Už tisknu - Rebel II

Před založením nového vlákna se zamyslete, jestli skutečně není kam zařadit a ušetřte tím adminům práci se zbytečným dodatečným tříděním fóra. Děkuji za pochopení. Klidně zde diskutujte o "pikačovinách", OT nebudou řešeny. Tedy stručně řečeno "HNOJNÍK PATŘÍ SEM" :D

Už tisknu - Rebel II

Příspěvekod grafix » 04.11.2017 14:10

Chtěl bych poděkovat všem zde zůčastněným za inspiraci při stavbě Rebela. Rozhodl jsem se pro něj před třema měsíci, vybral jsem luboshova R II.c, nakoupil materiál a pustil se do toho. Přizpůsobil jsem si pár věcí k obrazu svému no a včera jsem poprvé tisknul. Ještě to bude chtít trochu poladit, takže nejspíš budu od Vás zkušených potřebovat nějakou radu. Každopádně díky, je to super !!!

Více fotek v galerii u podpisu, včetně prvního tisku. Měl jsem zuby na hranách zkušební kostky, torchu jsem si pohrál s trapézama, akcelerací a jerkem, no a teď už to vypadá mnohem lépe. Ještě se to pokusím vylepšit... Nevíte někdo náhodou co způsobuje takový jemný šikmý vzor na svislé stěně - viz. čtvrtá fotka kostek v galerii?
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
grafix
 
Příspěvky: 12
Registrován: 29.07.2017 17:35
Reputation: 0

Re: Už tisknu - Rebel II

Příspěvekod M&A 3D tlac » 04.11.2017 16:25

Moc pekne
  • 0

www.3dtlac.xyz
3D tlač , 3D modelovanie a iné :)
M&A 3D tlac
 
Příspěvky: 163
Registrován: 07.03.2017 18:19
Bydliště: Gbely
Reputation: 0

Re: Už tisknu - Rebel II

Příspěvekod akademik » 04.11.2017 18:25

tak to je čistá prácička.. Chválím.. :wink:
  • 0

akademik
 
Příspěvky: 141
Registrován: 26.12.2013 01:58
Reputation: 3
Jen tak dál :)

Re: Už tisknu - Rebel II

Příspěvekod Rebel » 04.11.2017 19:05

Pekne! To sikme moare by se castecne mohlo odstranit FAST DECAY rezimem driveru pro extruder, pokud tam mas DRV8825 viewtopic.php?f=44&t=918
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3323
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 100
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Už tisknu - Rebel II

Příspěvekod grafix » 04.11.2017 19:22

Díky pánové!
Fast Decay mám na XY, na E mám driver 4988. Rebele díky za tip, zkusím na E hodit 8825 s FD.
  • 0

grafix
 
Příspěvky: 12
Registrován: 29.07.2017 17:35
Reputation: 0

Re: Už tisknu - Rebel II

Příspěvekod Rebel » 04.11.2017 19:31

To nedelej, A4988 musi a bude behat lepe. Nemas treba zbytecne prepnute remeny, velky proud na motoru ve vlnici se ose ci extruderu?
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3323
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 100
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Už tisknu - Rebel II

Příspěvekod grafix » 04.11.2017 20:39

Ok, nebudu. Na ty řemeny kouknu, Vref mám 0,2 na XY a 0,25 na E a Z, deska Rumba na 24V.
  • 0

grafix
 
Příspěvky: 12
Registrován: 29.07.2017 17:35
Reputation: 0

Re: Už tisknu - Rebel II

Příspěvekod prochazkao » 04.11.2017 22:36

Wow! Moc pěkná a čistá práce, řekl bych, že peknejsi kombinaci barev jsem ještě neviděl.
Ta bílá s šedou je exclusive!! To muselo dát práce...
  • 0

prochazkao
 
Příspěvky: 144
Registrován: 02.10.2017 11:36
Bydliště: Ostrava
Reputation: 0

Re: Už tisknu - Rebel II

Příspěvekod grafix » 15.11.2017 20:08

Tak jsem začal trochu ladit a dopadlo to bídně, slušně jsem to rozladil - opět zuby na stěnách... Neměl jsem na to moc času, takže mi to trvalo tejden, než jsem to dal dohromady... Fakt se na to musí opatrně. Zásadní problém je ve flexispojkách, jak zde již zaznělo, tyto jsou typu "nahovno" a mám již objednány nové (jiné). Stávající tam zatím nechám, páč jsem je momentálně přemluvil k odpovídající spolupráci. Zase to tiskne pěkně.

Testnul jsem to na vyšším objektu, ať vím, jak se to chová v celém rozsahu osy Z a je to naštěstí v poho. Výška objektu 205mm, PLA šedá Mladeč.
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
grafix
 
Příspěvky: 12
Registrován: 29.07.2017 17:35
Reputation: 0

Re: Už tisknu - Rebel II

Příspěvekod smitec » 15.11.2017 20:25

A jake spojky nejsou na hovno? :)
  • 0

smitec
 
Příspěvky: 30
Registrován: 03.10.2016 09:42
Bydliště: Benátky nad Jizerou
Reputation: 0

Re: Už tisknu - Rebel II

Příspěvekod juliusvla » 16.11.2017 00:09

Tak takhle pěkně vytisknutou Eifelovku jsem ještě neviděl. Na to zábradlí jsem vždycky dojel. Je to opravdu tisk? Zkus se podělit o pár info. Tryska, extruze, rychlost. Moc pěkné, díky :)
  • 0

juliusvla
 
Příspěvky: 97
Registrován: 10.11.2016 23:42
Bydliště: Plzeň
Reputation: 0

Re: Už tisknu - Rebel II

Příspěvekod honzahs » 16.11.2017 00:29

juliusvla píše:Tak takhle pěkně vytisknutou Eifelovku jsem ještě neviděl. Na to zábradlí jsem vždycky dojel. Je to opravdu tisk? Zkus se podělit o pár info. Tryska, extruze, rychlost. Moc pěkné, díky :)


Tak to by mě osobně taky zajímalo. kdysi jsem to zkoušela dopadl jsem stejně jako ty :D
A ještě jak dlouho to vůbec trvalo? Nějaké to info kolem nastavení by mě fakt zajímalo.

Jinak luxus kousek. Budu dělat repas Rebela II, tak jsem asi získal inspiraci :)
  • 0

Rebel II, Rebel SCUBE 300x300x475 :) je to obr.
honzahs
 
Příspěvky: 105
Registrován: 12.01.2017 17:43
Bydliště: Vsetínsko, Zlínsko
Reputation: 0

Re: Už tisknu - Rebel II

Příspěvekod kroxigor » 16.11.2017 05:54

Zase to není takovej problém. Tisknul jsem větší kdysi rozřezanou na díly. http://kroxigor.rajce.idnes.cz/3D_tisky/#IMG_3232.jpg

Se Slic3rem se mi to tehdá nepodařilo, ale s Simplify3D pohoda. Jen si to chce pohrát s teplotou a retrakcema aby to neslintalo a nezvedalo se to.
  • 0

Rebel II V33 (Marlin 1.1.x), Original Prusa i3 MK2.5 - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD, SketchUP
kroxigor
 
Příspěvky: 1456
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Už tisknu - Rebel II

Příspěvekod grafix » 16.11.2017 14:30

Díky, ale zase taková krása to není, přidal jsem detailnější fotky do galerie, pokud máte zájem. Určitě to jde mnohem lépe. Mám problém s navazováním/zakončováním perimetrů u PLA. Dělá mi to tam mezery a zatím nevím jak na to. Navíc jsem to tisk ze začátku moc rychle a kvalita spodní části nic moc.

Jinak používám S3D, pár základních hodnot na Eiffel tower - ex. width 0,4mm, ex. multip. 0,98mm, retrakce 1mm, layer height 0,20, infill 20%, ex. temp 210°C, cooling 50%, speed 60mm/s. Čas cca 6:30h (po zpomalení). Nevím, zda to někomu pomůže, je to vždy o konrétním nastavení firmware tiskárny, konfiguraci HW tiskárny, sliceru a filamentu, jak tady ale všichni vědí...

@ kroxigor: Zase to není takovej problém. Tisknul jsem větší kdysi rozřezanou na díly. http://kroxigor.rajce.idnes.cz/3D_tisky/#IMG_3232.jpg

Hezká věžička, vypadá reálněji, než ta v celku.
  • 0

grafix
 
Příspěvky: 12
Registrován: 29.07.2017 17:35
Reputation: 0

Re: Už tisknu - Rebel II

Příspěvekod kroxigor » 16.11.2017 16:22

Kdyby někdo chtěl v příloze komplet nastavení S3D pro Eiffelovku, ale ještě jsem to neměl úplně odladěné, které jsem vytáhnul z gcode.
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Rebel II V33 (Marlin 1.1.x), Original Prusa i3 MK2.5 - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD, SketchUP
kroxigor
 
Příspěvky: 1456
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Další

Zpět na Co se nikam jednoznačně nehodí :)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník