Maxi sCube

Maxi sCube

Příspěvekod Juraj » 18.09.2019 06:17

Ahojte. Nepokúšal sa niekto stavať sCube vo veľkosti 500x500x500? Zaujímalo by ma či na to budú stačiť tie 10mm tyče. Ďakujem za každý koment k veci.
  • 0

Juraj
 
Příspěvky: 116
Registrován: 19.02.2016 21:59
Reputation: 0

Re: Maxi sCube

Příspěvekod pepeflash » 18.09.2019 10:00

Nazdar.
Jeden človek z Maďarska má na youtube video, kde prerobil tlačiareň Tronxy cube na 12mm tyče a musel ich zrušiť , lebo mal problémy z ložiskami, ktoré sa zadrhávali. Použil systém V-slot (tri gumené koliečka na Al profile 2020 - napríklad tak to funguje na tlačiarni CR10).
  • 0

pepeflash
 
Příspěvky: 3
Registrován: 28.01.2018 20:17
Reputation: 0

Re: Maxi sCube

Příspěvekod Juraj » 18.09.2019 11:06

Cr10 S5 510x510x500mm mám a stojí to za prd. Tiež premýsľam nad tými Vslotami ale sCube by som dal len dlhše profily a tyče a bolo by. Len sa obávan prehýbania tých 10mm tyčí.
  • 0

Juraj
 
Příspěvky: 116
Registrován: 19.02.2016 21:59
Reputation: 0

Re: Maxi sCube

Příspěvekod Juraj » 19.09.2019 08:51

Tak som nad tým premýšľal a hodil diely do fusionu kde sa da upravovať STL. Napadlo ma miesto LM lozisiek pouzit klzne loziska v puzdre čím sa nezmení poloha dielov a stačí len v držiakoch tyčí zväčšiť priemer z 10mm na 12mm. Na túto úpravu je si myslím dostatočný priestor. Či to v praxi bude vyzerať tak dobre ako na monitore sa uvidí až budú diely vytlačené :D
4ks..PNG

4ks..PNG

91971-D7350.PNG
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Juraj
 
Příspěvky: 116
Registrován: 19.02.2016 21:59
Reputation: 0

Re: Maxi sCube

Příspěvekod Juraj » 23.10.2019 06:20

Včera sa mi to podarilo už aj rozhýbať dnes dúfam pustím tlač. Tlačová plocha je teraz 510x510 vošla by sa aj väčša. Výšku som ešte netestoval. Inak je ti na 12mm tyčiach s klznými púzdrami.
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Juraj
 
Příspěvky: 116
Registrován: 19.02.2016 21:59
Reputation: 0

Re: Maxi sCube

Příspěvekod lubosh » 23.10.2019 12:39

Moc pěkné!
Ale tisky budou trvat několik dní :D
Jak máš řešeno ohřívání podložky?
U tak velké to musí být zónové asi, že? Jinak by deformace dělaly neplechu.
Leda, že by tam bylo veliké zrcadlo...
  • 0

lubosh
 
Příspěvky: 1041
Registrován: 19.11.2014 16:42
Bydliště: Praha 10
Reputation: 12
Jen tak dál :)

Re: Maxi sCube

Příspěvekod Juraj » 24.10.2019 04:40

Ďakujem. No je to prerábka z CR10S5 na ktorej fungujem asi 3/4 roka ale hýbajúca podložka ktorá trepe s vytlačkom v ose Y v tomto rozmere nieje nič extra. Vyhrievanie mám momentálne silikonovou podkožkou na 220V s výkonom 1300W a ten 3mm hliník to značne deformuje. Na to dávam 5mm hrubé sklo a s kapacitným snímačom to nejak obstojne funguje. Ale zvažujem alternatívu dať len čisto sklo bez výhrevu prípadne ten zónový výhrev. To musím este premyslieť. Hlavne aj aký výkon by mohol stačiť nakoľko je to teraz aj vcelku žrút.
V tomto rozmere nieje žiadny problém tlačit prvú vrstvu niekoľko hodin.
  • 0

Juraj
 
Příspěvky: 116
Registrován: 19.02.2016 21:59
Reputation: 0

Re: Maxi sCube

Příspěvekod mochr » 24.10.2019 06:13

velikost lakava, jaka tam bude tryska? nejak si to nedovedu predstavit tisknout na to 0,4 nekolik dni.
  • 0

mochr
 
Příspěvky: 202
Images: 2
Registrován: 18.09.2014 08:09
Bydliště: Blansko
Reputation: 0

Re: Maxi sCube

Příspěvekod Juraj » 24.10.2019 09:15

Tryska tam môže byť lubovolná. Podľa potreby. Zrovna na nej budem robiť zákazky kde musí ísť 0.4mm tryska. Výber trysky bude záležať od výrobku ktorý sa bude tlačiť a od jeho potrieb.
  • 0

Juraj
 
Příspěvky: 116
Registrován: 19.02.2016 21:59
Reputation: 0


Zpět na Rebel sCUBE

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků