Osa Z dlzky zav. tyce

Osa Z dlzky zav. tyce

Příspěvekod risoo » 05.07.2017 21:30

zdar
len otazka ohladne osi Z
prave tlacim diely a chcem sa spytat na pouzitie tohto
trapez plus motor

pise sa tam ze trapez 300mm a motor 40mm vojde to tam pri pouziti 400mm profilu. ?
  • 0

mam prusu MX2 clone titan extrud (clone) + orig. E3D HE,
pouzivam dosku MKS GEN1.4 (papaa ramps. 1.4 - never)
sCUBE - 4. place on 3D expo 2018 Praha :-)
tlace cez Rpi3 a repetier server.
www.3d-tlaciarne.com
risoo
 
Příspěvky: 40
Registrován: 18.01.2015 15:54
Bydliště: Bratislava
Reputation: 0

Re: Osa Z dlzky zav. tyce

Příspěvekod Rebel » 05.07.2017 21:48

Ano, pouzivam je prave na sCUBE.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3338
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 100
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Osa Z dlzky zav. tyce

Příspěvekod risoo » 05.07.2017 21:52

Rebel píše:Ano, pouzivam je prave na sCUBE.

Ok. Mozno na konci tyzdna objednavam.


Odoslané z HTC One M9 pomocou Tapatalku
  • 0

mam prusu MX2 clone titan extrud (clone) + orig. E3D HE,
pouzivam dosku MKS GEN1.4 (papaa ramps. 1.4 - never)
sCUBE - 4. place on 3D expo 2018 Praha :-)
tlace cez Rpi3 a repetier server.
www.3d-tlaciarne.com
risoo
 
Příspěvky: 40
Registrován: 18.01.2015 15:54
Bydliště: Bratislava
Reputation: 0

Re: Osa Z dlzky zav. tyce

Příspěvekod Rebel » 05.07.2017 22:01

Akorat je v tistenyjch dilech pro nej jiny stl. V downloadu na dropboxu by mely byt oba dily, tedy jak pro 1003 se spojkou, tak pro onen motor s integrovanym trapezem.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3338
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 100
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Osa Z dlzky zav. tyce

Příspěvekod risoo » 06.07.2017 15:06

Rebel píše:Akorat je v tistenyjch dilech pro nej jiny stl. V downloadu na dropboxu by mely byt oba dily, tedy jak pro 1003 se spojkou, tak pro onen motor s integrovanym trapezem.

Ano pochopil som,uz ho mam vytlaceny

Len maly detail
Ten diel ma drazky ktore presne zapadnu do profilu.

Nedal by sa tak upravit aj horny diel, aby boli tyce pekne rovno ako maju byt.
Aby pekne diel zapadol do profilu a len sa nastavi vzdialenost od bocneho profilu.


Odoslané z HTC One M9 pomocou Tapatalku
  • 0

mam prusu MX2 clone titan extrud (clone) + orig. E3D HE,
pouzivam dosku MKS GEN1.4 (papaa ramps. 1.4 - never)
sCUBE - 4. place on 3D expo 2018 Praha :-)
tlace cez Rpi3 a repetier server.
www.3d-tlaciarne.com
risoo
 
Příspěvky: 40
Registrován: 18.01.2015 15:54
Bydliště: Bratislava
Reputation: 0

Re: Osa Z dlzky zav. tyce

Příspěvekod Rebel » 06.07.2017 16:12

Je to tak schvalne kvuli tomu, ze ten dil nechci tisknout na "boku" kvuli smeru namahani uchytu tyci a pokud by tam ty nalitky byly, tak by se to zase muselo tisknout na podperach, coz je kravina.
Kazdopadne se mi nezda jako velkej problem to usadit bez toho osazeni a pokud to nekomu nejde, tak nu doporucuji tuto konstrukci nestavet :D
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3338
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 100
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Osa Z dlzky zav. tyce

Příspěvekod dmachaty » 11.07.2017 14:01

Můžu se zeptat na odhad vlivu těch dvou konstrukcí? Tedy:

[1] Motor z číny se zabudovaným trapézem Tr8x8
[2] Motor z Microconu + spojka 5x8 + samostatný trapéz Tr8x8


Napadají mě následující argumenty:
+[1] - Pevné koaxiální spojení
-[1] - Předem nejistá kvalita motoru a tyče

+[2] - Kvalitnější motor (snad?)
+[2] - Vyměnitelný trapéz v případě nerovnosti/poruchy
+[2] - Poloviční cena oproti [1] (1250Kč vs 279+74+239Kč)
-[2] - Spojka může vnést nepřesnosti (ale u sCube je trapéz z obou stran zpevněn hladkými tyčemi, tak nevím jaký to vlastně může mít vliv)

Díky!
  • 0

[Rebel sCube] +PETFolie +TMC2100
[Prusa i3 clone] Rozmontovat, mrtvý.
dmachaty
 
Příspěvky: 72
Registrován: 17.05.2017 09:59
Reputation: 0


Re: Osa Z dlzky zav. tyce

Příspěvekod Rebel » 11.07.2017 18:42

fdd1222> dost zbytecna a nesmyslna kombinace bez poradneho oboustranneho uchyceni kulickoveho sroubu a s pouzitim zminene spojky uz vubec.....

dmachaty> rozdil je vcelku jednoduchy, motor s trapezem je jednodusi na montaz, neni potreba trapez vymezit a ulozit do lozisek, to vrchni je pak spise pro paradu. na posledni co jsem stavel jsem ho ani nedaval a neni to znat.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3338
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 100
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Osa Z dlzky zav. tyce

Příspěvekod fdd1222 » 11.07.2017 20:27

Kulickovy sroub musi byt uchycen uplne stejne jako trapezovy. Staci z jedne strany. Pri tak male delce a nizkych otackach neni zadny duvod davat domky z obou stran. Tato spojka je mnohem lepsi nez kus hadice, plastove vytisky apod. co se tady bezne ke spojovani pouzivaji. Motor se zabudovanym trapezem nema krome jednoduche montaze zadne vyhody. S kulickacem dostanes za min penez mnohem vic muziky...
  • 0

fdd1222
 
Příspěvky: 511
Images: 0
Registrován: 12.11.2016 19:59
Reputation: -5
Pokud je snaha, dá se to napravit.

Re: Osa Z dlzky zav. tyce

Příspěvekod Rebel » 11.07.2017 20:50

Za min penez s motorem a spojkou asi tezko a ta "muzika" je vice mene stejna. Navic ten kulickac je pro tento ucel naprosto zbytecne masivni zalezitost. Ale klidne si tam davejte co chce, ale ta jednoduchost montaze je pro vetsinu lidi zcela zasadni. Kazdopadne ja jsem se snazil odpovedet na dotaz a ten trapez se mi zda trochu OT.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3338
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 100
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Osa Z dlzky zav. tyce

Příspěvekod dmachaty » 11.07.2017 22:38

Díky za odpověď.

Ptal jsem se proto, že v STL složce jsou obě varianty (inbuilt i spojka), tak mě zajímalo srovnání..
  • 0

[Rebel sCube] +PETFolie +TMC2100
[Prusa i3 clone] Rozmontovat, mrtvý.
dmachaty
 
Příspěvky: 72
Registrován: 17.05.2017 09:59
Reputation: 0

Re: Osa Z dlzky zav. tyce

Příspěvekod Rebel » 11.07.2017 22:44

Je to z toho duvodu, ze obe verze lze pouzit a pri spravne montazi neni ve funkcnosti zadny rozdil.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3338
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 100
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Osa Z dlzky zav. tyce

Příspěvekod zemciko » 13.07.2017 14:49

Já teď dával místo závitovkek tr8x8x300, microcony + Alu 5/8 spojky a nahoru to chytil do https://www.aliexpress.com/item/Wholesa ... 30171.html a chodí to výborně (i to seje).
Akorát ty KFL litý uchyty by bylo jednodušší vytsknout kdyby ty ložiska s červíkama šli koupit zvlášť (nedrží v nich samy kolmo)...
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 1131
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: Osa Z dlzky zav. tyce

Příspěvekod Saph » 13.07.2017 18:27

zemciko: mám to na tiskárnách řešené stejně, ale ty kovové úchyty jsem zahodil a jen to samotné ložisko usadil do tištěného dílu. Bohužel se mi taky nepodařilo nikde sehnat samotné ložisko s červíky.
A potvrzuji, že toto řešení funguje spolehlivě (testováno už víc než půl roku).
  • 0

Saph
 
Příspěvky: 530
Registrován: 20.09.2015 19:50
Bydliště: Kroměříž
Reputation: 0

Další

Zpět na Rebel sCUBE

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník