3D Systems Cube - Help

Před založením nového vlákna se zamyslete, jestli skutečně není kam zařadit a ušetřte tím adminům práci se zbytečným dodatečným tříděním fóra. Děkuji za pochopení. Klidně zde diskutujte o "pikačovinách", OT nebudou řešeny. Tedy stručně řečeno "HNOJNÍK PATŘÍ SEM" :D

Re: 3D Systems Cube - Help

Příspěvekod kissman » 14.01.2018 02:42

Mohu pomoci kdyby bylo potreba ;) CZ distribuce 3DS...
  • 0

Tiskárny: Prusa i3 MK2, MK3, RebeliX X2 XL dual, 3DS CubePro Duo, Cube, ProJet 1200, BCN3D Sigma, FF Finder
Používám: Simplify3D, Repetier Server
kissman
 
Příspěvky: 151
Registrován: 26.10.2015 18:42
Bydliště: Sokolov
Reputation: 0

Re: 3D Systems Cube - Help

Příspěvekod Pepe_Lopez » 14.01.2018 02:50

To vypadá jako dobrá zpráva ...
Znáš odpověď na můj problém? Proč se to ucpává?
  • 0

Rebel II LE (Lopez Edition = kříženec v33 a II.b + tuning) (Marlin) - domácí, Rebel II v27 - ex.
Rebel II JRC HD (Marlin) - pracovní, (jede jak drak)
Cube 3 - pracovní (funkční 3 z 6), :(
CubePro Duo - pracovní (funkční 0 z 2), :(
Pepe_Lopez
 
Příspěvky: 193
Registrován: 25.05.2014 23:07
Bydliště: kousek od Žatce
Reputation: 0

Re: 3D Systems Cube - Help

Příspěvekod kissman » 14.01.2018 02:51

Ted uz jdu chrnet ;) zitra si to poradne prectu a napisu... kdybych zapomel, tak se prosim pripomen, postaci klidne i do SZ, prijde na mejla a ja prijdu sem :D
  • 0

Tiskárny: Prusa i3 MK2, MK3, RebeliX X2 XL dual, 3DS CubePro Duo, Cube, ProJet 1200, BCN3D Sigma, FF Finder
Používám: Simplify3D, Repetier Server
kissman
 
Příspěvky: 151
Registrován: 26.10.2015 18:42
Bydliště: Sokolov
Reputation: 0

Re: 3D Systems Cube - Help

Příspěvekod kissman » 14.01.2018 04:41

Jeste by bylo dobre, kdybys rozepsal co je k Cube a co je ke CubePro... da se to vylustit, ale at nepisu o voze a ty o koze :) staci kdyz editnes puvodni prispevek :)
  • 0

Tiskárny: Prusa i3 MK2, MK3, RebeliX X2 XL dual, 3DS CubePro Duo, Cube, ProJet 1200, BCN3D Sigma, FF Finder
Používám: Simplify3D, Repetier Server
kissman
 
Příspěvky: 151
Registrován: 26.10.2015 18:42
Bydliště: Sokolov
Reputation: 0

Re: 3D Systems Cube - Help

Příspěvekod Pepe_Lopez » 14.01.2018 13:02

Vše co píšu o problému, se zatím týká Cube3, protože jsem zjistil, že pro Cube PRO mi nedodali napájecí kabel !!!
... a samozřejmě k žádné tiskárně ani kus příslušenství.
  • 0

Rebel II LE (Lopez Edition = kříženec v33 a II.b + tuning) (Marlin) - domácí, Rebel II v27 - ex.
Rebel II JRC HD (Marlin) - pracovní, (jede jak drak)
Cube 3 - pracovní (funkční 3 z 6), :(
CubePro Duo - pracovní (funkční 0 z 2), :(
Pepe_Lopez
 
Příspěvky: 193
Registrován: 25.05.2014 23:07
Bydliště: kousek od Žatce
Reputation: 0

Re: 3D Systems Cube - Help

Příspěvekod kissman » 14.01.2018 17:52

Ke CubePro je obycejny napajeci kabel IEC jako je do pocitace :)

Lamajici se filament v cartridgich je znak toho, ze se cartridge nekde valela dlouho v ne uplne fajn prostredi... typicky jsem se s tim setkal u skol, ktere maji 3D lab nekde ve sklepe a filamenty jen tak nekde polozene. Filament zvhlne a kdyz se pak opet dostane do sussiho prostredi tak se rozlame. Prvni pomoc je cartridge rozebrat, vycistit trysku (nahrat horkovzduchem, jehlou vsechno vytahat, neztratit pruzinku), odmotat par metru filamentu a znovu poskladat. Pokud to nepomuze a filament se po chvili zase zasekne a rozlame, je to akorat tak na zahozeni filamentu.

Dvojbarevny objekt se tiskne stejne, jako na jakekoliv jine tiskarne. Tisteny predmet musis mit v sestave nekolika modelu a ty pak nasledne obarvis ve sliceru.

Co se kalibrace tyce, tak ta je automaticka - nicmene je vhodne po jejim probehnuti si vzit obvykly list papiru, strcit ho pod trysku a jeste vysku trysky nad podlozkou lehce doladit. Vetsinou musim kousek zvednout.

Slicovat jde pokud si dobre pamatuji (uz na Cube moc netisknu) v Simplify3D... to plati i pro CubePro.

Tisk pres USB neni moc fajn... lepsi je tisknout z flashky. Ale jinak pri tisku z USB sem nikdy nemel problem.

Firmwary, ktere oserou cip a muze pak ladovat vlastni FW jsou fajn... zkousel jsem u CubePro a slapalo to pekne. Jen nezapomen, ze pak nemuzes 1. resit se supportem kvalitu tisku 2. kdyz se neco rozbije kvuli FW, tak prichazis o moznost zarucni opravy.

CubePro je velice slusna tiskarna (senzor filamentu, robustnost, jednoduchost obsluhy, velka tiskova plocha, spolehlivost) - jeji velkou nevyhodou byl dlouhou dobu jeji proprietarni slicer, ktery mel spousty chyb. Nicmene v poslednich verzich je to uplne nekde jinde a jak uz jsem psal, ve finale lze pouzit Simplify3D.

Nezapomel jsem na neco?
  • 0

Tiskárny: Prusa i3 MK2, MK3, RebeliX X2 XL dual, 3DS CubePro Duo, Cube, ProJet 1200, BCN3D Sigma, FF Finder
Používám: Simplify3D, Repetier Server
kissman
 
Příspěvky: 151
Registrován: 26.10.2015 18:42
Bydliště: Sokolov
Reputation: 0

Re: 3D Systems Cube - Help

Příspěvekod Pepe_Lopez » 14.01.2018 23:51

Kód: Vybrat vše
Ke CubePro je obycejny napajeci kabel IEC jako je do pocitace :)

Vím,ale přesto se jim to snažím omlátit o hubu ... když mi to hodili na krk ať se taky snaží.

Kód: Vybrat vše
Lamajici se filament v cartridgich je znak toho, ze se cartridge nekde valela dlouho v ne uplne fajn prostredi... typicky jsem se s tim setkal u skol, ktere maji 3D lab nekde ve sklepe a filamenty jen tak nekde polozene. Filament zvhlne a kdyz se pak opet dostane do sussiho prostredi tak se rozlame. Prvni pomoc je cartridge rozebrat, vycistit trysku (nahrat horkovzduchem, jehlou vsechno vytahat, neztratit pruzinku), odmotat par metru filamentu a znovu poskladat. Pokud to nepomuze a filament se po chvili zase zasekne a rozlame, je to akorat tak na zahozeni filamentu.


Rozebral jsem, udělal jsem (i když na tu první trysku jsem dejchnul hořákem jak na Rebela a roztekla se). Nicméně, založím náplň, odflusne v pořádku, ale vytisknu maximálně první obrys nebo první vrstvu a je to ucpaný zas. Rebela stavím na listové měrky, zkusím tu mezeru taky zvětšít.

Kód: Vybrat vše
Dvojbarevny objekt se tiskne stejne, jako na jakekoliv jine tiskarne. Tisteny predmet musis mit v sestave nekolika modelu a ty pak nasledne obarvis ve sliceru.


To je právě boj. V tom softu se to na to přetahuje ikona náplně, na to už jsem přišel, ale když vezmu dvoudílnej model tak se nedají zaboha dát modely přes sebe a když je dám na podložku vedle sebe, nevadí, že ten jeden je připravenej třeba cm nad plochou, sedne si na plochu je problém je inteligentně dostat do sebe.

Kód: Vybrat vše
Tisk pres USB neni moc fajn... lepsi je tisknout z flashky. Ale jinak pri tisku z USB sem nikdy nemel problem.


Nedokážu načíst flashku ani napojit USB. Jen pře Wifi.

CubePro jsem zatím netestoval
Dost pochybuju, že mi koupí Simplify3D.

Nejvíc mě teď trápí to ucpávání trysky.
  • 0

Rebel II LE (Lopez Edition = kříženec v33 a II.b + tuning) (Marlin) - domácí, Rebel II v27 - ex.
Rebel II JRC HD (Marlin) - pracovní, (jede jak drak)
Cube 3 - pracovní (funkční 3 z 6), :(
CubePro Duo - pracovní (funkční 0 z 2), :(
Pepe_Lopez
 
Příspěvky: 193
Registrován: 25.05.2014 23:07
Bydliště: kousek od Žatce
Reputation: 0

Re: 3D Systems Cube - Help

Příspěvekod kissman » 15.01.2018 13:40

K tiskarne bys mel mit malou Cernou Cubify flashku (je soucasti baleni). Jinak funguje jakakoliv jina samozrejme... jen je potreba dodrzet FAT32 ;) Pokud ani to nefunguje, pak reklamace.

Model, ktery je tvoreny spravne udelanou sestavou se otevre ve sliceru tak, ze je uz korektne napozicovan. Netreba s nim vubec hybat a slicer s tim samozrejme ani nepocita.
  • 0

Tiskárny: Prusa i3 MK2, MK3, RebeliX X2 XL dual, 3DS CubePro Duo, Cube, ProJet 1200, BCN3D Sigma, FF Finder
Používám: Simplify3D, Repetier Server
kissman
 
Příspěvky: 151
Registrován: 26.10.2015 18:42
Bydliště: Sokolov
Reputation: 0

Předchozí

Zpět na Co se nikam jednoznačně nehodí :)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron