Stavba - tipy

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod nazdarek1980 » 22.12.2017 03:10

Umí nškdo rozchodit SD kartu v Merlinovi (stažen odsud). Mám doma 3 Rumby a ani s jednou mi SD karta nechodí. S Repetierem je to v pohodě. Takže asi jako jediný používám na Scube Repetiera.

Poradíte někdo ?
  • 0

nazdarek1980
 
Příspěvky: 118
Registrován: 10.11.2013 14:18
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod firewire » 22.12.2017 14:51

medapeta píše:Zaplatil za co ???


preklep :-) zapojil, uz jsem to opravil
  • 0

firewire
 
Příspěvky: 179
Registrován: 07.01.2014 15:47
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod firewire » 22.12.2017 14:53

nazdarek1980 píše:Umí nškdo rozchodit SD kartu v Merlinovi (stažen odsud). Mám doma 3 Rumby a ani s jednou mi SD karta nechodí. S Repetierem je to v pohodě. Takže asi jako jediný používám na Scube Repetiera.

Poradíte někdo ?


To más dobré, že aspon neco funguje, ja nevim, ale neco mam u sebe spatne a bohuzel :-(
  • 0

firewire
 
Příspěvky: 179
Registrován: 07.01.2014 15:47
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod tomast » 22.12.2017 16:19

Budeš muset postupně hledat.
- vypisuje něco na sériovou konzoli v PC?
- komunikuje s nějakým programem, který umí přímo komunikovat s tiskárnou?
- není problém s nahráváním způsobený nekvalitním USB kabelem?
- máš tam správnou knihovnu pro daný displej?
...
  • 0

tomast
 
Příspěvky: 161
Images: 1
Registrován: 20.11.2017 21:44
Bydliště: Praha
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod firewire » 22.12.2017 20:55

tomast píše:Budeš muset postupně hledat.
- vypisuje něco na sériovou konzoli v PC?
- komunikuje s nějakým programem, který umí přímo komunikovat s tiskárnou?
- není problém s nahráváním způsobený nekvalitním USB kabelem?
- máš tam správnou knihovnu pro daný displej?
...


Nasel jsem nejaky reapeter host na uloz to, tak jsem to zkusil a neco se hejbe, nejde ohrev desky, koncak Z nehnou se motory ve smeru Y atd, nejspis se tam musi nastavit plno veci a jaksi nevim kde :-( nemas pripadne nejaky program, s kterym to muzu otestovat na 100%? pripadne k tomu tvuj setting? u toho displeje je mozne, ze mam spatnou knihovnu, popravde jsem nikdy neinstaloval knihovny tak v tomhle tak trochu nevim a mozna i zde je problem, pouzivam ten full graficky displey, ten ktery tam ma byt proste :D mozna ze mam i spatne kabely od dispeleje zapojene, ja uz opravdu nevim co vse muzu delat spatne :-(

kdyz to mam na obrazku tka to dokazi podle toho zapojit nebo podle schematu, neco jsem nasel, ale kdo vi jestli je vse spravne
  • 0

firewire
 
Příspěvky: 179
Registrován: 07.01.2014 15:47
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod caven » 22.12.2017 21:16

repetier stáhni z domácích stránek
https://www.repetier.com/download-software/
  • 0

caven
 
Příspěvky: 31
Registrován: 23.12.2014 17:30
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod medapeta » 23.12.2017 00:04

Fakt netahej software z pochybných zdrojů. Tohle je dostupné zdarma přímo od autorů.
  • 0

Dobroser = člověk, který se snaží obohatit společnost zdánlivým konáním dobra.
Nemám rád dobrosery, zvášť ty z pod Tater, kterých se na českých diskusních forech vyrojilo jak masařek na kravinci .
medapeta
 
Příspěvky: 1453
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 4
Jen tak dál :)

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod dmachaty » 28.12.2017 16:20

nazdarek1980 píše:Umí nškdo rozchodit SD kartu v Merlinovi (stažen odsud). Mám doma 3 Rumby a ani s jednou mi SD karta nechodí. S Repetierem je to v pohodě. Takže asi jako jediný používám na Scube Repetiera.
Poradíte někdo ?


