Stavba - tipy

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod creagel » 28.12.2021 13:50

Tak uz to slape - je potreba v pins_FYSETC_F6_13.h nastavit [AXIS]_SERIAL_RX_PIN na nejakou hodnotu (defaultne je -1). Marlin vyzaduje jak RX tak TX piny.
  • 0

creagel
 
Příspěvky: 139
Registrován: 13.11.2014 22:46
Bydliště: Sedlcany - Stredni Cechy.
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod Rebel » 28.12.2021 16:18

Tam akorát bacha na to, pokud máš verzi desky 1.2, tak to ty RX piny neumí a bude to hlásit chybu komunikace, ale TX fungují, takže to drivery "nakrmí", ale je potřeba to zkontrolovat v Marlinu debugem TMC.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, MeCretor2-upravený, Anycubic Photon, RR1, RR400M ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3891
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 108
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod creagel » 29.12.2021 11:23

Desku mam 1.3 - vecer jsem to tam konecne nahral a presne jak pises - TMC CONNECTION ERROR. Je otazka, jestli ty PIN pro RX v souboru (defaultne je tam -1 a za tim v komentari hodnota, kterou jsem pouzil) jsou spravne. Neni to nahodou "opraveny" az v revizi 1.4 a n 1.3 to resit jedine zakomentovanim te hlasky ve zdrojacich? :)

Kdyz nastavim v konfiguraci pocet kroku na mm, tak se zmena projevuje. Zapojeni jednotlivych jumperu mam viz. moje foto ve vlakne viewtopic.php?f=20&t=2906&start=15 - nejsem si jisty pripojkama pod driverem.

Nejsem si teda 100% jisty, ze to tak je ok.
  • 0

creagel
 
Příspěvky: 139
Registrován: 13.11.2014 22:46
Bydliště: Sedlcany - Stredni Cechy.
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod Rebel » 29.12.2021 14:06

Uz si to moc nepamatuju, asi jsem se seknul a je to jak pises, zrejme byl problem u 1.3 a az v 1.4 uz byla ok, co se tyce tech RX :D
Kazdopadne pokud to reaguje na zmenu kroku a proudu, povazoval bych to vice mene za uspech :)
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, MeCretor2-upravený, Anycubic Photon, RR1, RR400M ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3891
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 108
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod creagel » 30.12.2021 17:19

Uz se blizim ke konci stavby - ted jsem se teda zasekl na extruderu. Mam pro nej DRV8825. Ale ne a ne vyladit kroky. Kdyz necham propojeny jen MS2 a MS3, tak mi to pripada, ze jsou mikrokoky 1/32 nastaveny spravne. Ale pri posunovani filamentu z menu se extruder toci strasne pomalu. Bez ohledu na to, kolik mm nastavim (jestli je krok 1mm nebo 10mm). Nema na to vliv ani nastaveni hodnoty pro extruder v DEFAULT_AXIS_STEPS_PER_UNIT.

Pokud nechan propojeny jen prvni jumpber (dle dokomuentace FYSETC F6 pro DRV8825), tak je rychlost dobra (tam bych musel poladit kroky, protoze pri posunu o 1mm to popoleze o cca 14mm).

Jinak ostatni osy (tam mam TMC2208) jezdi jak maji. Nemate nejaky napad co zmenit?


EDIT: Odpovim si sam - je to dano tim, ze v default konfiguraci je pro rucni posun filamentu mala rychlost. A druha zrada - pokud upravite v konfiguraci DEFAULT_AXIS_STEPS_PER_UNIT a uz jste ulozili nastaveni do EEPROM, tak se pouzije to z EEPROM a ne to co je upravene ve zdrojacich (coz byl muj problem) ;)
  • 0

creagel
 
Příspěvky: 139
Registrován: 13.11.2014 22:46
Bydliště: Sedlcany - Stredni Cechy.
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod creagel » 09.01.2022 15:33

Jak vam vychazi hotend (resp. topne teleso) daleko od pojezdu extruderu? Muj ma oznaceni J-head markerbot V6 (kupoval jsem jiz v 2019) a topna kostka vychazi ani ne mm od pojezdu. Ani tam nemuzu poradne dat gumovou krytky (viz. foto). Bojim se, ze pri tisku extruder zmekne tak moc, az se to ohne a nalepi na hotend.
  • 0

Přílohy
Screenshot 2022-01-09 at 14.21.36.png
Screenshot 2022-01-09 at 14.21.36.png (579.7 KiB) Zobrazeno 3732 krát
creagel
 
Příspěvky: 139
Registrován: 13.11.2014 22:46
Bydliště: Sedlcany - Stredni Cechy.
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod creagel » 25.02.2022 23:43

Nemate prosim vykres na stolek pro heatbed 300x200?
  • 0

creagel
 
Příspěvky: 139
Registrován: 13.11.2014 22:46
Bydliště: Sedlcany - Stredni Cechy.
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod creagel » 21.03.2022 00:33

Stolek jsem si nakreslil nakonec sam. Za zaklad jsem pouzil stolek 200x300 z Rebel II. Akorat nemuzu nikde najit, jaka by mela byt spravna osova vzdalenost U profilu drzaku stolku. Merenim to u me to vychazi 112mm. Je to spravne?
  • 0

creagel
 
Příspěvky: 139
Registrován: 13.11.2014 22:46
Bydliště: Sedlcany - Stredni Cechy.
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod creagel » 08.04.2022 21:04

Tak uz i s rozmerama jsem si poradil. Dneska jsem slavnostne osadil vyhrivanou podlozku mk3a 300x200, zapojil, zapnul vse bezelo. Dal jsem natopit hotend na 230 stupnu - bezproblemu. Nechal jsem vse vychladnout a zkusil natopit bed na 60 stupnu. Pri 35 stupnich se vse vyplo a zdroj se uz nezapne. Vse jedu 24V. Zdroj je S-400-24 (24V, 16.7A). Zdroj nesrmdi, nezakourilo se z niceho, zdroj nejde zapnout ani samoty (asi je v haji, ale uvnitr nic odpaledne na pohled ani cichem nevypada).

Jak vykonne zdroje na 24V pouzivate?
  • 0

creagel
 
Příspěvky: 139
Registrován: 13.11.2014 22:46
Bydliště: Sedlcany - Stredni Cechy.
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod creagel » 15.04.2022 18:20

Mam na zkousku zatim jiny 24V zdroj 20A a jede vse dobre - teda az na jeho hlucnost ventilatoru :)

Mam ale par dalsi dotazu na uspesne stavitele sCube:

1) Parkujete stolek po dotisku uplne dolu? V ose Z sam od sebe nedrzi (a nebo mam neco blbe, ze nedrzi).

2) Pohyb osy Z je takovy "divoky". Nastaveni vychozi pozice probehne vzdy ok. Ale obcas se mi zda, ze pri popojeti dolu popojede az moc. Pripadne kdyz ve sliceru zapnu Z lift, tak se pak nevrati na puvodni vysku a pak se tiskne do vzduchu. Mam na ose Z trapez se spojkou (ve spojce problem nevidim). Nemam trapezovou matici s pruzinkou. To by spolehlive melo i tak fungovat,ne? Nebo bude trapezova matka s pruzinou nutna?

3) Po posuvu stolku o vrstvu (aktualne zkousim 0.2) se lehouce rozkmita. Stolek mam bytelny 3mm nerez. Puvodni myslenka byla, ze se stolek nepohybuje, tak mu vaha vadit nebude. Mam udelat lehci? Stolek mam klasicky na profilech a vodici tyce jen z jedne strany.
  • 0

creagel
 
Příspěvky: 139
Registrován: 13.11.2014 22:46
Bydliště: Sedlcany - Stredni Cechy.
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod creagel » 24.04.2022 22:47

S tim pohybem Z porad jeste bojuju. Prvnich cca 5mm od shora je vse ok, ale pak najednou sjede o vic nez by mel a tisknu do vzduchu. Jako by se "povolila" nejaka vule na tyci. Poladil jsem na presno roztec tyci dole i nahore, poladil jsem presnou kolmost na zakladnu a dela to porad.

Napada me jedina vec - nemam osazeny dil "vymezeni_trapezu". Popravde podle toho dilu nevim, jak by mel fungovat. Muze to byt tim?
  • 0

creagel
 
Příspěvky: 139
Registrován: 13.11.2014 22:46
Bydliště: Sedlcany - Stredni Cechy.
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod Rebel » 25.04.2022 16:22

Spíš bych tipoval malej proud na Z, nebo zbytečně velký acc či velká rychlost posuvu.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, MeCretor2-upravený, Anycubic Photon, RR1, RR400M ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3891
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 108
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod creagel » 28.04.2022 09:27

Posun osy Z vyresen - na vine byla spojka krokovy motor - trapez. Docetl jsem se, ze by nemela byt hridel motoru oprena o trapez. Tak jsem to mel a zpusobovalo to (neprisel jsem proc), ze se v takovem pripade spojka v urcite pozici "natahla" a po nejakem dalsi posunu se krome zmineneho posunu jeste "smrskla". Pritom osa Z po tycich (bez trapezove matice) jezdila naprosto volne (tahal jsem ji po tycich rukou). Stejne tak matka jezdila po trapezu naprosto volne.

Reseni - trapez ve spojce "narazit" az na hridel motoru, prestalo to delat a posunuje se to krasne plynule.
  • 0

creagel
 
Příspěvky: 139
Registrován: 13.11.2014 22:46
Bydliště: Sedlcany - Stredni Cechy.
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod Otomar » 28.04.2022 11:10

Jakou spojku si tam použil, pružnou? Dost často se objevuje na různých tiskárnách, je to zlo...
  • 0

Customized REBEL II, direct HEVO, sCube, Voron Trident, Voron0.1, Custom Pinky Bear project & Neje 30W laser engraver
Otomar
 
Příspěvky: 630
Images: 0
Registrován: 20.12.2014 11:24
Bydliště: JMK
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod creagel » 28.04.2022 12:34

Jo, bohuzel pruznou. Pri prvni prilezitosti (jakmile dorazi pevna) jde pryc.
  • 0

creagel
 
Příspěvky: 139
Registrován: 13.11.2014 22:46
Bydliště: Sedlcany - Stredni Cechy.
Reputation: 0

PředchozíDalší

Zpět na Rebel sCUBE

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron