Motor nema 17 problem

Před založením nového vlákna se zamyslete, jestli skutečně není kam zařadit a ušetřte tím adminům práci se zbytečným dodatečným tříděním fóra. Děkuji za pochopení. Klidně zde diskutujte o "pikačovinách", OT nebudou řešeny. Tedy stručně řečeno "HNOJNÍK PATŘÍ SEM" :D

Motor nema 17 problem

Příspěvekod M&A 3D tlac » 22.04.2017 13:52

Zdravim.
Nie som elektortechnik tak prepacte pripadne zle vyjadrovanie. Mam mensi problem!
Zapojil som motor SX17-1005LQCEF od microcon cez arduino +cnc shield + pololu drv8825. Nastavil som hodnotu v pololu poda navodu http://www.hightorquesteppermotors.com/SXSeries.pdf na 1A. Lenze problem je ze ked zapnem motor zacne v nom ako keby sicat , cim to je ? Okrem toho podlozku ktoru roztaca , resp krokuje , tak trhano s nou seka pri pohybe. Dakujem za radu.
  • 0

www.3dtlac.xyz
3D tlač , 3D modelovanie a iné :)
M&A 3D tlac
 
Příspěvky: 122
Registrován: 07.03.2017 18:19
Bydliště: Gbely
Reputation: 0

Re: Motor nema 17 problem

Příspěvekod mcparyk » 22.04.2017 14:27

To syčení je normální. Je to frekvence, která zablokuje motor vůči pohybu.
  • 0

mcparyk
 
Příspěvky: 108
Registrován: 25.04.2015 13:49
Bydliště: Vrchlabí
Reputation: 0

Re: Motor nema 17 problem

Příspěvekod Rebel » 22.04.2017 14:29

zbytek a trhani muze byt spatnyma akceleracem ... zbytecne velkym proude. spatny poctem kroku/vysoku rychlosti atd. uber proud a napis jaky v to mas fw a jak je to nakonfigurovane.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3218
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 20

Re: Motor nema 17 problem

Příspěvekod M&A 3D tlac » 22.04.2017 14:30

Hm, ale je to dost teda , tak fakt neviem.
  • 0

www.3dtlac.xyz
3D tlač , 3D modelovanie a iné :)
M&A 3D tlac
 
Příspěvky: 122
Registrován: 07.03.2017 18:19
Bydliště: Gbely
Reputation: 0

Re: Motor nema 17 problem

Příspěvekod MichalG » 22.04.2017 14:43

driver nastav tak aby pliska ukazovala na 10-10:30 hodin, je to naprosto idealni nastaveni

budes mit s nejvetsi pravdepodobnosti spatne nastaveny kroky
  • 0

MichalG
 
Příspěvky: 197
Images: 0
Registrován: 28.03.2017 23:15
Reputation: 1

Re: Motor nema 17 problem

Příspěvekod tomas.t3 » 22.04.2017 14:48

Vezmi voltmetr, minus voltmetru zapoj kamkoliv na - a plus voltmetru na trimr driveru, hodnota má být okolo 0,4V, tak mám nastaveno já na 1005 a běží to normálně.
  • 0

tomas.t3
 
Příspěvky: 17
Registrován: 18.12.2016 19:19
Reputation: 0

Re: Motor nema 17 problem

Příspěvekod Rebel » 22.04.2017 15:08

A hlavne to prosimte nenastavuj podle navrhu "10-10:30 hodin", protoze je to hovadina a udelej to jak pise "tomas.t3", tedy pouzij voltmetr a pohybyj se nekde v rozmezi referencniho napeti 0.35-0.4V. DRV8825 se reguleje na velice malem useku trimru a bez mereni se to v podstate rozumne neda.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3218
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 20

Re: Motor nema 17 problem

Příspěvekod MichalG » 22.04.2017 15:13

nastavoval sem takhle nejmin 60 driveru a nikdy nebyl problem, nejdriv to zkus nez neco odsoudis :-)
  • 0

MichalG
 
Příspěvky: 197
Images: 0
Registrován: 28.03.2017 23:15
Reputation: 1

Re: Motor nema 17 problem

Příspěvekod Rebel » 22.04.2017 15:21

Sklidni se s tema svejma "kouzelnickejma" postupama.... Myslim si, ze jsem nastavil mozna i o par stovek vic driveru nez ty a dost dobre vim co udela byt desetina na draze toho trimru a jeste ne kazdy chodi stejne. Takze pohadky vypravej svym, detem a ne me...
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3218
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 20

Re: Motor nema 17 problem

Příspěvekod M&A 3D tlac » 22.04.2017 17:04

diky tak to bylo 0,375:D napatia :D uz to je ok ..... diky moc pani :D
  • 0

www.3dtlac.xyz
3D tlač , 3D modelovanie a iné :)
M&A 3D tlac
 
Příspěvky: 122
Registrován: 07.03.2017 18:19
Bydliště: Gbely
Reputation: 0

Re: Motor nema 17 problem

Příspěvekod MichalG » 22.04.2017 17:44

na napeti zas tak moc nekoukej, ono je to cislo fajn ale je knicemu, pokud bude motor tahat nevo lehkeho a pujde to zlehka tak staci malo, pokud bude konstrukce naprd a jeste velka musis pridat jinak bude motor vynechavat kroky a zas hlidat abys nespalil motory nebo neco jineho ale ridit se slepe podle napeti je blbost
  • 0

MichalG
 
Příspěvky: 197
Images: 0
Registrován: 28.03.2017 23:15
Reputation: 1

Re: Motor nema 17 problem

Příspěvekod kroxigor » 22.04.2017 17:51

Takže tvoje doporučení 10:00 až 10:30 je lepší než nastavit napětí ... :D
  • 0

Rebel II HD V32 (Marlin 1.1.x), Original Prusa i3 MK2s - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD, SketchUP
kroxigor
 
Příspěvky: 1305
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 0

Re: Motor nema 17 problem

Příspěvekod zemciko » 22.04.2017 19:12

Mnoo kdysi byl u predchazejici verze driveru i navod:
Natavte trimr na minimum a pak postupně pridavejte tak ze motor utahne co ma a nebude se moc hrat.
Ovsem ti co chtějí nastavit ten proud přesně použijí voltmetr a určitému napětí na trimru odpovídá určitý proud.
No a s příchodem driverů které nemají ani zarážku a jde s nimi točit 360° dokola je původní návod už úplně k ničemu.
Ono je dobřé prostě si zjistit jaké přesně napětí na tom trimru má pro daný proud být a přesně to nastavit. Člověk si ušetří opravdu hodně zbytečného laborování....
Pamatuju si že kdysi dávno jsem si stím hrával hodně dlouho aby to mělo dostatečnou sílu a přitom se motor zbytečně nehřál. A když to člověk nedal přesně tak motor na podávání drátu byl schopen ho natavit. Dneska vemu voltmetr hodinářskej šroubováček a během pár vteřin tam je 0,4V (ale bacha byly i drivery co na 1A chtěli 0,05V atd) a je klid, nic se nepřehřívá.
Jen pokud tam mám na jednom driveru dva motory tak dám prostě o trochu víc.
Hlavně neodpojovat drivery či motory od driveru když je v nich zrovna 12v....
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 1010
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0


Zpět na Co se nikam jednoznačně nehodí :)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků