Připojení REIDA

Re: Připojení REIDA

Příspěvekod medapeta » 19.11.2017 11:35

  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil medapeta dne 21.11.2017 23:17, celkově upraveno 2
-------------------------------------------------------------------
Rebelix X2, Rebel II HD, Rebel IIC 250x300x300
medapeta
 
Příspěvky: 1281
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 9

Re: Připojení REIDA

Příspěvekod MichalG » 19.11.2017 12:20

Rebel píše:
MichalG píše:urcite ma konektor endstopu + - ?
nebudes tomu verit, ale ma.


ja nevim, proto se ptam, nejsem expert prez elektroniku ale porad mam za to ze piny na endstopecj jsou vpodstate jen prerusenej spoj a bud endstop tento spoj propojuje nebo rozepina a na zaklade toho elektronika vyhodnoti zmenu stavu a na to by mel prece staci jen jeden pol nebo se pletu a objasnis mi jak to je ?
  • 0

Nabizim tistene dily
MichalG
 
Příspěvky: 336
Images: 0
Registrován: 28.03.2017 23:15
Reputation: 1

Re: Připojení REIDA

Příspěvekod zemciko » 19.11.2017 12:38

Mnooo nás kdysi na základce učili že "elektřina" je pohyb elektronů mezi anodou a katodou že jinak by to jaksi nefungovalo... Takže jak si jako někdo může představovat že tam nebude +- ??? Ale třebas je to jak s tím jedincem co vysvětlovat "Tie elekrárny se preta stavají na kopcoch lebo aby tie elektrony mohly dobro frčat z kopca dolu!"

Mně by spíš zajímalo když to takhle připojím jestli to tak někdo používá a jak mu to s daným zapojením a s daným čidlem funguje.
  • 0

Naposledy upravil zemciko dne 19.11.2017 12:42, celkově upraveno 2
zemciko
 
Příspěvky: 1078
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: Připojení REIDA

Příspěvekod Rebel » 19.11.2017 12:39

MichalG píše:
Rebel píše:
MichalG píše:urcite ma konektor endstopu + - ?
nebudes tomu verit, ale ma.


ja nevim, proto se ptam, nejsem expert prez elektroniku ale porad mam za to ze piny na endstopecj jsou vpodstate jen prerusenej spoj a bud endstop tento spoj propojuje nebo rozepina a na zaklade toho elektronika vyhodnoti zmenu stavu a na to by mel prece staci jen jeden pol nebo se pletu a objasnis mi jak to je ?
Ono + tam je proto, že treba opticky endstop potřebuje napájení a nebo může být logika klidně obráceně, tedy nemusí se S uzemnovat, ale naopak se do něj to + může pouštět. Je to o konfiguraci FW, pullup rezistoru atd.

Odesláno z mého S60 pomocí Tapatalk
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3241
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 20

Re: Připojení REIDA

Příspěvekod Rebel » 19.11.2017 12:41

dkraft píše:jj, chybicka se vloudila ma to byt "S" i kdyz jak pise Dan i to plusko by se tam naslo! :-). Takze funkcne nic, v podstate je tvoje reseni setrnejsi k elektronice a vic "koser"? :-) chapu to tak dobre?

PS: dioda na obrazku je 1N4007, ve FW je treba mit povoleny "pullup odpor" na endstopech a zatim mi to takto funguje.
V podstatě jak píšeš, je to "setrnejsi" řešení.

Odesláno z mého S60 pomocí Tapatalk
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3241
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 20

Re: Připojení REIDA

Příspěvekod MichalG » 19.11.2017 12:46

Rebel

dik

zemciko píše:Mnooo nás kdysi na základce učili že "elektřina" je pohyb elektronů mezi anodou a katodou že jinak by to jaksi nefungovalo... Takže jak si jako někdo může představovat že tam nebude +- ??? Ale třebas je to jak s tím jedincem co vysvětlovat "Tie elekrárny se preta stavají na kopcoch lebo aby tie elektrony mohly dobro frčat z kopca dolu!"

Mně by spíš zajímalo když to takhle připojím jestli to tak někdo používá a jak mu to s daným zapojením a s aným čidlem funguje.

ja to videl jako kdyz konec zarovky das primo na + nebo - pol baterie a drujej pol povede kabelem na kterym bude i endstop a stiskem bud povede nebo nepovede a na to prece stavi prerusovat jen jeden pol
  • 0

Nabizim tistene dily
MichalG
 
Příspěvky: 336
Images: 0
Registrován: 28.03.2017 23:15
Reputation: 1

Re: Připojení REIDA

Příspěvekod peca » 20.11.2017 14:17

@MichalG: Tady se pracuje s logickou hodnotou. V nastavení se dá určit, jestli "koncák" hlásí konec sepnutím (logická 1), nebo rozepnutím (logická 0). Logická 0 zpravidla znamená propojení pinu na zem (-), zatímco logická 1 naopak na určité napětí (+). Podle toho je případně potřeba nakonfigurovat pullup/pulldown rezistory, které udržují signálový vodič (pin) v klidovém stavu na potřebnou hodnotu. Takže zpravidla opačnou, než potřebuji zjišťovat.
  • 0

peca
 
Příspěvky: 187
Registrován: 01.09.2015 17:30
Bydliště: Jičín
Reputation: 0

Re: Připojení REIDA

Příspěvekod oscar » 20.11.2017 14:30

a co ta zarovka? :D
  • 0

.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 710
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 6

Re: Připojení REIDA

Příspěvekod Otomar » 21.12.2017 15:51

Zdarec,
připojuju indukční sondu (LJ12A3-4-Z/BX). Pozapojoval sem podle schemata níže. Potřeboval bych poradit, jak to nastavit v repetier konfigurátoru.
Sondu připojím na napájení 12V. Na ramps mám připojeno na S a GND. Když měřím voltmetrem napětí na signálu a zemi, tak naměřím v klidu 3,83V, po sepnutí 0V. Na displeji se dívám na stav endstopu Z a tam se stav nemění. Je problém s těmi 3,83V, nebo to mám špatně nastavené?

Výstřižek.PNG

1MoJpY.png
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Otomar
 
Příspěvky: 546
Images: 0
Registrován: 20.12.2014 11:24
Bydliště: JMK
Reputation: 0

Re: Připojení REIDA

Příspěvekod Vlado » 26.12.2017 21:55

Otazocka
Ma nejaky zmysel pouzivat NPN LJ12A3-4-Z/BX-5V ??? Teda kedze je sonda stavana na 5V tak netreba zmensovat 12V ale zapoja sa kable priamo do konektoru endstopu na doske nie?
Alebo je v tom nejaky chytacik?
  • 0

Vlado
 
Příspěvky: 30
Registrován: 08.11.2015 17:17
Reputation: 0

Předchozí

Zpět na Rebel sCUBE

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: ardy a 1 návštěvník