Mám rozchozenou SD kartu na Marlinovi (jestli teda Merlin není jiný fw :-) ) na RUMBA+ od Rebela. Nevycházel jsem z fw odsud, ale z nejnovější verze z githubu. Customizace je tak na půl hodinky.
  • 0

[Rebel sCube] +PETFolie +TMC2100
[Prusa i3 clone] Rozmontovat, mrtvý.
dmachaty
 
Příspěvky: 72
Registrován: 17.05.2017 09:59
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod kinng » 13.02.2018 20:08

Ahoj,
Prosím o radu.
Oživuji sCUBE mám RUMBA+ (DRV8825+LV7928) 24V a FW Marlin 1.1.6 zde z fora.
OSA X a Y mi jezdí (sem tam) a vracejí se domu.
Osa Z mi jezdí (sem tam) ale když dám povel aby jela domu tak nejede.
Připojil jsem se k PC a přes PC se to chová také stejně.
Zkusil jsem přepojit endstop z pinů Zmin na pin Zmax a také nic.
Kde jsem udělal chybu?
Podle popisu je v FW nakonfigurovaná i REIDA tu nemám zapojenou.
Hlídání filamentu taky nemám zapojený.
S FW a jeho editací si ještě nejsem jistý.
Díky.
  • 0

kinng
 
Příspěvky: 6
Registrován: 21.10.2017 17:58
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod Ikvoid » 24.02.2018 11:45

Ahoj,
mám podobný problém jako kinng.
Mám Rebela II a FW Marlin 1.1.6 zde z fora.
Když ovládám osu Z tak se jezdí dobře. Ale když chci aby sjela domů, tak se motory otočí jen o kousek a pak jen hučí.
Myslím si, že je moc velkou rychlostí pohybu směr domů, protože když motorům trochu pomůžu rukou, tak se občas chvilku v pohodě točí. Nevím jak tu rychlost změnit, snad někdo poradí.
Díky.
  • 0

Ikvoid
 
Příspěvky: 5
Registrován: 02.02.2018 18:50
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod smejch » 24.02.2018 12:05

Stačí změnit #define HOMING_FEEDRATE_Z v záložce v Configuration.h. Mám 1.6.9 počítám že v 1.1.6 se to bude jmenovat podobně.
  • 0

smejch
 
Příspěvky: 35
Registrován: 20.02.2017 17:12
Reputation: 0

Re: Stavba - tipy

Příspěvekod poutnik » 03.12.2018 19:11

Dokončil a zprovoznil jsem svou Kostku s HB 20 x 30 cm, výška tisku cca 255mm. Fotky zde v jiném vláknu.

Drobné tipy ke stavbě. Díl "Ofuk_vytisku_v6_ABS_1ks.stl" (v mém případě "Ofuk_vytisku_E3Dv6_v2.stl") je opravdu nutné tisknout z ABS. Z PET se při nahřátí podložky > cca 65°C zkroutí a nebude fungovat. Doporučil bych zvážit i tisk z ABS u dílu Extruder_telo_v1.1_1ks.stl (nebo Extruder_telo-E3DV6_v10.stl). Z PETu funguje, ale mezi heatblock a plastovou část sloužící k vedení vzduchu jsem nacpal izolaci. Jen bych poprosil, nebylo by možné poskytnout Ofuk výtisku i pro 50mm radiální nebo 40mm axiální ventilátor? (já si věci pro svou potřebu maluji v OpenSCAD, a tím pádem úprava existujícího modelu je pro mne obtížná... Děkuji).

Na levou stranu kostky (z čelního pohledu) jsem přidal ještě jeden profil pro uchycení kabelů.

Zakrytovanou mám Kostku ze všech stran, i shora polykarbonátovou deskou rozdělenou na 2 části. V mezeře vede vlákno dovnitř. Čekám až mi přijde bowdenová hadička (nebo koupím nějakou hadičku v hobbymarketech) a zkusím to vést s ní, ale funguje mi to i bez této hadičky. Elektroniku mám venku, jen zdroj jsem zatím nechal vevnitř.

Jiří
  • 0

poutnik
 
Příspěvky: 151
Images: 10
Registrován: 06.01.2016 14:22
Bydliště: Brněnsko
Reputation: 0

Předchozí

Zpět na Rebel sCUBE

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron