PINDA autoleveling

PINDA autoleveling

Příspěvekod RiMaServis » 19.03.2021 13:48

Nazdar, potřeboval bych poradit, na sCUBE používám PINDU, při zahajování tisku funguje normálně, odměří první vrstvu a tisk se rozjede, ale pokud chci udělat autoleveling tak jakoby nezareagovala, dioda se při přiblížení rozvítí, ale motory se nevypnou, tryska narazí do desky a motory přeskakují. Poradí někdo čím by to mohlo být?
  • 0

--------------------------------------------
Radek
Rebel II HD JRC, Rebel sCUBE , Rebel LC
RiMaServis
 
Příspěvky: 128
Registrován: 04.04.2016 13:13
Bydliště: Frýdlant n.O.
Reputation: 0

Re: PINDA autoleveling

Příspěvekod RiMaServis » 20.03.2021 14:09

nikoho nic nenapadá?
mohl by mi někdo poslat konfigurační soubor na Marlin 1.6 s funkční PINDOu a funkčním vyrovnáním podložky? Udělal bych si porovnání, jestli někde nemám botu :)
Předem děkuji
  • 0

--------------------------------------------
Radek
Rebel II HD JRC, Rebel sCUBE , Rebel LC
RiMaServis
 
Příspěvky: 128
Registrován: 04.04.2016 13:13
Bydliště: Frýdlant n.O.
Reputation: 0

Re: PINDA autoleveling

Příspěvekod Rebel » 20.03.2021 16:28

Tak je otaykou jak to mas zapojene. Tady je prvotni verze, kde se pro spinani napajeni sondy, aby se neohrivala sama vlastni elektronikou pomoci funkce SOLENOID viewtopic.php?f=58&t=1970 dalsi FW jsem nahazel ted sem https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing pomalu se to tam sype, je tam 14 ruznych FW RII+sCube. Ber to spise pro instiraci, urcite nebudes mit na 100% stejnou konfiguraci.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3854
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 108
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: PINDA autoleveling

Příspěvekod RiMaServis » 20.03.2021 19:44

Pevně jsem doufal že se ozveš zrovna ty :) díky.
Takže deska je tam RUMBA+, sonda LJ12A3-4-Z/BX-5V, zapojena je přímo na ENDSTOP Z- (+-D), drivery TMC2208, bed 200x300 (to ale asi není podstatné)
ale jak říkám pro běžný tisk reaguje v pořádku (najede na střed desky odměří a tisk se rozjede) ale když v menu zvolím "Vyrovnat podložku" tak to prostě blbne
  • 0

--------------------------------------------
Radek
Rebel II HD JRC, Rebel sCUBE , Rebel LC
RiMaServis
 
Příspěvky: 128
Registrován: 04.04.2016 13:13
Bydliště: Frýdlant n.O.
Reputation: 0

Re: PINDA autoleveling

Příspěvekod Rebel » 20.03.2021 20:57

Zkus mrknout to nekteré z těch verzí na gdisku, ale v případě kdy máš sondu přímo napájenou, tak máš nejspíše někde blbě něco v konfiguraci. Zkus omrknout v Configuration.h řádek
Kód: Vybrat vše
#define Z_MIN_PROBE_USES_Z_MIN_ENDSTOP_PIN

měl by si ho mít odkomentovaný.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3854
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 108
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: PINDA autoleveling

Příspěvekod RiMaServis » 20.03.2021 21:17

mam ho odkomentovaný, ale mate mě to že sonda před zahájením tisku funguje a na vyrovnání ne
  • 0

--------------------------------------------
Radek
Rebel II HD JRC, Rebel sCUBE , Rebel LC
RiMaServis
 
Příspěvky: 128
Registrován: 04.04.2016 13:13
Bydliště: Frýdlant n.O.
Reputation: 0

Re: PINDA autoleveling

Příspěvekod Rebel » 20.03.2021 23:38

no, je zapojená na endstop a tak se chvá jako endstop, ale přitom může být sonda pro leveling připojená jinam a mít jiný offset, to není nenormální. Zkuste porovnat zbytek konfigurace a klidně sem hoďte konfiguráky, mrknu na ně, když najdu chvilku.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3854
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 108
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: PINDA autoleveling

Příspěvekod RiMaServis » 20.03.2021 23:48

Rebel píše:no, je zapojená na endstop a tak se chvá jako endstop, ale přitom může být sonda pro leveling připojená jinam a mít jiný offset, to není nenormální. Zkuste porovnat zbytek konfigurace a klidně sem hoďte konfiguráky, mrknu na ně, když najdu chvilku.


to je pravda, to mne nenapadlo, přikladám
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
--------------------------------------------
Radek
Rebel II HD JRC, Rebel sCUBE , Rebel LC
RiMaServis
 
Příspěvky: 128
Registrován: 04.04.2016 13:13
Bydliště: Frýdlant n.O.
Reputation: 0

Re: PINDA autoleveling

Příspěvekod pepiho » 21.03.2021 10:48

V práci máme tiskárnu od Průši s novou PINDOU :-) a já tedy nevím co na ní všichni vidí. První vrstva je evidentně pokaždé jiná, při změně podložky na bedu se musí měnit offset Z. Za mě to není nic úžasného. V porovnání s BLtouch je to hrůza.
Rád zkouším nové fičury, ale tato mezi něma rozhodně nebude.
  • 0

pepiho
 
Příspěvky: 47
Registrován: 11.04.2017 16:36
Reputation: 0

Re: PINDA autoleveling

Příspěvekod RiMaServis » 21.03.2021 11:41

pepiho píše:V práci máme tiskárnu od Průši s novou PINDOU :-) a já tedy nevím co na ní všichni vidí. První vrstva je evidentně pokaždé jiná, při změně podložky na bedu se musí měnit offset Z. Za mě to není nic úžasného. V porovnání s BLtouch je to hrůza.
Rád zkouším nové fičury, ale tato mezi něma rozhodně nebude.


jako endstop funguje dobře, mám několik planžet s různou tloušťkou a nemám problém, první vrstva je pořád dobrá, jen musí být podložka dobře mechanicky seřízená.
  • 0

--------------------------------------------
Radek
Rebel II HD JRC, Rebel sCUBE , Rebel LC
RiMaServis
 
Příspěvky: 128
Registrován: 04.04.2016 13:13
Bydliště: Frýdlant n.O.
Reputation: 0

Re: PINDA autoleveling

Příspěvekod mrjoel » 24.03.2021 23:37

RiMaServis píše:
pepiho píše:V práci máme tiskárnu od Průši s novou PINDOU :-) a já tedy nevím co na ní všichni vidí. První vrstva je evidentně pokaždé jiná, při změně podložky na bedu se musí měnit offset Z. Za mě to není nic úžasného. V porovnání s BLtouch je to hrůza.
Rád zkouším nové fičury, ale tato mezi něma rozhodně nebude.


jako endstop funguje dobře, mám několik planžet s různou tloušťkou a nemám problém, první vrstva je pořád dobrá, jen musí být podložka dobře mechanicky seřízená.


Asi by se slušelo dodat, že Průša PINDA sondu používá také k detekci zkosení os (axis skew), které dokáže automaticky kompenzovat. To s BLtouch udělat nejde.
  • 0

mrjoel
 
Příspěvky: 16
Images: 4
Registrován: 15.12.2014 17:55
Reputation: 0

Re: PINDA autoleveling

Příspěvekod Rebel » 26.03.2021 00:32

No, nevidim v tom nic zasadniho, posli sem jeste Configuration_adv.h a nejakej mensi vygenerovanej gcode, at vidim co do toho na zacatku posilas.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3854
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 108
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: PINDA autoleveling

Příspěvekod RiMaServis » 26.03.2021 07:12

Rebel píše:No, nevidim v tom nic zasadniho, posli sem jeste Configuration_adv.h a nejakej mensi vygenerovanej gcode, at vidim co do toho na zacatku posilas.


přikladám, ale v g-codu mám G29 umyslně vyplé protože to na tom zhavaruje, ono to nejde ani přes menu na tiskárně "vyrovnat podložku"
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
--------------------------------------------
Radek
Rebel II HD JRC, Rebel sCUBE , Rebel LC
RiMaServis
 
Příspěvky: 128
Registrován: 04.04.2016 13:13
Bydliště: Frýdlant n.O.
Reputation: 0

Re: PINDA autoleveling

Příspěvekod Rebel » 28.03.2021 12:26

Hmm, nevidim v tom zásadní problém, funkční verze 1.1.6 je v sekci ke stžení, nebo poslední co jsem dělal pro RUMBA desku je zde, zkus vyjít z toho https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3854
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 108
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D


Zpět na Rebel sCUBE

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků