Stavba - tipy

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod nazdarek1980 » 22.12.2017 03:10

Umí nškdo rozchodit SD kartu v Merlinovi (stažen odsud). Mám doma 3 Rumby a ani s jednou mi SD karta nechodí. S Repetierem je to v pohodě. Takže asi jako jediný používám na Scube Repetiera.

Poradíte někdo ?
  • 0

nazdarek1980
 
Příspěvky: 114
Registrován: 10.11.2013 14:18
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod firewire » 22.12.2017 14:51

medapeta píše:Zaplatil za co ???


preklep :-) zapojil, uz jsem to opravil
  • 0

firewire
 
Příspěvky: 179
Registrován: 07.01.2014 15:47
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod firewire » 22.12.2017 14:53

nazdarek1980 píše:Umí nškdo rozchodit SD kartu v Merlinovi (stažen odsud). Mám doma 3 Rumby a ani s jednou mi SD karta nechodí. S Repetierem je to v pohodě. Takže asi jako jediný používám na Scube Repetiera.

Poradíte někdo ?


To más dobré, že aspon neco funguje, ja nevim, ale neco mam u sebe spatne a bohuzel :-(
  • 0

firewire
 
Příspěvky: 179
Registrován: 07.01.2014 15:47
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod tomast » 22.12.2017 16:19

Budeš muset postupně hledat.
- vypisuje něco na sériovou konzoli v PC?
- komunikuje s nějakým programem, který umí přímo komunikovat s tiskárnou?
- není problém s nahráváním způsobený nekvalitním USB kabelem?
- máš tam správnou knihovnu pro daný displej?
...
  • 0

tomast
 
Příspěvky: 70
Images: 1
Registrován: 20.11.2017 21:44
Bydliště: Praha
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod firewire » 22.12.2017 20:55

tomast píše:Budeš muset postupně hledat.
- vypisuje něco na sériovou konzoli v PC?
- komunikuje s nějakým programem, který umí přímo komunikovat s tiskárnou?
- není problém s nahráváním způsobený nekvalitním USB kabelem?
- máš tam správnou knihovnu pro daný displej?
...


Nasel jsem nejaky reapeter host na uloz to, tak jsem to zkusil a neco se hejbe, nejde ohrev desky, koncak Z nehnou se motory ve smeru Y atd, nejspis se tam musi nastavit plno veci a jaksi nevim kde :-( nemas pripadne nejaky program, s kterym to muzu otestovat na 100%? pripadne k tomu tvuj setting? u toho displeje je mozne, ze mam spatnou knihovnu, popravde jsem nikdy neinstaloval knihovny tak v tomhle tak trochu nevim a mozna i zde je problem, pouzivam ten full graficky displey, ten ktery tam ma byt proste :D mozna ze mam i spatne kabely od dispeleje zapojene, ja uz opravdu nevim co vse muzu delat spatne :-(

kdyz to mam na obrazku tka to dokazi podle toho zapojit nebo podle schematu, neco jsem nasel, ale kdo vi jestli je vse spravne
  • 0

firewire
 
Příspěvky: 179
Registrován: 07.01.2014 15:47
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod caven » 22.12.2017 21:16

repetier stáhni z domácích stránek
https://www.repetier.com/download-software/
  • 0

caven
 
Příspěvky: 31
Registrován: 23.12.2014 17:30
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod medapeta » 23.12.2017 00:04

Fakt netahej software z pochybných zdrojů. Tohle je dostupné zdarma přímo od autorů.
  • 0

-------------------------------------------------------------------
Rebelix X2, Rebel II HD, Rebel IIC 250x300x300
medapeta
 
Příspěvky: 1281
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 9

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod dmachaty » 28.12.2017 16:20

nazdarek1980 píše:Umí nškdo rozchodit SD kartu v Merlinovi (stažen odsud). Mám doma 3 Rumby a ani s jednou mi SD karta nechodí. S Repetierem je to v pohodě. Takže asi jako jediný používám na Scube Repetiera.
Poradíte někdo ?


Mám rozchozenou SD kartu na Marlinovi (jestli teda Merlin není jiný fw :-) ) na RUMBA+ od Rebela. Nevycházel jsem z fw odsud, ale z nejnovější verze z githubu. Customizace je tak na půl hodinky.
  • 0

[Rebel sCube] +PETFolie +TMC2100
[Prusa i3 clone] Rozmontovat, mrtvý.
dmachaty
 
Příspěvky: 72
Registrován: 17.05.2017 09:59
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod kinng » 13.02.2018 20:08

Ahoj,
Prosím o radu.
Oživuji sCUBE mám RUMBA+ (DRV8825+LV7928) 24V a FW Marlin 1.1.6 zde z fora.
OSA X a Y mi jezdí (sem tam) a vracejí se domu.
Osa Z mi jezdí (sem tam) ale když dám povel aby jela domu tak nejede.
Připojil jsem se k PC a přes PC se to chová také stejně.
Zkusil jsem přepojit endstop z pinů Zmin na pin Zmax a také nic.
Kde jsem udělal chybu?
Podle popisu je v FW nakonfigurovaná i REIDA tu nemám zapojenou.
Hlídání filamentu taky nemám zapojený.
S FW a jeho editací si ještě nejsem jistý.
Díky.
  • 0

kinng
 
Příspěvky: 4
Registrován: 21.10.2017 17:58
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod Ikvoid » 24.02.2018 11:45

Ahoj,
mám podobný problém jako kinng.
Mám Rebela II a FW Marlin 1.1.6 zde z fora.
Když ovládám osu Z tak se jezdí dobře. Ale když chci aby sjela domů, tak se motory otočí jen o kousek a pak jen hučí.
Myslím si, že je moc velkou rychlostí pohybu směr domů, protože když motorům trochu pomůžu rukou, tak se občas chvilku v pohodě točí. Nevím jak tu rychlost změnit, snad někdo poradí.
Díky.
  • 0

Ikvoid
 
Příspěvky: 5
Registrován: 02.02.2018 18:50
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod smejch » 24.02.2018 12:05

Stačí změnit #define HOMING_FEEDRATE_Z v záložce v Configuration.h. Mám 1.6.9 počítám že v 1.1.6 se to bude jmenovat podobně.
  • 0

smejch
 
Příspěvky: 33
Registrován: 20.02.2017 17:12
Reputation: 0

Předchozí

Zpět na Rebel sCUBE

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 1 návštěvník