Rebel sCUBE 300x300x475 by HS

Re: Rebel sCUBE 300x300x475 by HS

Příspěvekod Klaudius » 01.02.2018 07:44

To: zemciko
Tak z tejto fotky sa ešte niečo vyčítať dá. Okrem menšieho počtu zubov a väčieho polomeru zahĺbenia je zrejmá aj ďalšia vec, a síce že tie menej ostré zuby vlastne už ani nie sú zuby; ich hrany sú tak strhané, že ostali de-facto len drážky, ktoré rozhodne nezabezpečia také trenie ako na zubatici vľavo. A príčiny, prečo sú aké sú, môžu byť tri: tupý nástroj, nekvalitný (mäkký) materiál zubatice (tak ako si tiež spomenul), alebo odfláknutá technológia, resp. v záujme čo najvyššej produkcie výrobný čas skrátený na minimum. Odhadujem, že v tomto prípade platia všetky tri.
  • 0

Klaudius
 
Příspěvky: 93
Registrován: 15.02.2016 12:15
Bydliště: Bratislava - okolie
Reputation: 0

Re: Rebel sCUBE 300x300x475 by HS

Příspěvekod Otomar » 01.02.2018 11:41

Problém je, že čínská mk8 není frézovaná, ale válcovaná. Ještě sem nenatrefil na kus, který by byl "ostrý", přitom to jde :-(
  • 0

Otomar
 
Příspěvky: 566
Images: 0
Registrován: 20.12.2014 11:24
Bydliště: JMK
Reputation: 0

Re: Rebel sCUBE 300x300x475 by HS

Příspěvekod tomast » 01.02.2018 14:00

Koukám, že pod označení MK8 se také schvává spousta typů. :D
Moje zubatice je úplně rovná, výřez je v přítlačné kladce - funguje to bez problémů.
https://www.aliexpress.com/item/2pcs-lo ... 72636.html
https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1AJM_QXXX ... ly-OEM.jpg
  • 0

tomast
 
Příspěvky: 103
Images: 1
Registrován: 20.11.2017 21:44
Bydliště: Praha
Reputation: 0

Re: Rebel sCUBE 300x300x475 by HS

Příspěvekod poutnik » 04.02.2018 20:02

honzahs: měl bych prosím dotaz jak Ti to jezdilo s tím motorem 1003 na ose Z?

Proč se ptám - stavím taky kostku (teda spíš kvádr) pro bed 300x200, výška pro pohyb v ose Z cca 30cm (Danův originální rozměr s profily prodlouženými v ose Z o 10cm). Pohyb bude trapéz přes spojku. No a než to objednám tak řeším, jestli mi bude na toto stačit ten motor 1003 tak jak jsi to měl postavené na fotkách v prvním příspěvku, nebo jestli mám raději rovnou objednat 1005 (a překreslit ten domek pro 1003 se spojkou i pro větší motor...)

Dík za info a odpověď

Jiří
  • 0

poutnik
 
Příspěvky: 134
Images: 6
Registrován: 06.01.2016 14:22
Bydliště: Brněnsko
Reputation: 0

Re: Rebel sCUBE 300x300x475 by HS

Příspěvekod honzahs » 05.02.2018 06:12

poutnik píše:honzahs: měl bych prosím dotaz jak Ti to jezdilo s tím motorem 1003 na ose Z?

Proč se ptám - stavím taky kostku (teda spíš kvádr) pro bed 300x200, výška pro pohyb v ose Z cca 30cm (Danův originální rozměr s profily prodlouženými v ose Z o 10cm). Pohyb bude trapéz přes spojku. No a než to objednám tak řeším, jestli mi bude na toto stačit ten motor 1003 tak jak jsi to měl postavené na fotkách v prvním příspěvku, nebo jestli mám raději rovnou objednat 1005 (a překreslit ten domek pro 1003 se spojkou i pro větší motor...)

Dík za info a odpověď

Jiří


Jezdilo mi to. Ale s velkými tyčemi vznikl i větší odpor a stolek už přece jen něco váží a při Z hopu to někdy přeskočilo a nechtěl jsem zvyšovat proud aby motor moc netopil. Doporučuji větší tyče a i rozteč mezi nimi a 1005 motor. Přeji štěstí při stavbě :)
  • 0

Rebel II, Rebel SCUBE 300x300x475 :) je to obr.
honzahs
 
Příspěvky: 105
Registrován: 12.01.2017 17:43
Bydliště: Vsetínsko, Zlínsko
Reputation: 0

Re: Rebel sCUBE 300x300x475 by HS

Příspěvekod pgdat » 05.02.2018 06:44

Rebela II jsem právě dokončil, a jdu se pustit do krychličky, díky za inspiraci.
Ty (MK8) co jsou lisované se dají dobře přiostřit šábrem (zrbousit malý trojhranný pilník) a otupělé hrany ozubení strhnout. Má to tu výhodu, že ostraníte minimum materiálu oproti broušení, či pilování.
  • 0

pgdat
 
Příspěvky: 19
Registrován: 05.08.2017 14:04
Bydliště: Brno
Reputation: 0

Re: Rebel sCUBE 300x300x475 by HS

Příspěvekod poutnik » 05.02.2018 07:22

honzahs píše:Jezdilo mi to. Ale s velkými tyčemi vznikl i větší odpor a stolek už přece jen něco váží a při Z hopu to někdy přeskočilo a nechtěl jsem zvyšovat proud aby motor moc netopil. Doporučuji větší tyče a i rozteč mezi nimi a 1005 motor. Přeji štěstí při stavbě :)


Dík za odpověď.

Tyče (10mm) i s ložisky z CNCshopu už mám doma, takže to zatím zůstane - dokud se tedy neukáže že je to problémové. Pak výhledově nahradím ložiska za kluzná plastová. Motor tedy ještě rozvážím... Díky.

J
  • 0

poutnik
 
Příspěvky: 134
Images: 6
Registrován: 06.01.2016 14:22
Bydliště: Brněnsko
Reputation: 0

Re: Rebel sCUBE 300x300x475 by HS

Příspěvekod honzahs » 05.02.2018 07:28

poutnik píše:
honzahs píše:Jezdilo mi to. Ale s velkými tyčemi vznikl i větší odpor a stolek už přece jen něco váží a při Z hopu to někdy přeskočilo a nechtěl jsem zvyšovat proud aby motor moc netopil. Doporučuji větší tyče a i rozteč mezi nimi a 1005 motor. Přeji štěstí při stavbě :)


Dík za odpověď.

Tyče (10mm) i s ložisky z CNCshopu už mám doma, takže to zatím zůstane - dokud se tedy neukáže že je to problémové. Pak výhledově nahradím ložiska za kluzná plastová. Motor tedy ještě rozvážím... Díky.

J


Tak to hodně štěstí s těma tyčema.
  • 0

Rebel II, Rebel SCUBE 300x300x475 :) je to obr.
honzahs
 
Příspěvky: 105
Registrován: 12.01.2017 17:43
Bydliště: Vsetínsko, Zlínsko
Reputation: 0

Předchozí

Zpět na Rebel sCUBE

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník