Stavba tiskárny HyperCube

Před založením nového vlákna se zamyslete, jestli skutečně není kam zařadit a ušetřte tím adminům práci se zbytečným dodatečným tříděním fóra. Děkuji za pochopení. Klidně zde diskutujte o "pikačovinách", OT nebudou řešeny. Tedy stručně řečeno "HNOJNÍK PATŘÍ SEM" :D

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod easyflyer91 » 11.04.2017 16:16

BeranekCZ píše:
easyflyer91 píše:Dotaz, kde jsi prosím tě kupoval ty hliníkové profily? Díky :-)

Ahoj. Ja ty 2020 profily kupoval v nejakem nemeckem eshopu. Tady jsem to nikde nenasel. Mozna to nekde najdu. Podivam se.

Já už to dneska objednal z toho tme.eu, mají tam dvoumetrové kusy v černém eloxu, tak tiskárně asi budu říkat černá vdova. Cena se mi teda zdá docela vysoká, ale jinde ty 2020 profily nemají, takže nebylo co řešit...

Odesláno z mého SM-N910C pomocí Tapatalk
  • 0

easyflyer91
 
Příspěvky: 13
Registrován: 21.12.2016 00:48
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod medapeta » 11.04.2017 16:40

  • 0

-------------------------------------------------------------------
Rebelix X2, Rebel II V33, Rebel IIx 250x230x210
Repetier firmware, Repetier server, Simplify 3D
medapeta
 
Příspěvky: 1438
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 6
Jen tak dál :)

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod BeranekCZ » 11.04.2017 18:31

Uz jsem to nasel. Tady to je Tady to je.. Objednaval jsem to jako metrove kusy, takze ta cena 3,69€ za metr. Coz je koukam dobra cena. Oproti tomu odkazu vyse.

EDIT: A TME koukam taky drahe. Tam je nejlepsi to objednavat po 2m kusech. Alespon to pak vyjde levneji nez po 1m.
Akorat teda, ze z Nemecka postovne bylo 12,50€ a pak jeste DPH (ty ceny jsou asi bez nej), takze + 6,46€.

Ono asi staci napsat, ze jsem kupoval 8m a stalo to 40,48€. Takze pri dnesnim kurzu € to je 134Kč/m. Hmm takze porad asi nejlevnejsi :D

easyflyer91: Budes stavet taky HyperCube?
  • 0

BeranekCZ
 
Příspěvky: 43
Registrován: 04.11.2016 13:01
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod easyflyer91 » 11.04.2017 19:50

BeranekCZ píše:Uz jsem to nasel. Tady to je Tady to je.. Objednaval jsem to jako metrove kusy, takze ta cena 3,69€ za metr. Coz je koukam dobra cena. Oproti tomu odkazu vyse.

EDIT: A TME koukam taky drahe. Tam je nejlepsi to objednavat po 2m kusech. Alespon to pak vyjde levneji nez po 1m.
Akorat teda, ze z Nemecka postovne bylo 12,50€ a pak jeste DPH (ty ceny jsou asi bez nej), takze + 6,46€.

Ono asi staci napsat, ze jsem kupoval 8m a stalo to 40,48€. Takze pri dnesnim kurzu € to je 134Kč/m. Hmm takze porad asi nejlevnejsi :D

easyflyer91: Budes stavet taky HyperCube?

Ano, koukám po ní už delší dobu. Od začátku roku jsem se babral s MPCNC, to už tak nějak chodí, tak se chci přesunout na další projekt. Už mám doma drtivou většinu součástek, tak hurá na to. Jen zatím nemám cívku PET-G, myslíte že to součástky z PLA vydrží? Je mi jasný, že třeba držák hotendu nebude z PLA napořád, ale chvilku než si to vytisknu z PET-G by vydržet mohl, nebo ne? Dík
  • 0

easyflyer91
 
Příspěvky: 13
Registrován: 21.12.2016 00:48
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod easyflyer91 » 11.04.2017 21:26

Super, tak to jsem rád :-)
  • 0

easyflyer91
 
Příspěvky: 13
Registrován: 21.12.2016 00:48
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod BeranekCZ » 11.04.2017 22:55

Nejsem žádný mega znalec. Taky začínám. PLA prý měkne už při 60 stupních, takže jde o to, kolik má ten vzduch který fouká větráček skrze chladič hotendu. Ale tak ten by šel asi nasměrovat jinam. Jiný zdroj tepla tam asi nikde nebude.
  • 0

BeranekCZ
 
Příspěvky: 43
Registrován: 04.11.2016 13:01
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod medapeta » 11.04.2017 23:10

Držáky motorů ani hotendu z PLA nejsou dobrý nápad. Ten materiál je určený primárně pro designové věci. Kup si za 250 malou špulku PET-G a udělej to z toho. Případně si někomu řekni pokud to neumíš zatím tisknout.
  • 0

-------------------------------------------------------------------
Rebelix X2, Rebel II V33, Rebel IIx 250x230x210
Repetier firmware, Repetier server, Simplify 3D
medapeta
 
Příspěvky: 1438
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 6
Jen tak dál :)

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod BeranekCZ » 12.04.2017 10:52

easyflyer91: Kde jsi sehnal ty eloxovane trubky na pojezd hotendu? Ja je nikde nemohl sehnat, tak jsem tam dal normalni hlinikove. Pak jsem teda jeste sehnal i eloxovane, ale s tloustkou steny jen 1mm. Tak jsem je tam zatim nedal. A mozna tam dam pak karbonove, jak ukazoval v nejakem videu (az budou skladem).
  • 0

BeranekCZ
 
Příspěvky: 43
Registrován: 04.11.2016 13:01
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod easyflyer91 » 12.04.2017 11:28

Já jsem objednával černě eloxované profily na rám, trubky na pojezd hotendu jsem ještě neřešil, zatím jsem eloxované viděl jen v hornbachu a taky se silou stěny jen 1mm. Myslíš, že to nebude stačit a bude to pružit? Ty karbonové vypadají slušně, z Číny ani nejsou nijak drahé. Kde se dají koupit u nás?
  • 0

easyflyer91
 
Příspěvky: 13
Registrován: 21.12.2016 00:48
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod BeranekCZ » 12.04.2017 13:29

Kde se daji koupit u nas nevim. Ja bych to taky resil pres cinu - banggood. Tak pokud nemas nic jineho, tak to zkus. Je pravda ze ta tiskova hlava skoro nic nevazi. Alespon to otestujes a das mi vedet ;). Ta jedna metrova tubicka myslim stala do 30kc, takze pripadna financni ztrata se da prezit. Jo a co pouzijes na vedeni kabelu k tiskove hlave? Ja tam mam zatim husi krk.

EDIT: dotaz na problem pri tisku presunut sem
  • 0

Naposledy upravil BeranekCZ dne 13.04.2017 15:22, celkově upraveno 2
BeranekCZ
 
Příspěvky: 43
Registrován: 04.11.2016 13:01
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod easyflyer91 » 13.04.2017 12:53

K tiskový hlavě asi povedu taky husí krk, autor to tak má, ukazoval to v jednom videu a vypadá to jako dobrý řešení... Jinak s problémy s tiskem ti nepomůžu, nic podobného mi zatím tiskárna nedělala...
  • 0

easyflyer91
 
Příspěvky: 13
Registrován: 21.12.2016 00:48
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod BeranekCZ » 13.04.2017 15:27

Asi budu muset kouknout jak to tam upnul. Me se tam ten husi krk pak jen tak vali a vcera se stalo, ze se i zahakl trochu za ten drzak toho Z pojezdu. Chtelo by ho to upevnit u hlavy i na ramu aby byl vertikalne. Ja mel teda problem tam i ty kabely dostat. Koupil jsem moc uzky a taky hlavne ono jak to ma zebra, tak se to neda vubec rozevrit ikdyz to clovek rozrizne. Ale asi tam uvolnim misto ...vyhodim ten indukcni senzor.

Ale ja mam i elektorniku jinde nez on atd. Taky jsem si rikal, ze by se lehce zvetsila tiskova plocha v ose Z, pokud by se na zada pridelala jedna hrazdicka. Na ni drzaky tech tyci. Aby mohl heatbed do urovne trysky pouze. Protoze ted je tam tech cca 5cm zbytecnych. A ta spodni hrazdnicka na zadech dala o tu delku zase nize. Tim padem staci tyce jako ma on v navrhu, ale dosahne se zvetseni v ose Z.
  • 0

BeranekCZ
 
Příspěvky: 43
Registrován: 04.11.2016 13:01
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod easyflyer91 » 13.04.2017 16:37

Tak vyzkoušej změny a dej vědět. Mně dnes dorazily profily, zítra začnu dělat rám. A proč chceš dát pryč ten indukční senzor?
  • 0

easyflyer91
 
Příspěvky: 13
Registrován: 21.12.2016 00:48
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod easyflyer91 » 14.04.2017 22:17

Hele tak profily z tme.eu mají drážku 5mm a matice z baggood jsou 6mm široké. Takže super, už jsem jeden 2m kus rozřezal. Teď musím zbytek poslat zpátky a objednat to z Německa se správnou drážkou. Jsem nasranej, že jsem si toho včas nevšiml, mají to tam napsaný...
  • 0

easyflyer91
 
Příspěvky: 13
Registrován: 21.12.2016 00:48
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod BeranekCZ » 16.04.2017 15:52

Aha, to me mrzi. Ja si tech 5mm vsiml, ale nevedel jsem, ze to je spatne. Uz jsem si to napamatoval. Je to uz par mesicu.

K tomu indukcnimu. Mam tam ten vetsi snimac. Aby mi to snimalo hlinikovy heatbed i skrze sklo (asi by bylo sklo nahradit dalsim hlinikem). A na ten sirsi snimac ten drzak co udelal autor moc nefunguje (teda jeho zvetsena verze). Vikla se a nedrzi moc pevne. Vim ze je na netu i drzak zabudovany primo v pojezdu, ale kdyz jsem to daval tisknout, tak jsem o tom nevedel. Navic tu pisi jak je to cidlo teplotne zavisle.

A to stelovani je taky takove...chces hnout o kousek hnes o kus atd. Chtelo by to mit na stejnem miste a jen SW nastavovat rozdil vysek tryska-snimac.

Jo a ikdyz mam to cidlo s vetsim dosahem. Tak je pak tryska a cidlo skoro ve stejne urovni aby to detekovalo.
  • 0

BeranekCZ
 
Příspěvky: 43
Registrován: 04.11.2016 13:01
Reputation: 0

PředchozíDalší

Zpět na Co se nikam jednoznačně nehodí :)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron