 20.02.2017 17:12
Reputation: 0


Zpět na Rebel sCUBE

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník