Rebel sCUBE 300x300x475 by HS

Re: Rebel sCUBE 300x300x475 by HS

Příspěvekod Rebel » 09.11.2017 20:23

Tak to je slusny :) Parada :)
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3756
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 106
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Rebel sCUBE 300x300x475 by HS

Příspěvekod honzahs » 09.11.2017 20:27

Rebel píše:Tak to je slusny :) Parada :)


Děkuji :) Od tebe to je pocta.
Jinak bojuju s tou strunou. pořád sníždí ze špulky, když to přejede větší dráhu v ose Y. Přemýšlím, že tam asi zakomponuju nějak bowden. Tím by se tyto problémy snad eliminovaly.
  • 0

Rebel II, Rebel SCUBE 300x300x475, Rebel SCUBE MultiMaterial(4) 350x220x210
Mám o kolečko víc :D
honzahs
 
Příspěvky: 113
Registrován: 12.01.2017 17:43
Bydliště: Vsetínsko, Zlínsko
Reputation: 0

Re: Rebel sCUBE 300x300x475 by HS

Příspěvekod Rebel » 09.11.2017 20:36

Mě už tu 3 měsíce leží páčka s maticí na bowden, ale jelikož mi to z cívky nepadá a praní se se zaváděním filamentu skrz bowden by mě štvalo, tak tu asi bude ležet ještě dlouho
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3756
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 106
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Rebel sCUBE 300x300x475 by HS

Příspěvekod honzahs » 09.11.2017 20:41

U mě to asi bude hold nutnost a budu se muset asi smířit, že budu muset zavádět filament do bowdenu. Jdu to zkusit udělat. Vše na to mám doma :)
  • 0

Rebel II, Rebel SCUBE 300x300x475, Rebel SCUBE MultiMaterial(4) 350x220x210
Mám o kolečko víc :D
honzahs
 
Příspěvky: 113
Registrován: 12.01.2017 17:43
Bydliště: Vsetínsko, Zlínsko
Reputation: 0

Re: Rebel sCUBE 300x300x475 by HS

Příspěvekod fdd1222 » 09.11.2017 20:43

Ja mam od hlavy k ramu asi 0,5m bowdenu. Vyhoda je ze ti to necuka s civkou podle toho kde tiskne hlava a filament se odmotava stale do jednoho mista. Taky muzes dat mezi vyusteni bowdenu a civku jednoduchy detektor zasmodrchani filamentu ktery ti zapauzuje tisk bez toho aby ti "utrhnul" hlavu.
Jen to zavadeni je trochu komplikovanejsi, to je pravda.
U tyci na Z jsem pred stavbou udelal vypocet a proto jsem pouzil prumer 20mm hned napoprve :-)
  • 0

fdd1222
 
Příspěvky: 511
Images: 0
Registrován: 12.11.2016 19:59
Reputation: -5
Pokud je snaha, dá se to napravit.

Re: Rebel sCUBE 300x300x475 by HS

Příspěvekod honzahs » 09.11.2017 20:46

fdd1222 píše:Ja mam od hlavy k ramu asi 0,5m bowdenu. Vyhoda je ze ti to necuka s civkou podle toho kde tiskne hlava a filament se odmotava stale do jednoho mista. Taky muzes dat mezi vyusteni bowdenu a civku jednoduchy detektor zasmodrchani filamentu ktery ti zapauzuje tisk bez toho aby ti "utrhnul" hlavu.
Jen to zavadeni je trochu komplikovanejsi, to je pravda.
U tyci na Z jsem pred stavbou udelal vypocet a proto jsem pouzil prumer 20mm hned napoprve :-)



Jak vypadá takový detektor zasmodrchani filamentu? :D

Já bohužel použil blbé výpočty. počítal jsem to poprvé a asi špatně :) ale nevadí. chci stavit ještě jednu kostku, tak díly použiji tam.
  • 0

Rebel II, Rebel SCUBE 300x300x475, Rebel SCUBE MultiMaterial(4) 350x220x210
Mám o kolečko víc :D
honzahs
 
Příspěvky: 113
Registrován: 12.01.2017 17:43
Bydliště: Vsetínsko, Zlínsko
Reputation: 0

Re: Rebel sCUBE 300x300x475 by HS

Příspěvekod fdd1222 » 09.11.2017 22:03

Na detektoru celkem nic neni, je to jen kladka s pruzinkou ktera filament v jeho draze trochu prohyba. Kdyz se zasekne civka, filament se napne a kladka sepne spinac. Jestli to neni jasne, muzu zitra vyfotit.
  • 0

fdd1222
 
Příspěvky: 511
Images: 0
Registrován: 12.11.2016 19:59
Reputation: -5
Pokud je snaha, dá se to napravit.

Re: Rebel sCUBE 300x300x475 by HS

Příspěvekod honzahs » 09.11.2017 22:31

fdd1222 píše:Na detektoru celkem nic neni, je to jen kladka s pruzinkou ktera filament v jeho draze trochu prohyba. Kdyz se zasekne civka, filament se napne a kladka sepne spinac. Jestli to neni jasne, muzu zitra vyfotit.


Asi si to dovedu představit a asi vím jak to myslíš. Ale za tu fotku bych byl moooc rád
  • 0

Rebel II, Rebel SCUBE 300x300x475, Rebel SCUBE MultiMaterial(4) 350x220x210
Mám o kolečko víc :D
honzahs
 
Příspěvky: 113
Registrován: 12.01.2017 17:43
Bydliště: Vsetínsko, Zlínsko
Reputation: 0

Re: Rebel sCUBE 300x300x475 by HS

Příspěvekod honzahs » 10.11.2017 17:24

Čau, jsem zpět.
Dnešním dnem jsem nahodil na osu Z driver LV8729, udělal fast decay na driverech DRV8825 (X a Y) a ještě mám nahozený na extruderu driver A4988.
Uvidím jak se to bude tvářit po delším čase.
Pak jsem zkušebně nahodil bovden mezi páčku extruderu a vodič filamentu. Zatím to při tisku funguje skvěle, jen musím nasměřovat vodič filamentu tak, aby šel bovden směrem nahoru a ne dolů. Při Y max a Xmin se tam může dobře skřípnout.
Ještě nahodit smothery, ale to až mi dojdou konektory.
Zatím tisku ZDAR :)
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Rebel II, Rebel SCUBE 300x300x475, Rebel SCUBE MultiMaterial(4) 350x220x210
Mám o kolečko víc :D
honzahs
 
Příspěvky: 113
Registrován: 12.01.2017 17:43
Bydliště: Vsetínsko, Zlínsko
Reputation: 0

Re: Rebel sCUBE 300x300x475 by HS

Příspěvekod MichalG » 10.11.2017 17:31

tak proc nedas aby se civka odmotavala misto horem spodem a rovnou ti bowden smeroval nahoru
  • 0

Nabizim tistene dily
MichalG
 
Příspěvky: 393
Images: 0
Registrován: 28.03.2017 23:15
Reputation: 2
Jen tak dál :)

Re: Rebel sCUBE 300x300x475 by HS

Příspěvekod honzahs » 10.11.2017 17:40

MichalG píše:tak proc nedas aby se civka odmotavala misto horem spodem a rovnou ti bowden smeroval nahoru


Protože to třeba tak nechci a třeba jsem to už zkoušel :)
  • 0

Rebel II, Rebel SCUBE 300x300x475, Rebel SCUBE MultiMaterial(4) 350x220x210
Mám o kolečko víc :D
honzahs
 
Příspěvky: 113
Registrován: 12.01.2017 17:43
Bydliště: Vsetínsko, Zlínsko
Reputation: 0

Re: Rebel sCUBE 300x300x475 by HS

Příspěvekod fdd1222 » 10.11.2017 18:20

honzahs píše:Asi si to dovedu představit a asi vím jak to myslíš. Ale za tu fotku bych byl moooc rád


Tady jsou fotky. Blbe se to foti protoze cerny filament a tmavemodra tiskarna, ale snad to bude patrne aspon z modelu. Je tam detekce jak konce filamentu tak i zaseknuti na civce.
  • 0

fdd1222
 
Příspěvky: 511
Images: 0
Registrován: 12.11.2016 19:59
Reputation: -5
Pokud je snaha, dá se to napravit.

Re: Rebel sCUBE 300x300x475 by HS

Příspěvekod honzahs » 10.11.2017 18:26

Super. Díky moc, že jsi si vzpoměl :)
  • 0

Rebel II, Rebel SCUBE 300x300x475, Rebel SCUBE MultiMaterial(4) 350x220x210
Mám o kolečko víc :D
honzahs
 
Příspěvky: 113
Registrován: 12.01.2017 17:43
Bydliště: Vsetínsko, Zlínsko
Reputation: 0

Re: Rebel sCUBE 300x300x475 by HS

Příspěvekod honzahs » 24.11.2017 20:51

tak a zase jsem nad něčím dumal proč atd. A vyrobil jsem si tohle. Asi netřeba psát který kus je ten shit z číny :)
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Rebel II, Rebel SCUBE 300x300x475, Rebel SCUBE MultiMaterial(4) 350x220x210
Mám o kolečko víc :D
honzahs
 
Příspěvky: 113
Registrován: 12.01.2017 17:43
Bydliště: Vsetínsko, Zlínsko
Reputation: 0

Re: Rebel sCUBE 300x300x475 by HS

Příspěvekod zemciko » 24.11.2017 21:44

Obávám se že jediný rozdíl co vidím je že ten vpravo je dělaný větším závitníkem a hodí se i na 3mm drát. Že by jedna z těch zubatic byla lepší z toho nevidím. Z mých zkušeností často hrubší a méně ostrá zubatice fungovala líp než ta jemnější ale záleželo dost i na materiálu.
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 1405
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

PředchozíDalší

Zpět na Rebel sCUBE

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník