Stránka 8 z 9

Re: Stavba - tipy

PříspěvekNapsal: 13.12.2017 12:53
od Saph
Zkontroluj zapojeni kabelu jestli je vše správně. Tohle můžou dělat třeba endstopy zapojene misto na signal a gnd na +5V a gnd, prostě o pin vedle.
Jinak ten zdroj máš dost slabý, natopit na tisk ABS ta podložka nezvladne.

Re: Stavba - tipy

PříspěvekNapsal: 13.12.2017 16:20
od firewire
Kouknu nato ale docela mě překvapilo že deska nic neudělala když jsem do ní pustil 220V ohledně zdroje jeto v pořádku ohřevnou desku mám na 220V 250W řízenou relem

Re: Stavba - tipy

PříspěvekNapsal: 13.12.2017 16:46
od tomast
Pokud jsi do Rumby opravdu pustil 220V, tak jediné co by mohla udělat, je to, že zakouří :)
Pouštíš do ní asi spíš 12V nebo 24V.

Pokud desku přes USB připojíš k PC (+ správné USB drivery) vidíš ji? Dostaneš se k ní přes Arduino IDE?

Re: Stavba - tipy

PříspěvekNapsal: 13.12.2017 17:50
od firewire
Myslel jsem 12V už jsem se jen sekl, když jsem připojil desku do pc bez napájení tak se nic nestalo když jsem zaplatil napájení tak jsem ji viděl. Bohužel mi nešel nahrát Merlin ale byla chyba špatně verze arduina IDE. Dnes nemám notebook tak to neotestuji až zítra ale zaskočilo mě že se nerozsvitil ani displej ale jelikož nebyl nahraný Merlin tak asi proto.

Re: Stavba - tipy

PříspěvekNapsal: 13.12.2017 18:16
od honzahs
Přehoď jumper na USB a připojíš ji i bez přívodu napájení. Musí se rozsvítit diody RX a TX. To je známka toho, že deska komunikuje přes USB.
Kukni na obrázek. je to ten jumper vedle prvního driveru(X)
800px-Rumba-USB-fix.jpg

Re: Stavba - tipy

PříspěvekNapsal: 14.12.2017 19:46
od firewire
jak jsem prehodil ten jumper tak uz to reagovalo na to usb jen s pc, dal jsem nahrat merlina, RX blikalo seem tam oranzove a po nejake dobe arduino vypsalo toto


Projekt zabírá 151 018 bytů (59%) úložného místa pro program. Maximum je 253 952 bytů.
Globální proměnné zabírají 4 946 bytů (60%) dynamické paměti, 3 246 bytů zůstává pro lokální proměnné. Maximum je 8 192 bytů.
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_getsync(): timeout communicating with programmer


nemam jeste nekde prepojit nejaky jumper krom toho na 12V USB?

Re: Stavba - tipy

PříspěvekNapsal: 14.12.2017 21:53
od tomast

Re: Stavba - tipy

PříspěvekNapsal: 15.12.2017 17:39
od firewire
tomast píše:https://arduino.stackexchange.com/questions/13060/avrdude-stk500v2-getsync-timeout-communicating-with-programmer-error
http://forum.arduino.cc/index.php?topic=135451.0


asi jsem natvrdlej ale nepochopil jsem to. nešlo by to říci jednoduše?

Re: Stavba - tipy

PříspěvekNapsal: 15.12.2017 18:25
od Rebel
Nemam cas to ted cist cele, ale nemas nahodou pripojene LCD, ktere ma opacne konektory (pretizi to pak 5V a procesor nejede) ? Odpoj ho a zkus to nahrat znovu.

Re: Stavba - tipy

PříspěvekNapsal: 15.12.2017 19:16
od firewire
Rebel píše:Nemam cas to ted cist cele, ale nemas nahodou pripojene LCD, ktere ma opacne konektory (pretizi to pak 5V a procesor nejede) ? Odpoj ho a zkus to nahrat znovu.


dobrý podnět, když jsem to rozpojil tak to už nahrávalo, ale zas to píše toto

C:\Users\*****\Documents\Arduino\libraries\U8glib\utility\u8g_rot.c:48:1: warning: initialization from incompatible pointer type [enabled by default]

u8g_dev_t u8g_dev_rot = { u8g_dev_rot_dummy_fn, NULL, NULL };

^

C:\Users\*****\Documents\Arduino\libraries\U8glib\utility\u8g_rot.c:48:1: warning: (near initialization for 'u8g_dev_rot.dev_fn') [enabled by default]


Projekt zabírá 151 018 bytů (59%) úložného místa pro program. Maximum je 253 952 bytů.
Globální proměnné zabírají 4 946 bytů (60%) dynamické paměti, 3 246 bytů zůstává pro lokální proměnné. Maximum je 8 192 bytů.

Re: Stavba - tipy

PříspěvekNapsal: 16.12.2017 14:02
od medapeta
Špatná verze arduina ?

Re: Stavba - tipy

PříspěvekNapsal: 20.12.2017 07:50
od firewire
medapeta píše:Špatná verze arduina ?


pouzivam verzi 1.6.7 coz je podle me stabilni verze a jde pres ni i kontrola, pres novejsi to ani neprojde

Re: Stavba - tipy

PříspěvekNapsal: 21.12.2017 20:47
od medapeta
Tak dej naopak starší.

Re: Stavba - tipy

PříspěvekNapsal: 21.12.2017 23:03
od firewire
No nevím jak jsem to dokázal ale z ničeho nic se to nainstalovalo tak jsem zapojil 220 a pořád nic jen displej problikava možná ho mám špatně zapojený nebo někde špatně zapojeny jumper nebo už fakt nevím

Re: Stavba - tipy

PříspěvekNapsal: 22.12.2017 01:45
od medapeta
Zaplatil za co ???